Како давате „корпи”?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Многу лесно давам корпа бе.
Прво чекам некој повод како роденден или именден-одбирам убава корпа и ја подарувам на славеникот и му велам повели корпа од мене!:pos:

Ќе чекам да направи и најмала грешка за да му раскинам:kesa:Ако не прави пак грешка,а јас сакам да раскинам со него ќе му речам дека едноставо не оди повеќе подобро е да сме малце одвоени па да видиме како ќе оди работата.Се надевам дека добро ќе го прифати тоа едноставо ако му значиш на некој неможеш да му раскиниш а да не го повредиш:toe:

Не чекам грешка.Се раководам по мене.

Најчесто гласи вака:

-Не сакам да идам више со тебе.Беше што беше,чувај спомени.Чао.

Многу сум искрена и веднаш кажувам што е и како е...не давам на никого лажна надеж,веднаш расчистувам се.Боље така него да се мачам и јас а и тој со мене или тој што си планирал да биде со мене :wink:

Одам во комунално, земам на заем корпа и и` ја давам на дотичната.

Досега не сум бил во ситуација да дам класична корпа, ниту пак ми била дадена таква. Едноставно со тек на време, просторот што се ствара меѓу вас ќе се покаже како пресуден. Еби ме, избегавам драматизирани корпосувања.

Па шо знам...ќе го викнам да прајме муабет и ќе му кажам скоро се шо мислам малку зашекерено да не е ептен...и така...епа сеа морат да е повреден не можам ич да не го повредам, во тој случај би чутела и би му праела лице и така и сама ќе си се повредвам, а кога тогаш ќе морат да му раскинам и ќе е уште потешко.

Treba da razgovarame.
Neprijatna tisina.Toj nasetuva ne ke e na arno.
Ova ne odi veke vaka. Mora da prodolzime ponatamu, eden bez drug.
Zosto? Sto zgresiv?
Toj ne moze da se sozeme
Nisto, ednostavno ova e kraj.
I zaminuvas duri ne padnale patetiki. Potoa ne odgovaras na negovite SMS poraki ili mejlovi dokolku gi ima i free si:)

Кога ми се пушта некој обично не велам дека не сакам, туку дека не можам сега (измислувам причина) или нешто така, чекам сами да сватат :icon_roll глупо ми е некако да сум директна кога корпирам некого :)
...освен ако не претера, тогаш можам да го отерам у к*рац :)

Ако сакам да ставам крај на некоја врска, што знам, ако мене не ми е убаво во врската нема да бидам дел од неа само заради него, според мене подобро е да се каже крај на време доколку нешто не е во ред.
и да, не чекам грешка од негова страна, едноставно ќе му се јавам за да се договорам да се најдеме негде и ќе му кажам во лице се што имам да му кажам. Секој друг начин, освен директниот ми е идиотски за завршување на врска, без разлика колку време траела.

ги давам полни со се она што не ми треба од по дома..нервоза, иронија и сл..

Ситуација...имате дечко/девојка некое време,и се е ок,убаво си поминувате бла бла,али на вас ви преквасува,ви треба промена,и сакате да ја прекинете таа врска,а да не го повредите партнерот...што праите во таква ситуација?трпите?кажувате директно,глумите морон додека сам/а не се откаже:)или?:)

Верувале или не, никогаш не сум била во таква ситуација. Никогаш. Никогаш немало таков момент, за да јас да бидам во ситуација за да ја прекинам врската. И подобро што ми раскинувале до сега. Премногу би ми било тешко да раскинам, не би знаела како да раскинам, да биде искрено, а безболно.

Со нормален муабет би ја прекинал врската! А мора да признаете најбоље е да речете не е до мене до тебе е х) Зашо уствари и да речете обратно вие ова го мислите х)

си кажуем што ми смета...ако не се мења, врската е на крај...

Па најбитно е на лесен муабет да и објасниш што ти смета, со тоа и даваш шанса да го промени тоа, ако не седнуваш у 4 очи и ќе и кажеш најчовечки се што ти лежи на душата, па ако толку ти смета и ќе почнеш да ја избегаваш и самата ќе свати.

Зарем постојат специфични изрази со кои луѓево раскинуваат со партнерите?Претерано гледаат филмови.

Не употребувам никакви фрази и слично.Само му кажувам дека веќе не иде,му кажувам како се осеќам.Не очекувам да ме разбере,очекувам со муабетот да расчистам со самата себе,како потоа би расчистила со него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom