Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Zsh be Bjonsi taka... predobra e fotkata ili ne e dobra?
...а бе вчера го молев овој нашиов „уради сам“ да се фотне у смисол забаве ова она... и му давав идеја само рацете онака на плочки и да пушти вода и да се штракне или да го фати пеширот па со рака да го стегне пешкирот и да штракне само тоа... Анчо се вмеша со „леткумите“ негови...ама јас уште еден манџун му пуштив во ЛП и го чекав...го чекав....го снема.... и си отидов... и сега гледам буквално исто од твоја страна и истото поставено ,,,јаооо :facepalm: да се уплаши човек на вакви де жа ву!

да имав нешо интересно да постирам...
20200501_152912.jpg
20200501_152927.jpg

Овие две кактуси имаат пуштено пупки. Првиот цветаше лани, ама за вториот ова е првпат. Ги донесов од складот дома да ги обзервирам.
20200428_135021.jpg

исто и ова, ама како што ми имаат кажано растението има тендеција да пушта ќорци...

да имав нешо интересно да постирам...
Прегледај го приврзокот 248863Прегледај го приврзокот 248864
Овие две кактуси имаат пуштено пупки. Првиот цветаше лани, ама за вториот ова е првпат. Ги донесов од складот дома да ги обзервирам.
Прегледај го приврзокот 248866
исто и ова, ама како што ми имаат кажано растението има тендеција да пушта ќорци...

А за тој кактус за кој у темата пиша дека си го засадил од семе купено од нет, каква беше процедурата на купување и процесот на одгледување?

Ама нешо Натка трансумутација ја фаќа у последно време.

Така само ти се чини, баш ми импонира знаењето кое Стев го покажува на многу различни теми, само @DenaM ко прав фам-фатал виде што е квалитет и брзо-брзо ми го презема. :(

А за тој кактус за кој у темата пиша дека си го засадил од семе купено од нет, каква беше процедурата на купување и процесот на одгледување?

Така само ти се чини, баш ми импонира знаењето кое Стев го покажува на многу различни теми, само @DenaM ко прав фам-фатал виде што е квалитет и брзо-брзо ми го презема. :(
Му го сврте паметот човече.... и он уопште не прати дека учевствува у фото натпреварот... дури и глас има!

Eдинствените живи кактуси(нешто дадов, немам појма како им иде)
ми се
1. Pereskia aculeata
DSC_0346.JPG

20190620_091222.jpg

2Selenicereus(можда). Iзвини за посраниот квалитет и ѓубрето, у кратки црти 10 seconds after shit hit the fan
20191030_113041.jpg

Други сукуленти што имав успех со
1.Адениум(3, еден од нив даден),
20191211_142537.jpg

2/Еуфорбија(ингенс најеверојатно).3

20191211_141239.jpg

тип на јука. Непознато.

20191211_142550.jpg

Плумерија
DSC_0364.JPG

Автоматски споено мислење:

А што се тиче до постапка...
Пластични за храна(дизинифицрај добро, преферабилно со разредена варикина)
Испечи земја(на +150, барем 20 минути)
Стерилизрај семки со алкохол.
Посади семки, стај на светло место и надевајсе на најодоброто..
работи...70 % од времето, освен ако семките не се тапа

Attachments

• 20190521_074107[1].jpg
    20190521_074107[1].jpg
    4,2 MB · Прегледи: 37
Eдинствените живи кактуси(нешто дадов, немам појма како им иде)
ми се
1. Pereskia aculeata
Прегледај го приврзокот 248874
Прегледај го приврзокот 248875
2Selenicereus(можда). Iзвини за посраниот квалитет и ѓубрето, у кратки црти 10 seconds after shit hit the fan
Прегледај го приврзокот 248880
Други сукуленти што имав успех со
1.Адениум(3, еден од нив даден),
Прегледај го приврзокот 248876
2/Еуфорбија(ингенс најеверојатно).3

Прегледај го приврзокот 248878
тип на јука. Непознато.

Прегледај го приврзокот 248877
Плумерија
Прегледај го приврзокот 248881

Мислам за четвртиов кој наликувал на стебло на баобаб со магента цветови прочитав дека пиша, тежок е за одгледување? :)

Просечен. Малце е поиздржлив од просечен кактус на влага и на тие работи, бара зимски сон(ерго жути листови, сега пушти нови)
Бара порозна ама богата земја(малце повеќе тресет)
и е магнет на волнести вошки(барем овој големиов-)
Растението е каудикиформ(по пропис, и здебелена база и здебелено стебло).
Автоматски споено мислење:

Му го сврте паметот човече.... и он уопште не прати дека учевствува у фото натпреварот... дури и глас има!
Немам гласано па да знам како ми иде. А што се тиче до одговорот...
па малце не-одговорен сум и фото галериите ми се хаос...
додека најдам тоа што ми треба...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom