Кајгана тип игра!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Eдно прашање до Acid..(ако има пишано пред тоа сори, оти нетот ми е потрошен и цела кајгана ми е разбркана, па и неможам да барам, пола саат до дека да отвори една страна..) Значи натпреварите од ЛШ што се играат во Вторник спаѓаат во колото што се играло викендот пред тоа, на пример сеа во првото (пробното) коло пишани се и натпреварите од Вторник, а тие од среда ќе идат со натпреварите во првенствата што се играат за 2-3 дена така??

Иначе глеам се спомнува ЕЛ.. Би било интересно на пример, ЛШ да не се меши со првенствата, да си оди како посебно коло, заедно со ЕЛ, но ако не се лажам, има по некое коло кога не се поклопуваат ЛШ и ЕЛ во иста недела.. (пример 1/16 финале во ЕЛ и ако не се лажам последните 2 кола не се играат во иста недела)

^ Лоша идеја. Ај ако не нека стават и Јужноафричка Премиер фудбалска лига, Кајзер Чивс играат многу добри утакмици

А поквалитетно да не е Француско од Лига Европа ?

Ајде малку да ве порадувам :)

Додадена е и Лига Европа, а UEFA лигите се одделени од останатите во главното мени, за поголема прегледност :)

Значи, да појасниме - тоа што има повеќе лиги не значи дека мора да типувате во сите. Од друга страна, не значи и дека немора. Ваша е одлуката. Како и да е, рангирањето се врши по лига, но и севкупно од сите лиги. Јас лично на пример, ќе си играм само Сериа А и Лига на шампиони :)

Ја истипував све, ко му ТИИИТ матер ! :)

Но ако ме мрзи у иднина ќе се концетрирам на Сериа А заш највише ги следим, и Швабите, лесни се за типување :)

Пишав на сите утакмици типови,се надевам ќе погодам барем половина.

сега скоро се пишав али за понатака ќе видиме, но сигурно ќе продолжам со Англиско, шпанско и ЛШ, бидејќи многу е сите да се пратат а и тие најмногу ги пратам.

Инаку од некои првенства ќе типувам само она што ќе ми фати око, мислам дека може и така само некои да се типуваат а не сите од некое првенство?

сега скоро се пишав али за понатака ќе видиме, но сигурно ќе продолжам со Англиско, шпанско и ЛШ, бидејќи многу е сите да се пратат а и тие најмногу ги пратам.

Инаку од некои првенства ќе типувам само она што ќе ми фати око, мислам дека може и така само некои да се типуваат а не сите од некое првенство?
Сите можат, ама можеш да ги типуваш само тие што се играат во наредните 7 дена. Значи, за некои треба да се почека барем 1 недела пред натпреварот :)

Сите можат, ама можеш да ги типуваш само тие што се играат во наредните 7 дена. Значи, за некои треба да се почека барем 1 недела пред натпреварот :)

Знам тоа. туку моабетот ми беше од пример 10 натпревари ја да си типувам само 3 од едно првенство. Така да за другите ќе си добиам 0 бодови. Е сега дали мора сите да се пишат или може само тие што мислам. Нормално подобро да се пишат сите поголеми шанси за повеќе бодови, али некои лиги јас планирам само некои натпревари да ги пишам.

Кои сакаш, тие пиши ги. За промашени типови не се одзимаат бодови, за добиени се добиваат.
Незнам зошто уште има некој на кој не му е јасно...

Ете, и јас типував. Сепак мислам дека подобро ке беше ако се типуваше на фиксен тим како што се 1, X и 2 али нема везе и вака ке биде интересно. :)

тоб!

дајте транс. сметка да пуштиме по 100че од чоек, нека се обезбедат награди за прв-втор-трет на подиум.
абе парично најпаметно си е -

1 - 50%
2 - 30%
3 - 20%

од буџетот...

до сеа од пријавените има фонд од некој си 200 еура :)

Ете, и јас типував. Сепак мислам дека подобро ке беше ако се типуваше на фиксен тим како што се 1, X и 2 али нема везе и вака ке биде интересно. :)
Според тебе е така, според нас не :)

Поинтересно е да има повеќе бодови за точно погоден резултат и за точно погодена гол разлика. Мајсторите се познаваат по деталите :)

тоб!

дајте транс. сметка да пуштиме по 100че од чоек, нека се обезбедат награди за прв-втор-трет на подиум.
абе парично најпаметно си е -

1 - 50%
2 - 30%
3 - 20%

од буџетот...

до сеа од пријавените има фонд од некој си 200 еура :)

Ако направат со пари, јас се одкажувам одма. Реков, повеќе не се коцкам со моите пари.:)

Мајсторите се познаваат по деталите :)
Да мислиш детално за сите 12321321321321321 натпревари,ќе ти требаат барем 10 саати.Повеќето ќе си пишуваат резултати на тепка.
Премногу лиги ставивте,требаше само Италија,Шпанија,Англија и ЦЛ.Тие се најпопуларните лиги кај нас(да не се побунат фановите на Баерн)
Германија,Франција,Лига Европа..сеа може ќе искочи 1 фан на с.Тролово и ќе рече - Да се собереме 10 души за да ја стават Мак. Лига 8Ш...

Да мислиш детално за сите 12321321321321321 натпревари,ќе ти требаат барем 10 саати.Повеќето ќе си пишуваат резултати на тепка.
Премногу лиги ставивте,требаше само Италија,Шпанија,Англија и ЦЛ.Тие се најпопуларните лиги кај нас(да не се побунат фановите на Баерн)
Германија,Франција,Лига Европа..сеа може ќе искочи 1 фан на с.Тролово и ќе рече - Да се собереме 10 души за да ја стават Мак. Лига 8Ш...
Што има врска колку лиги има кога бодирањето е по лига? Ако некоја ти прави гужва, слободно исклучи си ја од опциите :)
Ај ако не, само МТВ да гледаме... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom