Kajgana Song Contest (KSC) #2

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Дани, сега која од овие е твојот избор?
Банирајте го!
acigar.gif

Srsly guys? Europe ајде до негде да речеш one-hit wonder, повеќе би дошло two-hit wonder, ама ок-се вклопуваат во замислата за БУМ и потоа исчезнување од сцената, ама Swedish House Mafia и Бисти бојс :eek:?
@Juve-Fan озбилно ме сфатил и си ја сменил песната :)(y)
@DaniBMW цару! Каква тема ти паднала на памет, свака ти част.....има покол да биде!

Дани, сега која од овие е твојот избор?

Првата, првата... Eye of the tiger, една од поомилените песни
Втората беше поздрав и знак подршка за Рики :)

@Juve-Fan озбилно ме сфатил и си ја сменил песната :)(y)
@DaniBMW цару! Каква тема ти паднала на памет, свака ти част.....има покол да биде!

Искрено се плашев да не биде слаба заинтересираноста на оваа тема.
Затоа мислев да ставам некое ограничување по жанр, но на крај сепак се одлучив за One-hit wonders :)
Банирајте го!
acigar.gif

Седи мирен да не те дисквалификувам. Моја игра, мои правила!

Море Инвej'да Ракаматафакамото, морат бе да гласаш како ами иначе? :D

Уффф, каква жестока конкуренција! До сега 42 пријавени, јас сум четириесет и третиот!

Се мислев меѓу 4 песни и на крај се одлучив за оваа:

Трите кои испаднаа од конкуренција ги оставам за некој друг (доколку сака да ги прати):

Emilia - Big Big World
The Verve - Bittersweet Symphony
и
Michael Andrews and Gary Jules - Mad World

Е да ми извиниш ама The Verve се бенд со маденца имаат уште 23423 хита :D
Ама никој толку голем како Bittersweet Symphony. VH1 ја прогласија песната за најголем one hit wonder на сите времиња - ако ти значи нешто. И не се единствени они. Прогуглај, и ќе видиш! ;)

Ама никој толку голем како Bittersweet Symphony. VH1 ја прогласија песната за најголем one hit wonder на сите времиња - ако ти значи нешто. И не се единствени они. Прогуглај, и ќе видиш! ;)
Епа добро нормално дека не може да имаат поголем хит од Bittersweet, ама не ми е логично за бенд кој опстојувал 20 години и бенд кој има 5 албуми да се стават во ваков ранг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom