Kajgana Song Contest (KSC) #2

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој од модератерите ако е расположен нека ми го смени линкот со овој https://www.youtube.com/watch?v=00zWyjbu4Ds зошто сеа приметив дека фушерски линк сум ставил и не го пушта аудиото :D

Сериозно - ако вие знаете само една песна - не значи дека е One-hit wonder. Малце испитајте што значи тој поим. За U2 нема коментар ама гледам дека и Verve се зборат. Ќе ви укажам друга песна која исто беше хит.

Покрај ова песниште не може The Verve да се во темава со Bittersweet Symphony :)

Епа добро нормално дека не може да имаат поголем хит од Bittersweet, ама не ми е логично за бенд кој опстојувал 20 години и бенд кој има 5 албуми да се стават во ваков ранг.
Кажи им го тоа на VH1. ;)[DOUBLEPOST=1395269596][/DOUBLEPOST]
Сериозно - ако вие знаете само една песна - не значи дека е One-hit wonder. Малце испитајте што значи тој поим. За U2 нема коментар ама гледам дека и Verve се зборат. Ќе ви укажам друга песна која исто беше хит.

А да го свртиме муабетот од друга страна - ако ти знаеш повеќе од една песна од The Verve, тоа значи дека сите кои ги знаеш биле хитови?
Еве ви:
dhBObbq.png

Последно уредено:
Истото се однесува и за тебе - ако знаеш една песна не мора да значи дека и останатите не им се хитови. А твоево мислење се базира на твој личен став или се базираш на некој листи на VH1?[DOUBLEPOST=1395274221][/DOUBLEPOST]Ете еден член погоре си ја објавил With or without you ... (според твојава логика) може само таа ја знае од U2 така да One hit wonders му е :)

Последно уредено:
Колку полуфиналиња се пополнија досега :D? 3 има секако?

Истото се однесува и за тебе - ако знаеш една песна не мора да значи дека и останатите не им се хитови. А твоево мислење се базира на твој личен став или се базираш на некој листи на VH1?[DOUBLEPOST=1395274221][/DOUBLEPOST]Ете еден член погоре си ја објавил With or without you ... (според твојава логика) може само таа ја знае од U2 така да One hit wonders му е :)
Јас го пишав тоа пошто вие го пишавте први. Сега се повторуваш. :P
Моето мислење се базира на успехот на песните на UK Top 40 и US Billboard Singles Chart, и One Hit Wonders листите на MTV, Billboard и VH1.
3. Тоа не е моја логика, ваша е! ;)

Кај да е ќе се избаци некој со Seven nation army или Smells like teen spirit :icon_lol:

И вие ли сте за предвремени ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom