- Член од
- 29 септември 2013
- Мислења
- 823
- Поени од реакции
- 1.727
Depeche Mode, Gorillaz, The Monkеes и Меморија не се boy bands, туку групи составени од машки членови. Бирајте нови песни.
Технички ни ова не е boy band, не се ова момчиња во нивните тинејџерски години, ама вокална група е, нема иструменталисти, па ајде, се прифаќа.
4 вокали што воедно се и инструменталисти.Абе дечки, изгледа на многумина не ви е јасно на што се мисли под „boy band“, дури и повеќе отколку што тоа беше случај со „girl band“. Да појаснам (преземено од Википедија):
BOY BAND е ВОКАЛНА група составена од МЛАДИ МАШКИ ПЕЈАЧИ (значи не инструменталисти!), обично во нивните тинејџерски години или во своите 20-ти во времето кога бендот бил формиран.
Значи бараме:
-ВОКАЛНА ГРУПА од минимум ДВАЈЦА ПЕЈАЧИ, МАШКИ;
-Групи составени од машки во кои има инструменталисти - не се прифаќаат.
-Вокални групи во кои покрај машки има и женски пејачи - не се прифаќаат.
-Дуети на двајца соло машки изведувачи - не се прифаќаат.
-Соработки на BOY BAND со женски пејач или женска група - СЕ ПРИФАЌААТ.
Според ова, подолу сите мора да ја смените песната, зашто тоа не е песна од BOY BAND:
Depeche Mode, Gorillaz, The Monkеes и Меморија не се boy bands, туку групи составени од машки членови. Бирајте нови песни.
Технички ни ова не е boy band, не се ова момчиња во нивните тинејџерски години, ама вокална група е, нема иструменталисти, па ајде, се прифаќа.
Не се ни Beatles Boy Band. Не знам, барем јас не ги гледам како Boy Band. Значи бараме нешто како Backstreet Boys, NSYNC, Take That, Blue, Boyzone, Westlife, Магија, Нови Дечки... Еве примери:4 вокали што воедно се и инструменталисти.
Во воведот беа спомнати Битлс како дозволени, не знам што се поразлични Манкис?
И ова не е boy band, само еден вокал е, другите се инструменталисти, не се прифаќа.
Капа долу мајсторе, објасна ти наместо мене (што реално требаше јас да бидам тоа). Инаку некаде имав прочитано дека битлси се рачунаат како прв бој бенд, i would let it slide.Абе дечки, изгледа на многумина не ви е јасно на што се мисли под „boy band“, дури и повеќе отколку што тоа беше случај со „girl band“. Да појаснам (преземено од Википедија):
BOY BAND е ВОКАЛНА група составена од МЛАДИ МАШКИ ПЕЈАЧИ (значи не инструменталисти!), обично во нивните тинејџерски години или во своите 20-ти во времето кога бендот бил формиран.
Значи бараме:
-ВОКАЛНА ГРУПА од минимум ДВАЈЦА ПЕЈАЧИ, МАШКИ;
-Групи составени од машки во кои има инструменталисти - не се прифаќаат.
-Вокални групи во кои покрај машки има и женски пејачи - не се прифаќаат.
-Дуети на двајца соло машки изведувачи - не се прифаќаат.
-Соработки на BOY BAND со женски пејач или женска група - СЕ ПРИФАЌААТ.
Според ова, подолу сите мора да ја смените песната, зашто тоа не е песна од BOY BAND:
Океј е песничето, можеЕдинствена бој бенд песна што сум ја слушал во живот
иначе ако Битлси беа бој бенд тогаш и депеш мод и металика се.
Ne se, odi so druga pesna.Можи не се класичен бој бенд , ама мислам дека исполнуваат услови , башка сами си ги пишуваат песните , башка се 1000 пати поквалитетни од сите овие шо досега ги предложивте на темава