(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
The Leftovers (ќе ги замолам сите што не ја гледале, а ја гледале Sons of Anarchy, да не гласаат)
/

И ја првите 1-2 пати мислам дека гласав без да ги имам гледано двете во дуелот ама стварно не е фер да се гласа на неглеано...
Мада тука сум хипокрит пошо ја уствари ја неам глеано Sons, ама мора да напраам исклучок пошо Leftovers е стварно masterpiece.

1. /

2. Twin Peaks - серија со преголемо значење и влијание. Не сум некој фан на Линч па и на серијалот ама во овој дуел гласам за неа.

1. The Leftovers, мора да го изгледате шитов, серија која што кога ќе ми речат кажи што се случува, не знам ни како да почнам од што е закомплицирано.

2. Twin Peaks секако. The Walking Dead е една од трите серии во животов што ги имам прекинато а многу ретко прекинувам серија, па сега видете. После четврта сезона серијата изгуби секаква смисла.

1. Sons of Anarchy - можеби ги има најдобрите саундтракс икад во некоја серија, ептен е погодена музиката во серијата. Песните во сцените кај што умираат Опи и Тара се тотално ежење.
2. The Walking Dead

Неправедно е ваквото гласање затоа што ги немам гледано другите две серии, но тоа е што е.

1. SAMCRO - може не е којзнае колку квалитетна ама страшно добро легнува SoA.

2. Twin Peak - one thought, 90s.. и не ми треба повеќе.

Twin Peaks, за жал ќе испадне од зомбињата ама што е тука е. Би било добро за вас помладите да ги изгледате барем култните серии од минатото како Тwin Peaks, Twilight Zone, Star Trek... нема да ви штети. Денешните серии се поатрактивни, буџетот им е несразмерно поголем, техничките можности се отидени далеку напред. Но има некои работи кои се лектира.

За првиот дуел не гласам, знам дека Leftovers е серија за мене ама за жал и немам седнато. Моторџиите ги гледав 7-8 епизоди и ги прекинав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom