Кафе

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе гледаш да ја земеш таа со најмалку милиграма калциум на литар. Ако неќеш да ти фаќа машината каменец. Изворска мислам дека има најмалку од набројаниве.
Пролом има најмалку од овие што се продаваат кај нас.

Предлог од лично искуство за кафе во зрно?
Во Дабов (кај белите згради кај Веро Тафталиџе) имаш добар избор. Исто во Туто капсуло и Бистрот во улицата кај Апче, Edge карши евангелистичко-методистичката црква, само за овие не знам дали у зрно продаваат - релативно нови се.
Све зависи што точно бараш.
Од комерцијала Illy се досеа сосема солидни, Housbrandt не се лоши, Лаваца плавите се класика....

Какво млеко користите за да си направите дома макијато?

Јас користам Illy еспресо, и генерално си пијам еспресо, не сакам многу кафиња со млеко, ама ете сега изразив желба за макијато овој период и некако не ми е баш убаво со битолсково млеко.

Јас користам Illy еспресо, и генерално си пијам еспресо, не сакам многу кафиња со млеко, ама ете сега изразив желба за макијато овој период и некако не ми е баш убаво со битолсково млеко.
Мегле Бариста

млекото како го правиш?

јас имам milk frother od Severin,секое млеко го прави пенливо и не осекам разлика у шмекот

млекото како го правиш?

јас имам milk frother od Severin,секое млеко го прави пенливо и не осекам разлика у шмекот
Па имам на апаратот за правење пена. Делимано кафемат имам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom