- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
Mi go zede zborot. A ima nekade vo MK skoli za Taekwondo?Мала поправка... Таеквондо е корејска боречка вештина а не јапонска/кинеска :smir:
Mi go zede zborot. A ima nekade vo MK skoli za Taekwondo?Мала поправка... Таеквондо е корејска боречка вештина а не јапонска/кинеска :smir:
Prasuvam oti dosega ne sum slusnal za skola za Taekwondo. Inaku jas sum zainteresiran za Jeet Kun Do. Mi izgleda interesna vestina, a i Bruce Lee e nejzin osnovac. Iako e nova sepak e mnogu mokna vestina. I jas se mislam da se zapisam na casovi za nekoja vestina oti navistina mi treba a ne sum muskulest. Preporacete mi vie nekoja. PozdravЕпа добро мислев дека е негде од тој дел на светот, а за школа има баш гледав на телевизија ама малце поодамна само што незнам дали уште постои школата.
Ne sum od Skopje. Poveke sakam Jeet Kune Do, ama ako mi se dopadne ova bi gi treniral i ako najdam vo Strumica skola, oti od Strumica sum.Такевондо тренинзи има во Дом на АРМ, во Автокоманда во полициската станица, во Хиподром во Вера Јозиќ, во Бутел во школото само што незнам како се викаше:helou:
Ако си заинтересиран кажи, сега од септември па натака има уписи.
Поздрав:salut:
Е добро бе има удари со раце во оклоп, и плус блокираш со раце.se pisue TAEKWONDO ali i ti tolku znaes!
i so samo klocas so noze a u racete ko paraliziran da si!
Стварно не ми е лесно. Не сум те прочитал, постов си го пишал кога сум бил на одмор.
Дојди вечер од 19 часот на кеј, ќе те чекам доле кај мостот на Палас, земи си заштитна опрема (ако имаш) и дојди да ме млатиш. Викни и некое другарче, да ме млатите заедно. Бива?
Оди вежбај си шах, барем нема да се повредиш, а и ќе можеш да издржиш неколку рунди.Темава ја отворив за да ми помогнете на кој спорт да идам .
Летово сакам да започнам да тренирам некоја боречка вештина , ама ми треба совет- која боречка вештина е најдобра?
Ми треба некоја боречка вештина која е добра комбинација на добар напад и добра одбрана. Веќе имам пробано Карате и Кунг Фу ама тоа не е доволно. Размислував дали да идам на Винг Чун или нешто слично..
Да не има некој предлог за добра боречка вештина ?? Фала однапред