Kсамил

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Поефтино е (иако веќе и не е), ама затоа е и погнасно каде каде, па за ситни пари ризикувај поготово ако си со мали деца
--- надополнето: 9 јули 2013 во 22:29 ---

Ама патриотка, не Грција право во Албанија! Е тоа ти е патриотизам :)
Сасе у Охрид секоја сезона се капете у гомна па ти сеуште го фалиш. Се е ствар на вкус и право на избор.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
Ajde i jas da vi go dolovam moeto patuvanje 2009 ta vo Albania - Dhermi, Saranda, Ksamil Islands

Moj Fotografii
http://www.bobography.net/photo.php?gallery=12

Toplo ja preporacuvam Albania kako bugdet patuvanje na more 300 klasi podobro od Ohrid (more, hrana, usluga) vo sekoja smisla na zborot.

A ziveam vo Australia i sum gi prostetal najdobrite svetski plazi bolje u kada ke se banjam nego u Ohrid.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Hellsing; кравата ми е слика од улицата која ме дели од плажата и морето. Од Тирана Банка идеш десно и нагоре, ја минеш црквата, ја минеш „чаршијата“, на демек раскрсница идеш надоле кон морето има пазарче, отворена шахта на улица ако може тоа да се нарече улица и стасуваш до апартманите.
Готово, добив претстава кај си сместена. Јас од Тирана Банка бев нагоре по тој неасфалтираниот пат од десна страна претпоследната зграда мислам беше.
Како се годинава цените по рестораните? Морската храна ја проба? Памтам 500 леќи беа две лежалки со чадор лани на плажа.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Зависи со што правиш споредба? Ако го споредуваш со некој наш град сред лето без излез на езеро на +40 тогаш ќе речеш добро овде барем има море али ако го споредуваш со друго туристичко место недај боже Хрватска е тогаш богами има да се разочараш. :unsure:
Искрено кажано ја и без пари да е не би идел.
Девојчето ти рече оди во Ксамил бидејќи е поевтино од Мк а се капеш во море. И ти и викаш спореди со Хрватска. Хрватска поевтина од Мк е?
--- надополнето: 13 јули 2013 во 15:03 ---
Ако ни е таква реалноста тогаш има две подобри мерки:
1. Дома ќе си седиме
2. Охрид, Преспа, Дојран, верувај многу е подобро од Албанија (y)
Хах, виц. У Охрид го имам поминато најлошиот одмор во животот. Водата воопшто не ми се допаѓа, услуга немаат никаква - за јадење чекавме по минимум саат секој ден, а кулминација беше што на 2ри август автобусот од Градиште до Охрид не возеше 3 часа. никогаш повеќе нема да одам во Охрид во животов.
--- надополнето: 13 јули 2013 во 15:05 ---
Тоа не да врие од комарци, абе носете си 50 раид за во штекови око нема да склопите.
И во Грција има премногу комарци. Ние на тераса не можевме да седиме од оваа причина.
--- надополнето: 13 јули 2013 во 15:05 ---
Ознаки, табли? Ма какви табли научна фантастика. Снаоѓај се, на секои десет метри застанувај и прашувај. Јазик само Албански, никаков друг, разбирање со раце и нозе.
Како бе јазик Албански, ние кога бевме на грчки зборуваа.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ќе оди некој на 25 ти месецов?

Член од
24 декември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
13
Не ми е јасно само како можете според едно ваше искуство да кажувате дали треба или не треба да одат таму луѓето. Јас се вратив пред два дена од Ксамил и сум многу задоволна. Пред се, на одмор одам за плажата и за тоа ете сите сме согласни дека плажите се преубави. Второ, ни еден ден немавме ама баш никаков проблем со струјата а уште помалце па дека фрижидерите во продавница не работеле и храната била со поминат рок, мислам стварно не е убаво до толку да се критикува. Луѓето се прељубезни, а за тоа што не знаат англиски, кај нас во туристичките места да не знаат сите случајно? Комарци не може некој да ми каже дека имало повеќе од Грција кога е ист случајот, единствено и на мене што не ми се допадна беше ѓубрето наоколу, а за кравите напротив, ми се допадна таа идила. Поздрав

Член од
22 јули 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Не ми е јасно само како можете според едно ваше искуство да кажувате дали треба или не треба да одат таму луѓето. Јас се вратив пред два дена од Ксамил и сум многу задоволна. Пред се, на одмор одам за плажата и за тоа ете сите сме согласни дека плажите се преубави. Второ, ни еден ден немавме ама баш никаков проблем со струјата а уште помалце па дека фрижидерите во продавница не работеле и храната била со поминат рок, мислам стварно не е убаво до толку да се критикува. Луѓето се прељубезни, а за тоа што не знаат англиски, кај нас во туристичките места да не знаат сите случајно? Комарци не може некој да ми каже дека имало повеќе од Грција кога е ист случајот, единствено и на мене што не ми се допадна беше ѓубрето наоколу, а за кравите напротив, ми се допадна таа идила. Поздрав
Ke moze li da mi kazes kolku plakase za smestaj...i kakvi se cenite na apartmanite?

Член од
24 декември 2010
Мислења
66
Поени од реакции
13
Ke moze li da mi kazes kolku plakase za smestaj...i kakvi se cenite na apartmanite?
Јас бев од 8ми јули и плаќавме 20 евра од вечер за студио за двајца, а после 15 јули мислам дека скоро секаде се по околу 25 евра

Член од
13 септември 2012
Мислења
59
Поени од реакции
8
Јас почнав да идам во Ксамил уште од 2007 година па се до 2011 летував таму, никогаш не ми беше досадно, секоја нова година местото беше сменето и се повеќе развиено. Плажите се одлични ( иако првата година бевме сами на некои од плажите и внатре во морето имаше стаклени шишиња, гуми и тн. но секоја наредна година беа посредени и посредени ) и цените пристапни. Првите години имавме проблеми со струјата но веќе наредните тоа се среди. Моја препорака е местото да се посетува во Јули, бидејќи во Август, Албанците се на колективен одмор па има малку повеќе гужва.​

Член од
9 јули 2006
Мислења
17
Поени од реакции
6
И ние се вративме пред некое време од Ксамил. Го препораьувам за секој сто сака убава плаза, ;исто море и свеза и ефтина морска храна. лани во грција ги потросивме истите пари со тоа сто колата ни бесе полна со храна, само еден ден јадевме во ресторан и тоа не костасе 60 евра. затоа пак годинава ни салата не направивме дома, се по ресторанцина, тие сто се на плазите. просецен ру;ек бе[е околу 1200 мкд, насите деца јаадат една порциа, мали се.

на викимапија го обелезав хотелот кај [то бевме, се наога на крај од градот на повисоко. да не рекламирам овде ако некој сака нека ме праса за контакт на маил vaskob na gmail. cenata 20 eur so dorucek, a nekogas mu kazuvav na gazdata da mi napravi riba orada na skara, za kilo okolu 20 eur so salata i kompircinja.

znaci, ako ne vi smeta krsot naokolu pojdete, a i patot e dolg.

Член од
22 јули 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Дали кога поминувавте грчка граница..лепеа налепници на тие со нови таблици?

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Со поголемиот дел од твојот пост се сложувам, за секого зборот "убаво" има различно значење и можеби она што за тебе е убаво за мене не е и обратно. Но не можеш да ги негираш фактите.
Факт бр.1 Сообраќајот им е лудница. Ама буквална. Нит знаци нит обележја, ништо. Поставените полицајци - бескорисни.
Факт бр. 2 Секој оди за различни нешта на одмор. Некој за плажи некој за ноќен живот некој и за двете.
Лично јас сакам убави плажи, но кога нема каде да излезам и да прошетам истите ништо не ми вредат и на такво место би поминала максимум 2 дена.

Факт бр.3 Нечисти се до немај каде. Мислам на луѓето, околината.
Факт бр. 4 Комарци има мноооогу повеќе од Грција.
За само една проспиена вечер во Албанија само на едната рака бев укасана 245 пати. Бев буквално изрешетана како сипаници да сум добила. А мене во принцип не ме касаат комарци. Ваков случај сум немала во Грција.

Да не набројувам уште. Секој за својте пари може да оди кај сака, јас бев видов и во наредни 100 години и пари да врнат не би одела пак. Искрено и Охрид не го сакам нешто многу, но во споредба со Албанија, Охрид за мене е Париз. Во Грција до сега не сум имала лошо искуство од типот на нељубезност, малтретирање и што ти ја знам. Кога би се нашла во таква ситуација не би одела ни таму.

Убаво кажа некој погоре зависи со што ја споредуваш Албанија и со кое туристичко место.

Искрено 20 евра за студио и не е нешто ефтино. Скоро секаде е таа цена, значи нормална цена. Не гледам зошто би ја одбрала Албанија еве во споредба со Грција, кога Грција ми е поблиску а има убаво море и плажи, подобар е патот а цените за изнајмување се речиси исти, ако не и поефтини (другарчиња мои изнајмуваа апартман за 10 ноќи 270 евра за 4 особи).

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
devojka87:барај се која е твојата кола:pos:

ФОТО: Македонците ја нааднаа Албанија

АКТУЕЛНО, ОД ТЕРЕН | 05.08.2013, 12:16
Илјадници Македонци ги нападнаа плажите во соседна Албанија. На паркинзите на најубавата плажа на албанското крајбрежје Ксамил најчестите регистрации викендов беа македонските.

А како и не би оделе нашите во Албанија, кога цените се пониски и од Македонија, а плажите се преубави. Погледнете како изгледаат

Испратено Томе

Kajgana Shop

На врв Bottom