Kсамил

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Пошто е поефтино од мк, а се капиш на море.
Зависи со што правиш споредба? Ако го споредуваш со некој наш град сред лето без излез на езеро на +40 тогаш ќе речеш добро овде барем има море али ако го споредуваш со друго туристичко место недај боже Хрватска е тогаш богами има да се разочараш. :unsure:
Искрено кажано ја и без пари да е не би идел.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Да се речи дека летување во Албанија е лош избор,а најупотребувана фраза во народот да е дека `народот трпи за јадење` и дека сме `најсиромашна` држава во европа,едноставно не одат заедно.

грција е топ дестинација,ама таму мислам дека одат на летување разни фаци како Буш постариот,Кардашиан и разни белосветски богаташи.

Ако ни е стварно реалноста дека `народот нема пари`,тогаш Албанија,поточно јужниот дел од Албанија е права мерка

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Ако ни е стварно реалноста дека `народот нема пари`,тогаш Албанија,поточно јужниот дел од Албанија е права мерка
Ако ни е таква реалноста тогаш има две подобри мерки:
1. Дома ќе си седиме
2. Охрид, Преспа, Дојран, верувај многу е подобро од Албанија (y)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Леандра отприлика добив претстава кај си сместена ама не комплетна, ако не ти е проблем и имаш некоја слика од улицата каде си или тоа ресторанот пушти тука, иначе јас бев на едно 100 метра од банката сместен и затоа тоа со пеењето од оџата што го спомна во 10 дена не бидна ни еднаш инаку секако ќе се споменеше досега.

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Ами ако појдам во охрид, исто ко со сите комши да сум пошла на одмор.

Јас искрено одам за морето, цел ден нема да се приберам од плажа, за сместување, колку да се истуширам и да преспијам.

А грција исто така не ми се оди, потшто не знаеш дали си во грција или македонија. Ко да сме преселени таму преку летово.
А плус албанија е поефтино од грција..така да.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И таму е преполно Македонци, особено Прилеп и Битола врие. Најчести гости се Македонците.
Не е работава за убедување или преубедување, работава е што секогаш треба да се каже вистинската слика како е. Па луѓето добро да размислат дали сакаат да одат таму или не. Некој ќе рече многу сме пребирливи, за мои пари и те како сум пребирлива. Да е нешто просечно, ќе речам просечно, ова е далеку под просек, тотално промашување.
Тоа не да врие од комарци, абе носете си 50 раид за во штекови око нема да склопите.
Единствена позитивна ствар е што мештаните се фини луѓе и гледаат да ти помогнат. Мене ми се виде доста ефтино, иако станавме вегетаријанци, само зеленчук и овошје јадевме, таков кај нас нема, секоја чест природно, вкусно, сочно Јадење на места каде велат нема струја нема шанси.Во продавница со изгасени ламби седат во темница. Штедлив народ се гледа. Најмногу се смеев е што во собата ставиле штедлици сијалици, а струја немаат пола ден, се прашувам што ли штедеа?:D

Ознаки, табли? Ма какви табли научна фантастика. Снаоѓај се, на секои десет метри застанувај и прашувај. Јазик само Албански, никаков друг, разбирање со раце и нозе.
Се на се, многу лош впечаток, моја нога во наредните 30 години таму не. Децата само до Грција и никаде на друго место не останува опција додека се мали. Кога дојде ред они да плачат за дома, немам коментар за туристичково место.

Hellsing; кравата ми е слика од улицата која ме дели од плажата и морето. Од Тирана Банка идеш десно и нагоре, ја минеш црквата, ја минеш „чаршијата“, на демек раскрсница идеш надоле кон морето има пазарче, отворена шахта на улица ако може тоа да се нарече улица и стасуваш до апартманите.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Исто како Арачиново,само што Арачиново има струја а Ксамил море.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 22:18 ---
Е арно де,ама морската вода не е лековита:X3:

Член од
4 март 2011
Мислења
708
Поени од реакции
727
И така луѓето ке сфатат дека наместо да отидат во Охрид на езеро 5 дена, со истите пари ќе отидат во Албанија на море 10 дена. ~
А од кога ќе се вратат ќе сфатат каква глупост направиле.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мислам дека Арачиново е поубаво, мене ми личеше на исечоци од Авганистан на тв што ги гледаме. Фраери локал на мотори од оние старите големите незнам ни како се викаа пред 30 години кај нас ги возеа, или некое бесно бемве отворени прозори внатре пука некоја музика шота шота, абе шо.
Важно завиткани немаше, шо е право право си е. Не се како нашине, само се гледа сиромаштијата во која живеат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Мислам дека Арачиново е поубаво, мене ми личеше на исечоци од Авганистан на тв што ги гледаме. Фраери локал на мотори од оние старите големите незнам ни како се викаа пред 30 години кај нас ги возеа, или некое бесно бемве отворени прозори внатре пука некоја музика шота шота, абе шо.
Важно завиткани немаше, шо е право право си е. Не се како нашине, само се гледа сиромаштијата во која живеат.
Боље на Велешко езеро да си била :icon_lol: Кој те излажа кој те запусти.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Боље на Велешко езеро да си била :icon_lol: Кој те излажа кој те запусти.
Ам ај си викам да поглумам патриотка, да ја скокнам Грција годинава, кога прво па мушко :icon_lol:

Член од
4 март 2011
Мислења
708
Поени од реакции
727
Поефтино е (иако веќе и не е), ама затоа е и погнасно каде каде, па за ситни пари ризикувај поготово ако си со мали деца
--- надополнето: 9 јули 2013 во 22:29 ---
Ам ај си викам да поглумам патриотка, да ја скокнам Грција годинава, кога прво па мушко :icon_lol:
Ама патриотка, не Грција право во Албанија! Е тоа ти е патриотизам :)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013

Kај спомнав дека е лековита?
Нема да се бањаш во тињи и тревишта..
--- надополнето: 10 јули 2013 во 01:37 ---

Kај спомнав дека е лековита?
Нема да се бањаш во тињи и тревишта..

Kajgana Shop

На врв Bottom