Kоја е најголемата неправда што ви се има случено?

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
So u petto odd (leleeeee godini godini unazad) na natprevar po matematika Kengurce, jas so set um i dozvolif na prijatelka mi da prepisuva od mene. I si prepisa so si prepisa tipkata, i na krajot ona izleze so povekje boda od mene. Jas i ona sme bile za 30% nad site drugi, t.e. moja zasluga. Ali na krajot, mene me proglasija za pobednik posto jas sum gi imala najteskite zadaci reseno, a tie najlesnite sum gi ostavila, a ona imala samo nekoja zadacka povekje ali samo tie najlesnite. Si pobedif na krajot, ali krivo mi bese so site mislea deka demek ona isto ma i podobro od mene postignala.

Член од
6 јули 2006
Мислења
117
Поени од реакции
8
lani na cas biologija jas sedev so edna gr maski sto ne im se ucese mn mn i od niv samo jas petka tie grevcinja dosadno cel cas i aj ke praat nesto i poso ucilnica po biologija eden najde tegla so gravcinja i ja isturi na edna tetratka i toa se slusna i profesorkava se svrte i gi vide a jas so skrsteni race sedam kjutam i posmatram i deckovo do mene se obide da gi stavi gravcinjata pod klupa ama samo sto ja krena tetratkata se toa se isturi profesorkava gleda i si kjutese edno 5 sec ne znaese sto da kaze zoso bese mn iznervirana i na koj da se isturii na MENE i mi vikase pa i ti li vaka ke mi pravis pa sram da ti e mn si se smenila i aj sea me natera da gi soberam site edno po edno i nasiba kecovi na site od grupata .................i edno vreme ko bozem ne me sakase ama ne mozese da izdrzi i mi popusti zoso ja primerna ko uvek hahahahahahahaha i taka si imav petka ja na kraj

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ах да, ќе заборавев... Уште една голема неправда.
Јас (роден македонец) по македонски редев 2-ки, а англиски никогаш не сум имал помала оцена од 5 (освен во примерот погоре).
Како е тоа можно? Толку ли сум неписмен?
Same here.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
откако се преместив во друго подрачје ми даде професорката совиологија да научам 5 лекции за прва оцена...ок научив што научив, и се јавувам на час и ме прашува за материјал за втора оцена а кога немам ни прва, и така ми стави глупачата два кеца безвезе... колку се нервирам само кога ќе ми текне на ова:tapp:

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Го решив тестот по англиски и му го решив на еден другар после тоа, ја добив 2ка а тој 5 :tapp: Со истите одговори. И реков на професорката да го прегледа уште еднаш тестот и таа почна да ми се дере како јас сум ја понижувала, сум велела дека незнае да оценува и сл, се искаравме квалитетно и таа префинетата го зела дневникот и одела од професор на професор се молела да не ми ги пишат сите 5ки. Да, поебав една година за неа ама ќе дојде време и ќе и вратам...

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
4 години веке македонски имам 3ка писмена... Дадов на други момички да пишат, од интернет преведував, од книги цели текстови пишав... Никако да се смени оценката... Колку и да е добар или лош текстот, секогаш имам 3. Истото се случува со целата генерација, очигледно е дека професорката не ги чита писмените... Многу пати од различни класови, децата иста писмена ке дадат.. На некои 3ка на некои 5ка. Стандардни оценки, што сакаш прави, никако нема да се променат.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
1.Борко циганот од Ѓорги 4години по ред 4ки ми оставаше а само ја ко деген му рецитирав све без отворен учебник (јбг историја е ... не е тешко =) )

2. Математика имавме една замена и типката ми стаи 7 кеца на полугодие без никакво испрашување (7теста за оцена немаш у едно полугодие па рука давам) мајка ми се крстела а и класниот исто =)

3. Биологија (Ружа) ми вика ... сакаш 2ка да ти оставам или на полагање да те оставам 5 теми научи и за КОЛКУ ЗНАЕШ ТОЛКУ КЕ ТИ СТАВАМ - при што нормално ја се согласив ... а коа отидов ... ни п од петте теми што ми ги даде ни бутур .... ме прашуе скроз нешто трето и уште ми урла дека ни за 2ка не знам.

4.Англиски што стално ме вадеше на табла за да ме фати као не знам и стално се заебувала

5.И најголемата неправда .... зашто Ѓорги као Ѓорги врие народ од врски ... Математика спушта оценки (таа истата свиња што после 7кеца ми стаи ... (идната година хаха)) И и вика на една типка ... Полугодие имаш 2 кеца Второ полугодие имаш кец и два = за крај ТРИ при што нормално ... секој чоек со грам мозок ќе се буни ... и така ....

6.Географија кај Анкица ... ние упишани у прва и ми дава тема со другарче едно за вулкани да предаваме .. и ај ок - искачаме ние на табла ... и уште не сум стигнал на табла типкава почиња да урла као не сме научиле што се вулкани и ние си чекаме да прекине да урла - и не врати на место со 1 -.- без да ни дае да почнеме:pos2::pos2:

4 години веке македонски имам 3ка писмена... Дадов на други момички да пишат, од интернет преведував, од книги цели текстови пишав... Никако да се смени оценката... Колку и да е добар или лош текстот, секогаш имам 3. Истото се случува со целата генерација, очигледно е дека професорката не ги чита писмените... Многу пати од различни класови, децата иста писмена ке дадат.. На некои 3ка на некои 5ка. Стандардни оценки, што сакаш прави, никако нема да се променат.

Истото и у Ѓорги кај Лидија .... Пиши и писмена без име и презиме можеш и петка да извадиш ... али ако ти го има удрено пикот и уште и се потпишуваш ... мамата ... Штета што нас касно ни текна тоа.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Истава неправда ми се случува по втор пат
прво во 6то македонски тестот, а сега и во прва година англиски писмената кога за пола бод немав петка :tapp:несакаше да ми го дајт не и не ...ај да беше два 1 и пол разбирам ама пола... и ми ја напиша четворка...
и сега се нервирам и ту премногу и криво ми е стварно нема смисла пола бод е во прашајње
а да исто многу се нервирам кога некои професори на некои деца ќе му речат ќе ти напишам повисока оценка ама да ја оправдаш(а тие појма од животон се) и или ја споредвет со твојата или ти пишет тебе пониска:uvo:па не се нормални овие

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Натпреварот по ораторска :nesum: Заслужив повеќе од трето место, тој на второ го наместија:kesa:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Сум имал многу неправди... ќе се обидам да набројам една мала целина од нив:)
Во 7мо одд извадив математика писмена 3, и професорката по грешка наместо 3 во дневникот запишала 5 и потоа кога примети ме обвини дека сам сум си ја напишал и имав проблеми околу тоа ми бараа родител и слично...:toe:.
Во 1ва година конституционо уредување имав оценка 4, и на часот сите ученици прават што сакат и ми се расписка нешто мене ко само јас да сум во класот, и ми рече да го напуштам часот и јас го зезав нешто на професорот несакав да излезам и тој ми ја намали оценката од 4 на 2! Па потоа имаше комедии :pos: :pos:(тоа беше лани :)) Истиов професор кога ќе го видеме некаде со другарите стално кажува дека јас сум го мразел на него :helou:
Има безброј други вакви слични случки каде што не сум ја добил оценката која ја заслужувам, деловно уредување од тест 3 и усно 3- ми има ставено 2ка на тромесечје јбг...:)

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
...Bah...Ми се случиле многу неправди, али ова морам да го кажам...
...физика, прва година, полугодие...јас бев отсутна [ваљда болна бев, кој ќе се сеќава сеа]...И жената фино-лепо ми стаила двојка на неиспрашано...Тоа е во ред, и така не знаев за повеќе...Не знам ни дали за толку знаев...Ама од кај, од тројка од прво и двојка од второ тромесечие , да ми спушти кец за полугодие?:nesvest:...Кога видов утредента, не знаев што да правам...моите беа на пат, немаше кој да ме поддржи против неа:kesa:...Али на крај она падна, и си ја скрши раката, така да, на некој начин, правдата беше задоволена...

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Вака сега учам во прилепската гимназија и имам еден огромен проблем...
Бев болен и од воена болница од скопје си дојдов една недела до крајот и провесорот по физика ПИЗДА МУ МАТЕР не сакаше да ме скорни а се откостив од учење и ми пиша кец...
И сега сакам да ги земам документите и да се префрлам во музичко училиште во битола а него да го откостам од тепање

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Најголема неправда ми се има десено 1.септември.1997 кога тргнав на училиште.ЛОЛ:pos2::pos2::pos2:А после неа уште 1000 по ред.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
најголемата неправда ми се случи кога требаше да глумам во ,,Кармен,, во една училишна претстава пред 11 години.Цело време се спремав и бев одбрана за да ја глумам Кармен,а само неколку дена пред патронатот( каде што требаше да го изведам мојот перформанс за што btw бев многу возбудена) , ме тргнаа од претставата и ставија друго девојче затоа што сакала да биде главна улога и мајка и била во родителскиот совет! ( па да не настане судир на интереси ова она). По ова станав многу демотивирана во поглед на било какви облици на глума иако имав талент (сега гарант ми се изгубил од занемареност), а што се однесува на неправди за оценки- никогаш не ми се случило, секогаш сум знаела како да излезам на крај со професорите, па дури и сега на факултет,едноставно секогаш кога ќе забележам дефицит на рационалност, ги ставам во ќор сокак вербално.

Kajgana Shop

На врв Bottom