Јужна Америка 2018/19

• Креатор на темата Креатор на темата SkopjeUltra'
  • Време на започнување Време на започнување
Објасни ми ти дали среден прст е причина да се каменува некој и да се стават нечии животи под знак прашалник?

Абе дај доста ми глумите хулигани овде, ако си бил на две утакмици на Ѕвезда тоа не значи дека треба да се оправдуваат вакви дивјачки работи. И навивачите на Бока да го направеа ова ќе го имав истото мислење, ова е се само не нормална работа. Значи не се збори овде од аспект на навивање за Бока или Ривер, од човечки аспект даваме мислења, срамота е да речеш: хехе јак кур у Турција со снајпери ги гаѓаат. Абе финале на ЛШ у Јужна Америка е, влогот е ОГРОМЕН, а тебе 2 саати пред утакмица те маваат со камења, шишиња, ти фрлаат солзавци и те малтретираат... Какви сакаш да бидат играчите, нормални? Со 100% снага да влезат во мечот?
Прво да ти одговорам на прашањето, лично јас него оправдувам каменувањето на автубусот, но на маса малку и треба за да бидат исправоцирани а ако е точно дека идиотов покажал среден прст тој е највеќе виновен зошто ги ставил животите на соиграчите под знак прашалник.

Замисли во Англија ова да се деси, играчот ке биде банован минимум месец дена, Руни за едно факоф пред камера доби суспензија, така да колку одговорност имаат навијачите на Ривер, толку има и Гаго ако излезе тоа дека е точно.

Друго, во сабота можеби не беше во ред да се игра, сепак можеби е точно дека играчите имале проблеми со видот ради солзавецот, но во недела демек биле под стрес немој да ме јебеш, познавајќи ја атмосферата во Аргентина значи секоја утакмица они треба да се под стрес и да бараат одлагање на утакмцата, во најмала рака пичкински од клуб како што е Бока.

Замисли во Англија ова да се деси, играчот ке биде банован минимум месец дена, Руни за едно факоф пред камера доби суспензија, така да колку одговорност имаат навијачите на Ривер, толку има и Гаго ако излезе тоа дека е точно.
Зашто да го банираат кога надвор од стадион покажал среден прст? На терен да било океј, ама вака нема основа за тоа. На крај краева сигурно прво го пцуеле и мајки му ебавале, односно го испровоцирале за така да изреагира. По мене не треба да се одзиваат на такви идиотизми ама ете некој не може да издржи и ќе покаже среден прст или ќе возврати на пцовките.

Зашто да го банираат кога надвор од стадион покажал среден прст? На терен да било океј, ама вака нема основа за тоа. На крај краева сигурно прво го пцуеле и мајки му ебавале, односно го испровоцирале за така да изреагира. По мене не треба да се одзиваат на такви идиотизми ама ете некој не може да издржи и ќе покаже среден прст или ќе возврати на пцовките.
Епа тогаш нека не цмиздрат, тражили добили, сега секој што сака одлагање на утакмица ке се провози со бусот меѓу противнички навијачи ке ги испровоцираат и ете ти беља, ке имаш одложени 100 утакмици за викенд... демек многу го погодило пцувањето па морал да реагира...

............. Другар не знам што да ти кажам, едноставно...

Абе држи вода и неговото,тоа е неконтролирана маса народ на која и треба само една искра да експлодира.

Гаго е професионален фудбалер и ако навистина покажал среден прст,треба да се казни.
Но пак мислам дека тоа се муабети оти на видеото се гледа дека автобусот вози брзо и не застанува,а на некои прозори има и ставено завеси.

Не знам,јас попрво ќе верувам на приказната дека навивачите на Ривер го направиле тоа од ќеиф,отколку дека биле прво испровоцирани оти тие се крвни непријатели отсекогаш и секоја шанса за напад на противникот ќе ја искористат.

Е сега каква организација имало на Бонбоњера што немало ниту еден посериозен инцидент,тоа не знам,но со оглед дека дошле непречено и натпреварот се одигра максимално безбедно,очигледно далеку попрофесионално си ја завршиле задачата Бока во поглед на безбедноста.

Најверојатно и овој со едно око им искочил и им покажувал среден прст.

Очигледно се свесни дека целиот хаос се случи поради нивниот пропуст.

И ова не знам колку е точно ама според мене е голема глупост, за 2 недели сигурно имаат доволно време за да средат се што треба околу Монументал.

Море дајте у Скопје нека се игра, тамам да им покажеме дека и на натпревар Бока-Ривер може да напраиме скандал и да направиме се за нас да биде[DOUBLEPOST=1543272751][/DOUBLEPOST]Цел фудбалски свет пред 3 недели: Aуууу ќе биде јако Бока-Ривер, ќе има тепање таму, жестоко ќе биде, опасни се навивачиве!!!!

*се случуваат нереди*

Цел фудбалски свет:
upload_2018-11-26_23-52-28.png

Па во право е човекот бе, професионален фудбалер кој знае низ какво место поминува и какви навивачи има, земал среден прдт им покажува демек јак многу тој. Само им дал оправдување да почнат да маваат посилно. Требало да излезе од автобус ако веќе се правел јак.

Да бе таа мајката рече, да му ебам мајката ја на тој Гаго кој кур мене кур ќе ми покажуе, ела сине (ќерко) ваму да те умотам со бакљи да ги прошверцаме, ќе види он мајкумујебем крвава :D Каменување на автобус не треба да се смета како нормална појава и крај. На крај краева нели ти како најватрен навијач на својот тим, нели сакаш твојот тим да игра и да победи? Зашто вака мора да се се исциганчат и да има одложувања и глупости? Јас да сум, би поставил по еден снајперист на 10 метри и да циља накај навивачка трибина, еден да почне мајмунски работи да прави одма да му го свирнат :)

Ги тужат докторите кои прво тврделе дека играчите биле повредени и не можеле да играат а подоцна се претпоставило дека не ни ги прегледале.
Апла се гледа дека лажираат повреда играачите на сликите.
Ќе испадни дека на Бока им прпа реванш да играат на Монументал.

Какво е ова форсирање на Бока бе, реваншот немало да се игра на Монументал :tapp:

Какви плачковци, какви пички аууу, нека изгубат сега 5:0 им ебам педерите.

боооууу сега не треба да им играат Ривер, како бе така реваншот да не се игра на Монументал, ова е апла форсирање за Бока. Јас бев најголем критичар за настаните шо се случија ама ива е веќе друга прича, педерковци испаднаа Бока.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom