Јужна Америка 2018/19

• Креатор на темата Креатор на темата SkopjeUltra'
  • Време на започнување Време на започнување
На Монументал ќе пукаа петарди, вака направија утакмицата да биде понеизвесна, за момент.

Da bese u argentina pola navivaci na River vise ke bea na teren

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Подобар Ривер севкупно, апсолутно заслужена титула. И покрај сево ова, Скелотовци го имаа мечот на своја рака и се решија да се испичкаат. Тевез не му игра во ваков меч, Зарате исто... Ете му го сега Абиља у гз нека си го стави му ебам тоа неспособниот грбав створ.

АУУУУУУУУУУУУУУУУУУФ
Душава ми се исполни ко Интер да освои ЛШ.
Се да им ебам на пичките што не сакаа да играат на Монументал.
И да,МОРА ДА СЕ НАПОМЕНЕ.ЕКСТРЕМНО ГЛУПАВ ИГРАЧ Е КИНТЕРО.
Да имаше малце од малце мозок,играчиште ќе беше.

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

go ispusija po greska putkive
pusi kur file, i ti maradona isto, i ti grizman sve ti ebam sto si se slikal so dres na boka, mrs u kurac i benedeto sto se kezese gol koga dae obobobobobobobo gi odraaaa

galjardo magot, treneriste in making valjda, kakvi masini napravi od igracive svaka cast, steta ne bese na klupa denes, steta i sto na domasen teren ne e slavjevo ali ako, moze vaka e i poslatko.

Има еден човек во години, хардкор навивач на Ливерпул, нон стоп го среќавам низ град, харизматичен човек, и кога ги извлекоја со Сити, сите му напнаа као демек готови сте ќе ве изгазат ау ау, и овај со сите се кладеше дека Ливерпул ќе води 3:0 до 30 мин на првиот натпревар. Го најдвам др ден му викам алал да ти е, ми вика ааа нее изгубив кладба 31 дадовме трет гол [emoji3]
Денес го начеквам на шалтер истиот, му вика на детето дали имате коеф за Ливерпул дека ќе води 3:0 до 30 мин во финалето на светското клубско првенство овај зачудено го гледа му вика финалето ЛШ да не мислиш? Овај мртов ладен сега ме слушаш ти мене шо ти зборам или не ти е тука умот? Ливерпул во финалето на светското клубско првенство во Декември месец шо се игра дека ќе води 3:0 до 30 мин пола сат детето збунето коеф бараше изгледа некое ново на шалтер беше

Sent from my iPhone using Tapatalk
Со Ривер Плејт ќе играле иначе во финале хахахах да си знајте

Реал ја заеба цела работа инаку вака ќе испаднеше.:D

Топ натпревар (y) Па овие играчиве на Бока не сакаа медаљите да ги примат, ебаим кретените...

Топ натпревар (y) Па овие играчиве на Бока не сакаа медаљите да ги примат, ебаим кретените...

Озбилно? Уште ми е пуштена утакмицата на лаптоп, али тој детаљ не го забележав. Хахахахаххаха, bosteros :D

Кој ќеф ми се направи за Ривер еј, им украдија финале на домашен терен, цепиздлачеа како п...и играчите на Бока еве им сега.
Најповеќе заради она Бенедето, зема се криви на голот мрш копук еден.
Иначе околу натпреварот, некој можеби ужива во офанзивен фудбал со голови со маестрални потези али ова шо го изиграа двете екипи вечерва е за секоја почит, каква дефанзивна игра од двете страни Чоло да им позавиди дури, со каква жар играа и двете екипи до последна секунда коските си ги оставија на терен.

Реално вака по квалитет се мизерни двете екипи..да играа во Шпанското првенство ќе се бореа за опстанок и ќе беа околу 10-15-то место.....недисциплиниран фудбал,без некакви осмислени акции(Ривер малце посредени и поорганизирани делуваа)..и фудбал со лупање..не за џабе играчите од Аргентина кога ќе дојдат во Италјанското или Шпанското првенство делуваат безидејно и прават смешни грешки...треба да одат во преварантското Португалско првенство и од таму да се изделкаат па да станат сериозни фудбалери

Реално вака по квалитет се мизерни двете екипи..да играа во Шпанското првенство ќе се бореа за опстанок и ќе беа околу 10-15-то место.....недисциплиниран фудбал,без некакви осмислени акции(Ривер малце посредени и поорганизирани делуваа)..и фудбал со лупање..не за џабе играчите од Аргентина кога ќе дојдат во Италјанското или Шпанското првенство делуваат безидејно и прават смешни грешки...треба да одат во преварантското Португалско првенство и од таму да се изделкаат па да станат сериозни фудбалери
И јас го делам истово мислење. Квалитативно беше многу лошо финалево, неизвесно да, ама квалитет жими тасета. Ривер е подобар тим од Бока, имаат 2-3ца добри играчи, останатото све би убил, а истово и за Бока важи.

И јас го делам истово мислење. Квалитативно беше многу лошо финалево, неизвесно да, ама квалитет жими тасета. Ривер е подобар тим од Бока, имаат 2-3ца добри играчи, останатото све би убил, а истово и за Бока важи.

Замисли да беше Б. Дортмунд на местото на Ривер на оние контри,полу-контри..18 гола имаше да му стегнат...втор пат да гледам сериозно ЈужноАмерички фудбал и можам да потврдам дека нивото на квалитетот е мизерно ...90% од овие играчите од двете екипи немаат квалитет ниту во Бенфика/Порто/Спортинг да играат..баш како што рече за Ривер дека имаат малце два,тројца што разбираат фудбал

Замисли да беше Б. Дортмунд на местото на Ривер на оние контри,полу-контри..18 гола имаше да му стегнат...втор пат да гледам сериозно ЈужноАмерички фудбал и можам да потврдам дека нивото на квалитетот е мизерно ...90% од овие играчите од двете екипи немаат квалитет ниту во Бенфика/Порто/Спортинг да играат..баш како што рече за Ривер дека имаат малце два,тројца што разбираат фудбал
ova ne e nisto vo sporedba so brazilskoto prvenstvo ...
tolku e jezivo za gledanje sto garant i u gvantanamo bilo staeno ko opcija za macenje na zatvorenicite, ali od sto bila nehumana, nikogas i ne ja praktikuvale.
A argentincive kolku i da mrcis, vredi da se gledaat zasto iako imaat nedostatok na kvalitet, oraat na teren se borat za sekoja topka i prakticno edno se so onie koi gi bodrat na tribini, sekogas vo natprevarite vlagaat ko da nema utre i ko da im zavisi zivotot od konecniot ishod.

Normalno inaku deka nedostiga kvalitetot i ne mozes da gi sporedis niv so evrojpjanive kade ima i poveke pari i 100 pati podobri uslovi za rabota. Ama ne gi stavaj juznoamerive u eden ist kosh, daleku se podobri argenticive od ostanatite prvenstva koi se jezivi za gledanje. Argentinsko da bese u normalen termin iskreno bi gleal cat pat, od toa sto sum nacekuval navecer koga sum dremel, sum gledal dobar fudbal i top atmosfera na tribini.

Сакав и јас пенали на крај, ќе беше сигурно поинтересно. Ама и вака крајот беше луд. Инаку и мене ми остана истиот впечаток. Интересно беше и неизвесно, се тоа ок, ама и двете екипи заостануваат многу по квалитетот споредено со топ екипите од Европа. Изгледа во последните години се направи многу голема разлика меѓу европскиот и јужноамериканскиот фудбал. Ќе видиме сега на светското клупско, ама не им давам големи шанси на Ривер против Реал.

Да пишам и за Гаљардо. Одличен тренер е, мене ми е фаворит за нов селектор на Аргентина. Уште од летото се споменува таа опција, се надевам ќе се согласи да ги води на Копа Америка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom