Junk food или fast food - за или против?

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување

За или против Fast food?

• Вкупно гласачи
    208
Со оглед на тоа дека брзата храна е премногу калорична и нездрава, се обидувам и немногу често да ја јадам! А иначе, ммммм вкусна е :smir:

Јадам, не можам да одолеам. Знам дека не е здрава, ама што да правам.
Не можам без пици, грицки, хамбургери, кока-коли, чоколада, колачи...

Јадам и здрава храна нормално, ама не можам по цели денови да сум на овошје, зеленчук и млеко од соја!

Па отсекогаш сум практикувала колку што можам поздраво да се хранам. Гледам да е разновидна и квалитетна со овошје и зеленчук. Али кога нема што да се јаде е тогаш ке изедам еден хамбургер или пица и после пола ден стомак ме боли али то е то, додека сум јадела сепак вкусно било.

Јадам, не можам да одолеам. Знам дека не е здрава, ама што да правам.
Не можам без пици, грицки, хамбургери, кока-коли, чоколада, колачи...

Јадам и здрава храна нормално, ама не можам по цели денови да сум на овошје, зеленчук и млеко од соја!

Сојата и нејзините производи не се препорачливи за честа конзумација, особено за машки, затоа што содржат состојки кои се слични на естроген (женски хормон). Општо, сојата не е воопшто толку здрава колку што ја фураат во последно време, а нејзиното зголемено користење се должи на тоа што едноставно ја има - расте и дава многу плод и во лоши услови.

Инаку, освен овошје и зеленчук во свежа форма, здрава храна се и манџите што ни ги готват мајките по дома (а ние успешно ги избегнуваме), мевце печено на скара, риба ... има еден куп здрава храна наоколу, само мааалце треба да се мисли и да се планира.

Кога лаам од глад, а сум излезена.. Нормално ЗА.. Дома сигурно не нарачувам Фаст Фуд..
Посен Сендвич од трафиката у парк и кроасан од Жито рулЗ.
:->

60_kfc.jpg

Е ова е заразата, кој мекдоналдс, нема шанси да се откажиш од ова нешто и од Subway (малку поздрабво демек)
showcase-2-198.jpg

Не сум за претерано јадење Џанк Фуд,ама не сум ни за ептен апстинирање од неа...Еднаш неделно може да се Дрмне еден Хамбургер од 7-ца после искачање :)

Сакам брза храна, но не и секогаш. Многу поубаво ми е кога јадам некои готвени работи, посебно кога некој прави превкусни јадења. :pipi:

Обожавам Фаст Фуд се приметува по мене тоа :)

ne deka ne go sakam junk fudot ali svesen sum deka e steten

Јадам многу ретко фаст фуд, затоа што имам желба да си зготвам јадење дома кога нема ручек, само кога сум надвор до касно, се дешава да си каснам некој тост, бурек или комбиниран(избегнувам плескавици), но и тоа е ретко.Значи, може понекогаш, онака од задоволство, но не како секојдневен оброк.Ништо не може да ми ја замени домашната манџа:)

Против ... одамна не сум јадел .. и не само тоа не ми се ни допаѓа вкусот ..

Добро едно прашање, од каде дојдовте до заклучок дека пица и бурек се џанк фуд или фаст фуд?

Неам јадено скоро две години,со мали исклучоци.
Претходно,секојдневно.
И не дека не беше убаво,посебно прекрасно иде коа си надуван(munchies),ама сеа сум дома во најголемиот дел од времето и неам потреба да јадам такво нешто.
И мислам дека барем кај нас,не е толку штетна брзата храна,како на пример во Америка...или грешам?
Не знам,стварно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom