ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Студентите имаат толку многу бенефиции во нивното поле, во факултетите, е сега автобуска карта да ми извините е 35 денари. Месечна слободна е 1000 и нешто денари.

Извини вака, студент сум ама не знам кои се моите бенефиции како студент а те гледам тебе имаш поише инфо де сподели молим те.
Оф топик сме ама се надевам Ilumious нема да не брише и она е студент па ќе ја интересира и неа.

Што да правиме оперирани сме од срам........Само едно прашање......Дали си ти студент? Ако си сакам да ми ги кажеш бенифициите затоа што јас изгледа сум во огромна заблуда, а ако не си тогаш ќе го замам како лаичко тоа што го постираш...

Иначе за сите што мислат дека на пензионерите им е без пари.....имам информација дека од месечната пензија им се одземаат 200 денари месечно за ЈСП......добар deal на владава за гласови, се кладам дека повеќето пензионери не се свесни за тоа.....
Им е гајле на нив за тие 200 денари и онака тие пари само у вторник ќе ги извозат, а замисли после од другите 11 дена шо се возат у кој ќар се :D

Извини вака, студент сум ама не знам кои се моите бенефиции како студент а те гледам тебе имаш поише инфо де сподели молим те.
Оф топик сме ама се надевам Ilumious нема да не брише и она е студент па ќе ја интересира и неа.
Ич не е офтопик, офтопик се овие што зборат за дека не пречеле пензионериве, не за бришење, туку во подфорум Илузии треба да им се преместат.

А од членкава не знам зашо бараш да ти објасни бенефиции на студент кога не е студент, али ај ќе порасне ќе созрее, мала е.

Ич не е офтопик, офтопик се овие што зборат за дека не пречеле пензионериве, не за бришење, туку во подфорум Илузии треба да им се преместат.

А од членкава не знам зашо бараш да ти објасни бенефиции на студент кога не е студент, али ај ќе порасне ќе созрее, мала е.

Ако бе, јас уште чекам да ми ги каже кои се моите бенефиции како студент.

. Студентите имаат толку многу бенефиции во нивното поле, во факултетите, е сега автобуска карта да ми извините е 35 денари. Месечна слободна е 1000 и нешто денари. Да не навлегуваме во тоа кој колку има пари, затоа што тоа е кај секого различно, но многу ми е интересно кога ќе видам студент што месечно троши доста пари во кафана, се буни за 35 денари. Средношколците имаат бесплатни слободни. При толку работи што се прават за вас (дирекно и индирекно, на пример ваши браќа/сестри имаат бесплатно, вашите дедовци и баби), вие вака неблагодарно враќате? Браво.
Никакви бенефиции немаат студентите, напротив они го јадат стапот за сите други во државава.
Овие бесплатни слободни, бесплатни денови за пензионерите се од наши пари ги добивате од студентите и од работниците :icon_mrgr:
Ќе дојдеш на факс, ќе видиш какви бенефиции ќе имаш :icon_mrgr:

Немам сдедо, немам баба, немам брат или сестра средношколец, јас не сум средношколец, моите не се пензионери, чаре? Никакви бенефиции нема за мене :icon_mrgr:

Единствено добро е што плаќаме ефтина партиципација, и ако учиме земаме стипендии. Тешко дека ќе има бесплатен јавен превоз за студенти, пошо не има многу и не им е исплативо.

Единствено добро е што плаќаме ефтина партиципација, и ако учиме земаме стипендии. Тешко дека ќе има бесплатен јавен превоз за студенти, пошо не има многу и не им е исплативо.

и плус има вечни студенти:icon_lol:

и плус има вечни студенти:icon_lol:
Абе тоа да, ама у МК можеш на пример да се запишиш на факс за 100е година(50семестар) на дисперзирани од Штипски, и со 100 евра да си извадиш годишна карта од ЈСП. :icon_lol: 500 денари месечно, 500 ден заштедуваш. Плус со индексот ќе си гледаш поефтини филмови у синеплекс, а којзнајт можит и ќе положиш нешто. :icon_lol:

Затоа нема гага превоз за студенти. :(

Абе тоа да, ама у МК можеш на пример да се запишиш на факс за 100е година(50семестар) на дисперзирани од Штипски, и со 100 евра да си извадиш годишна карта од ЈСП. :icon_lol: 500 денари месечно, 500 ден заштедуваш. Плус со индексот ќе си гледаш поефтини филмови у синеплекс, а којзнајт можит и ќе положиш нешто. :icon_lol:

Затоа нема гага превоз за студенти. :(

Старите ги заведуваат со слободен превоз а нас со ваучери:icon_lol: Можат и нас да ни дадат, на пример да важи само колку што ти траат студиите и после да си плаќаш како секој нормален. Како средношколциве нешто.

Ајде бе доста мрчите веќе, како не ви е срам незнам...ќе ве видиме вас на стари години. Стар човек не е исто што и млад човек, исто како што вие кога сте болни сакате да седнете да си одморите душа од тоа што сте трчкале по болница, така и тие. Исто како што вие кога сте осамени кога сакате да разбиете монотонија во кафич, така и тие сакаат да посетат некој пријател во друга Општина, или чисто да излезат на воздух. Бива ли до толку да ви пречат бе? Не бе разбирам. Јас разбирам дека некои се навистина некултурни, ама тоа за нив кажува, а за вас многу кажува тоа што несакате да отстапите столче на постар човек. И немаат врска бесплатните денови со културата и свеста на старите луѓе, ниту пак ја зголемуваат толку гужвата како вие што кажувате во темава. Јас постојано се возам со автобус и сум доживеала непријатна ситуација со стара баба во среда, што не е бесплатен ден за нив. Во врска со гужвата, гужва има и другите денови, а некогаш баш во бесплатните нема. Кај што има луѓе, има и гужва.
Во врска со тоа студентите да добиеле бесплатни, па зошто? Старите луѓе си го одработиле своето и многу придонесле за оваа држава, а студентите допрва ќе придонесат. Треба да се разграничат овие поими. Студентите имаат толку многу бенефиции во нивното поле, во факултетите, е сега автобуска карта да ми извините е 35 денари. Месечна слободна е 1000 и нешто денари. Да не навлегуваме во тоа кој колку има пари, затоа што тоа е кај секого различно, но многу ми е интересно кога ќе видам студент што месечно троши доста пари во кафана, се буни за 35 денари. Средношколците имаат бесплатни слободни. При толку работи што се прават за вас (дирекно и индирекно, на пример ваши браќа/сестри имаат бесплатно, вашите дедовци и баби), вие вака неблагодарно враќате? Браво.
Девојче како и другите што напоменале, ќе кажам и јас, ќе бидеш и ти студент па ќе видиш какви се бенефиции имаш. Инаку се имам најдено во ситуација, сабота беше преку ден и во 5ка се возев, од Аеродром за накај Тафталиџе, а притоа премногу ми беше лошо, и успеав да седнам бидејќи имаше слободни места, за по некоја станица една жена со дете кое имаше накај 12 години, уште не качена што се вика да почне да ми вика да станам да седнело детенцето. Нема проблем, станав, но дали мене ме праша некој колку ми е лошо и од кога девојката што седеше позади мене(до пред да ме станат) забележа колку ми е лошо и дека можам да се онесвестам во секој момент стана и буквално ме фати за рака и ме седна.
И не ми е тешко, ниту ми претставува проблем да станам на некого, но на некој што ми се прави паметен, а притоа и навредува, нема да станам. Јас имам баби и дедо но тие НИКОГАШ не излегуваат ако е вторник, петок или сабота. Доколку треба да одат на лекар, дали е за контрола или што и да е, одат или ден порано или ден покасно. А другиот дедо, кој што ми почина, беше возач во ЈСП порано, да слушнеше колку маки тие си имале со пензионери, уште кога бил помлад и кога немало бесплатно возење може ќе разбереш зошто имам некој таков став. Што мислиш како е кога некоја жена ќе се симне од автобус и после тоа ќе се лизне и ќе падне, потоа ќе отиде во ЈСП за да каже дека шоферот тргнал дур таа сеуште се симнувала, а притоа сведоците кажуваат дека сама паднала, со што на дедо ми од платата му крателе пола и повеќе за да и платат штета, а вработен бил само дедо ми и имал 3 деца за ранење, облекување, школување и ред други работи ... така да не се баш толку некои и за жалење.

Што да правиме оперирани сме од срам........Само едно прашање......Дали си ти студент? Ако си сакам да ми ги кажеш бенифициите затоа што јас изгледа сум во огромна заблуда, а ако не си тогаш ќе го замам како лаичко тоа што го постираш...

Иначе за сите што мислат дека на пензионерите им е без пари.....имам информација дека од месечната пензија им се одземаат 200 денари месечно за ЈСП......добар deal на владава за гласови, се кладам дека повеќето пензионери не се свесни за тоа.....
Погрешна информација имаш никому не му одбиваат 200 денари

Снегов изгледа ги поремети и возачиве. 20 минути чекам автобус 22ка, застанува на 10m од мене, забрзувам за да си влезам, и ми затвара пред нос буквално. Никој од автобуската не влезе, а сигурно имаше едно 10 души што сакаа да влезат и сите пцуеа и му урлаа на возачот за да застане и се направи мутав. Ебате шупакот глуп!!!

,,Ајде стиснете се, мора да има место’’

ПА ИМА И ДРУГ АВТОБУС ЕБАТЕ, НЕ МОРА ДА СЕ СТИСКАМЕ !!! БАШКА БЕСПЛАТНО ВИ Е !!!

Јас при слободна, што поштено сум ја платил не влагам зашо е фул од музејски вредности у автобусот, а они бесплатно се возат и уше ќе ми викаат стисни се напрај место... ЕПА НЕМА !!!

Ептен ја претеруваат пензионерите. Па дај бе пичка му матер како можи полн автобусот се настегале внатре 500 пензионери, полни ќеси и торби, изнакупиле кромиди, зелки глупости не се диши внатре дајте не ме заебавајте каков бесплатен превоз. Ги фатил бесот и ајде бесплатен превоз има. Каков бесплатен какве пичке материне 15 денари им е картата не ми велете пари немаат.
--- надополнето: 11 декември 2012 во 17:15 ---
Девојче како и другите што напоменале, ќе кажам и јас, ќе бидеш и ти студент па ќе видиш какви се бенефиции имаш. Инаку се имам најдено во ситуација, сабота беше преку ден и во 5ка се возев, од Аеродром за накај Тафталиџе, а притоа премногу ми беше лошо, и успеав да седнам бидејќи имаше слободни места, за по некоја станица една жена со дете кое имаше накај 12 години, уште не качена што се вика да почне да ми вика да станам да седнело детенцето. Нема проблем, станав, но дали мене ме праша некој колку ми е лошо и од кога девојката што седеше позади мене(до пред да ме станат) забележа колку ми е лошо и дека можам да се онесвестам во секој момент стана и буквално ме фати за рака и ме седна.
И не ми е тешко, ниту ми претставува проблем да станам на некого, но на некој што ми се прави паметен, а притоа и навредува, нема да станам. Јас имам баби и дедо но тие НИКОГАШ не излегуваат ако е вторник, петок или сабота. Доколку треба да одат на лекар, дали е за контрола или што и да е, одат или ден порано или ден покасно. А другиот дедо, кој што ми почина, беше возач во ЈСП порано, да слушнеше колку маки тие си имале со пензионери, уште кога бил помлад и кога немало бесплатно возење може ќе разбереш зошто имам некој таков став. Што мислиш како е кога некоја жена ќе се симне од автобус и после тоа ќе се лизне и ќе падне, потоа ќе отиде во ЈСП за да каже дека шоферот тргнал дур таа сеуште се симнувала, а притоа сведоците кажуваат дека сама паднала, со што на дедо ми од платата му крателе пола и повеќе за да и платат штета, а вработен бил само дедо ми и имал 3 деца за ранење, облекување, школување и ред други работи ... така да не се баш толку некои и за жалење.
:eek:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom