Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Добро бре како не разбирате дека старите луѓе имаат проблеми со здравјето и поинаку го доживуваат светот. Тоа му доаѓа како кога вие би биле приморани да стоите во автобус со скршена нога само што сте излегле од болница или кога имате грип со 40 температура. Многу често старите така се чувствуваат така да дај малку разбирање и емпатија ќе остарете и вие па ќе ве видам после дали ќе се смеете и нема да барате место за седење.
А може некој да трча и да му се слоши после? Можеш ти да трчаш додека си болен? Можеш. Тоа не значи дека си здрав. Повеќето си имаат проблеми со здравјето што си доаѓаат со годините. После толку години возење во автобус никој не е здрав.
Никој не вика да не се возат старите ако имаат потреба, туку се буниме зошто немаат дома што да прават и место да одат во парковите во населба шо им се, одат по автобуси и прават гужви.
Најмногу од се нервира кога некој што те избуткал пред врата или те избуткал во натре во автобусот, те испогазил, те напраил лом после ќе дојде и ќе ти рече станувај да седнам...
Стварно не разбирам како некој може да ги брани тие што се шетаат по автобуси само зошто им е бесплатно тој ден и сеа тој ден сите автобуси мора да ги поминат по минимум 2 пати, за да не испадне пропаднато тоа што им е бесплатно...
П.С. Изглеа ја сум природен феномен... само ја кога сум болен не можам да трчам туку сум изнемоштен и омалаксан...