ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Eте го тој отворениот за Охрид шо требало да иде :D
Три се на сликите, само да не ни се фатат многу, ќе немат кај да ги паркират Ацо :D

Шо убаво денес, без гужва, лабаво... Ама brace yourself, petok is coming...

ico_prasanje.gif
Кој број автобус оди до Идризово? Од каде поаѓа?

ico_odgovor.gif
Автобуска линија број 81 од Транспортен Центар.
Ми беше досадно,па си чепкав по QаА на странава,и што да видам,овие немаат појма кој автобус до каде оди :pos:
Ако има некој потреба да оди навака,никако да не се качува во 81,пошто имаат можност да отидат до Чучер,Блаце или Шутка :D туку нека си се качат во 52(приватна или државна),53,54(во приватна,државната стои на друго место),62,68 или 69(али тоа е минибус,не би препорачал) :)

ico_prasanje.gif
Кој број автобус оди до Идризово? Од каде поаѓа?

ico_odgovor.gif
Автобуска линија број 81 од Транспортен Центар.
Ми беше досадно,па си чепкав по QаА на странава,и што да видам,овие немаат појма кој автобус до каде оди :pos:
Ако има некој потреба да оди навака,никако да не се качува во 81,пошто имаат можност да отидат до Чучер,Блаце или Шутка :D туку нека си се качат во 52(приватна или државна),53,54(во приватна,државната стои на друго место),62,68 или 69(али тоа е минибус,не би препорачал) :)
parking_police.jpg

Овaј ли е тој минибус ? :D

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Vo-15-ka-udobno-kako-vo-kin.jpg

Ми падна чудно, пензионерите не го фатиле...
kino-avtobus.jpg
kino-avtobus-ss500.jpg

Ама утре сигурно некој ќе е попаметен од сите...

Ова само за некој од Титови Леви Сили :D :D
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:19 ---
Добро бре како не разбирате дека старите луѓе имаат проблеми со здравјето и поинаку го доживуваат светот. Тоа му доаѓа како кога вие би биле приморани да стоите во автобус со скршена нога само што сте излегле од болница или кога имате грип со 40 температура. Многу често старите така се чувствуваат така да дај малку разбирање и емпатија ќе остарете и вие па ќе ве видам после дали ќе се смеете и нема да барате место за седење.

Ни еден старец не е побитен од бремена жена. Или жена/маж со детенце.
И јас со висока температура, болки во стомак, настинки, преморена се имам возено, па не малтретирам се живо околу мене, зашто ете така мене не ми е арно.
А ако не им е арно до толку, не мора по цел ден да висат во автобус.
Нека си седат дома на топло, фино, мирно, спокојно.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:21 ---
Туку можат младите да стојат веројатно тоа е најдобро решение за сите а не да ги тераат сакатите, неспособните и старите да стојат.
Најсмешно е што се критикуваат луѓе што се стари пошо се стари. Тоа ти е исто ко да му речеш на некој болен од леукемија па оздрави бе зашто си болен?
Ова викаат не било кажано али вака нешо би звучело: "абе јадете колачи ако немате леб" :facepalm:

Не може една баба што и не и е место во автобус, да биде поуморна од некој работник. Не може.
И тоа, на тој вториот, неопходен му е овој превоз, за да оди и да се врати од работа.
Арно нека се возат, ама не ги толерирам и нема да ги толерирам, од 7-9 сабајле, и од 2-5 поручек. Тогаш вработените, учениците и студентите имаат предност.

На лекар и на пазар се оди и во 12.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:26 ---
Така функцонираат работите во нецивилизирани земји со луѓе без култура и воспитување.
Срамно е да дозволиш некоја баба да те замоли да и го отстапиш местото, а уште посрамно е да размилуваш дали да станеш или не!
--- надополнето: 7 декември 2012 во 18:33 ---

Како да седат во паркови кога температурата е под 0?
Не можеш да ги генерализираш работите така: не значи дека сите стари одат по автобуси за да прават гужви, како што ни сите млади не одат по автобуси да тепаат недолжни луѓе место да седат дома и да учат! Насилниците по автобусите се тие кои треба да се осудат (без оглед на годините).
И зошто мислиш дека се возат со автобус кога е бесплатно само за да им помине времето? Возењето во бесплатни денови може да значи дека некои и немаат пари да ги посетат внучињата или да извршат некоја обврска во деновите кога се плаќа. Се зависи од тоа како гледаш на работите.

Не сите, ама скоро сите.
И тие имаат деца, знаеш, кои одат на работа, внуци средношколци/студенти, па треба малку да имаат усул.
Се што би можеле тие во 7 сабајле да направат, може да се направи и во 12. Башка, не е толку ладно во 12.
Еееј на овие мразови, здрав човек ќе се утепа, тоа цела геријатрија сабајле во 7 и 10 на автобуска.... и сите баш на Бит Пазар се симнуваат. Дека во 12 нема више да има што и да купуваат.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:32 ---
Ајде бе доста мрчите веќе, како не ви е срам незнам...ќе ве видиме вас на стари години. Стар човек не е исто што и млад човек, исто како што вие кога сте болни сакате да седнете да си одморите душа од тоа што сте трчкале по болница, така и тие. Исто како што вие кога сте осамени кога сакате да разбиете монотонија во кафич, така и тие сакаат да посетат некој пријател во друга Општина, или чисто да излезат на воздух. Бива ли до толку да ви пречат бе? Не бе разбирам. Јас разбирам дека некои се навистина некултурни, ама тоа за нив кажува, а за вас многу кажува тоа што несакате да отстапите столче на постар човек. И немаат врска бесплатните денови со културата и свеста на старите луѓе, ниту пак ја зголемуваат толку гужвата како вие што кажувате во темава. Јас постојано се возам со автобус и сум доживеала непријатна ситуација со стара баба во среда, што не е бесплатен ден за нив. Во врска со гужвата, гужва има и другите денови, а некогаш баш во бесплатните нема. Кај што има луѓе, има и гужва.
Во врска со тоа студентите да добиеле бесплатни, па зошто? Старите луѓе си го одработиле своето и многу придонесле за оваа држава, а студентите допрва ќе придонесат. Треба да се разграничат овие поими. Студентите имаат толку многу бенефиции во нивното поле, во факултетите, е сега автобуска карта да ми извините е 35 денари. Месечна слободна е 1000 и нешто денари. Да не навлегуваме во тоа кој колку има пари, затоа што тоа е кај секого различно, но многу ми е интересно кога ќе видам студент што месечно троши доста пари во кафана, се буни за 35 денари. Средношколците имаат бесплатни слободни. При толку работи што се прават за вас (дирекно и индирекно, на пример ваши браќа/сестри имаат бесплатно, вашите дедовци и баби), вие вака неблагодарно враќате? Браво.

Не знам за многу работи, ама едно е сигурно, ако доживеам таква старост (за жал мојот живот веројатно ќе биде 10 пати постресен него што било кога бил нивниот), нема да малтретирам деца. Зошто и јас самата ќе имам деца и ќе ми биде ужасна помислата да станам сопствено дете за јас да седнам.
Исто, нема да шутирам бремени жени, зошто некогаш и јас сум била како нив.
Нема да малтретирам вработени во 7 сабајле, тие мораат да работат за дома леб да донесат, кој знае каков вол од шеф ги гњави цел ден, сметките не можат да ги доплатат, сигурно мислат и како да скрпат пари за нови кондури на децата, а јас госпожа ми е дојдено до мочаното седиште во автобус. И секако, мене единствена грижа ми е коленово што ме боли.

Па имам ебени 60 години, нормално е да ме боли колено. И ако веќе сум отишла во автобус кога не треба, има да ќутам. Од тие на кои се дерам, јас земам пензија.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:36 ---
Еден на Пумата ќе и поклонат :icon_lol:

Не бе, еден за Тетово, панорамски да ги гледаш кружните текови.

На клиника нема кревети више од пеплосани старци кои во вторникот и петокот по мразовите шпарале низ градов. Знаат дека губат рамнотежа, знаат дека се лизга ужасно и пак, минус да не им пише некој.

Ова само за некој од Титови Леви Сили :D :D
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:19 ---

Ни еден старец не е побитен од бремена жена. Или жена/маж со детенце.
И јас со висока температура, болки во стомак, настинки, преморена се имам возено, па не малтретирам се живо околу мене, зашто ете така мене не ми е арно.
А ако не им е арно до толку, не мора по цел ден да висат во автобус.
Нека си седат дома на топло, фино, мирно, спокојно.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:21 ---

Не може една баба што и не и е место во автобус, да биде поуморна од некој работник. Не може.
И тоа, на тој вториот, неопходен му е овој превоз, за да оди и да се врати од работа.
Арно нека се возат, ама не ги толерирам и нема да ги толерирам, од 7-9 сабајле, и од 2-5 поручек. Тогаш вработените, учениците и студентите имаат предност.

На лекар и на пазар се оди и во 12.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:26 ---

Не сите, ама скоро сите.
И тие имаат деца, знаеш, кои одат на работа, внуци средношколци/студенти, па треба малку да имаат усул.
Се што би можеле тие во 7 сабајле да направат, може да се направи и во 12. Башка, не е толку ладно во 12.
Еееј на овие мразови, здрав човек ќе се утепа, тоа цела геријатрија сабајле во 7 и 10 на автобуска.... и сите баш на Бит Пазар се симнуваат. Дека во 12 нема више да има што и да купуваат.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:32 ---

Не знам за многу работи, ама едно е сигурно, ако доживеам таква старост (за жал мојот живот веројатно ќе биде 10 пати постресен него што било кога бил нивниот), нема да малтретирам деца. Зошто и јас самата ќе имам деца и ќе ми биде ужасна помислата да станам сопствено дете за јас да седнам.
Исто, нема да шутирам бремени жени, зошто некогаш и јас сум била како нив.
Нема да малтретирам вработени во 7 сабајле, тие мораат да работат за дома леб да донесат, кој знае каков вол од шеф ги гњави цел ден, сметките не можат да ги доплатат, сигурно мислат и како да скрпат пари за нови кондури на децата, а јас госпожа ми е дојдено до мочаното седиште во автобус. И секако, мене единствена грижа ми е коленово што ме боли.

Па имам ебени 60 години, нормално е да ме боли колено. И ако веќе сум отишла во автобус кога не треба, има да ќутам. Од тие на кои се дерам, јас земам пензија.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 13:36 ---

Не бе, еден за Тетово, панорамски да ги гледаш кружните текови.
Од тие на кои се дерам, јас земам пензија.
Penzija ne im plakjas niti ti, niti jas, niti nikoj, tuku samite tie si plakjale pridonesi i samite tie si ostvarile pravo na penzija i toa se licno nivni pari.

Penzija ne im plakjas niti ti, niti jas, niti nikoj, tuku samite tie si plakjale pridonesi i samite tie si ostvarile pravo na penzija i toa se licno nivni pari.
Нека се зголеми уште малце невработеноста и да се намалат оние што плаќаат во пензискиот фонд вработените па да видам колку се лично нивни пари..Пензионерите се најпаразитскиот слој од опшеството,нема никаква логика волку да се вложува во нив освен гласови.Столбот на една држава се оние кој се работоспособни,а после нив се младите кој иако живеат од нив за некоја година ќе ги заменат.
Не глеам како човек кој не по свој избор треба да користи јавен транспорт,плаќа и му треба енергија за да биде продуктивен треба да стане од некој кој има избор да не го користи,не плаќа и единствена причина за возење му е џаболебарење.

Нека се зголеми уште малце невработеноста и да се намалат оние што плаќаат во пензискиот фонд вработените па да видам колку се лично нивни пари..Пензионерите се најпаразитскиот слој од опшеството,нема никаква логика волку да се вложува во нив освен гласови.Столбот на една држава се оние кој се работоспособни,а после нив се младите кој иако живеат од нив за некоја година ќе ги заменат.
Не глеам како човек кој не по свој избор треба да користи јавен транспорт,плаќа и му треба енергија за да биде продуктивен треба да стане од некој кој има избор да не го користи,не плаќа и единствена причина за возење му е џаболебарење.
Иако овој коментар не заслужува реплика, сепак ќе те прашам како може некој да е паразит со 40 или повеќе години работен стаж, повеќе од 40 години плаќани придонеси и даноци, вредно работење и градење? А тие сега што плаќаат во пензискиот фонд плаќаат само за себе, коога ќе остарат да можат да земаат пензија и да си обезбедат егзистенција кога ќе бидат работно неспособни, а не заради сегашните пензионери!
Точно е дека младите се иднината на секоја држава, меѓутоа, тешко на држава со младина како тебе

Оф леле... :facepalm:
--- надополнето: 16 декември 2012 во 14:27 ---
Иако овој коментар не заслужува реплика, сепак ќе те прашам како може некој да е паразит со 40 или повеќе години работен стаж, повеќе од 40 години плаќани придонеси и даноци, вредно работење и градење? А тие сега што плаќаат во пензискиот фонд плаќаат само за себе, коога ќе остарат да можат да земаат пензија и да си обезбедат егзистенција кога ќе бидат работно неспособни, а не заради сегашните пензионери!
Точно е дека младите се иднината на секоја држава, меѓутоа, тешко на држава со младина како тебе

Со парите кои мене ми ги издвојуваат од плата за пензиско, се плаќаат денешните пензии. Со парите кои моите деца ќе издвојуваат ќе добивам јас пензија.
Или ти мислиш дека парите се чуваат, па ај кога ќе одиш во пензија ќе ти ги враќаат?
Ај не трескај глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom