ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
леле фала што ми кажа значи, ц ц ц кај ќе бев без тебе, уште ќе се надевав на Never eding story :)
23418380.jpg

Еве една случка од летоска со една бабетина.
Седам на надворешното седиште, кога доаѓа баба запотена од што трчаше по автобусот, натоварена целата со кеси со триста тракатанци и викам ај ќе и станам.И сега стојам јас одма до тие седишта цело време, кога се симна патникот што седеше на внатрешното седиште бабава фино лепо се префрли на тоа седиште и ги тупна кесите на другото.И ја прашувам убаво дали може да ги тргне кесите да седнам и оваа како демек налутена кога почна да вика тука ми седат кесите, ти си млад треба да стоиш бла бла.Абе ми идеше сосе кесите низ прозор да ја исфрлам :mad:

Еве една случка од летоска со една бабетина.
Седам на надворешното седиште, кога доаѓа баба запотена од што трчаше по автобусот, натоварена целата со кеси со триста тракатанци и викам ај ќе и станам.И сега стојам јас одма до тие седишта цело време, кога се симна патникот што седеше на внатрешното седиште бабава фино лепо се префрли на тоа седиште и ги тупна кесите на другото.И ја прашувам убаво дали може да ги тргне кесите да седнам и оваа како демек налутена кога почна да вика тука ми седат кесите, ти си млад треба да стоиш бла бла.Абе ми идеше сосе кесите низ прозор да ја исфрлам :mad:
Зошто бе мене не ми се погодуваат вакви пензионери па да им се истурам малце...

Само што се вратив...се возам со ноќна 5-ка од последна у Ново Лисиче и кај железничка се качува еден постар чоек 40 и нешо години(груба проценка)..се качува ко да се качува на Монт Еверест,а не у автобус буквално се шлепа по скали и ја реков носи нешто тешко или ногата му е заебана а тој да ти бил камен пијан..шоферов му враќа кусур,му паѓа од рука:pos:..и добро седна на тие столчињата по едно што се позади шоферот у старине автобуси и заспа,кома...:pos: АМА кај кружниот тек у Ѓорче кај SP планет..таман што сврте(ја се симињам на таа буска)и само слушам и гледам ПАУ коа падна со главата доле директ... се испружи лелеле страшно:eek: и сите узбуна станаа ко дигаат и овој се држи и ништо "добар" беше седна пак....бог да чува...

Аааааааааааааа....ова денес во двојка беше комедии Одвај чекав да се закачам на форумов да споделам...ццц!

Прво, гужва на тон...уште во Ѓорче немаше место, едвај влегов...и некако за среќа се наместив до апаратчето за картички (не платив, чекав контрола па да куцам:love:). Се испотепаа кој да седне на тие помошните столчиња, каде што е за количка и се наместија едно бабе и двајца дедовци...али мирни, кутлурни...такви, се набутаа, правеа место за стоење (демек). На Нерези се качија бабички (во меѓу време се водеше дискусија дали е добро да е цело време гага за пензионери или не), здружени сили....влагаат двете залетани и наострени мислиш играат "сакате ли војска" ама, нема место. Се збунија и едната гледа накај тој просторот во средина што е (прдеж место) и се обраќа накај една друга баба, "Ти, ајде иди понатаму, нели гледаш дека има место........ти бе ти, високата што си...ајде не се прави дека не слушаш". Другово бабе виде не виде, се упика некаде. Тргна аЛтабусот, јас за малку на бабето позади мене (кај помошните) у скут ќе и седнев, девојче едно мене...итн итн. На Х.Карпош автобуската, едно од дедињава што седеше на помошните сакаше да искочи преку предна...и тука почна комичните моменти. Една од тие гласните му вика..."аааааа не, ти сакаш ем да седиш ем на предна да излезеш, е нема, сега ќе си кружиш. Другата дофрлува....Ти дома преку пенџере влагаш и излагаш или преку врата, се знае како идат тие работи"....ееее, не ми се веруваше, почнаа за принципи да му зборат :facepalm: и не попуштаат за жива глава. Виде не виде дедево, стави тоа количката што ја имаше со него за на пазар, онаа со тркалца, ја стави пред него и почна да си ја шутира, за да ги удира нив...хаха....видеа не видоа бабињава, боли тоа...со грчни ликови, се пуштија без коментар (за живо чудо) и дедево се симна. Абе комедии беше :pos:.

После тоа, продолжува аЛтабусот да се движи и галама, коментари и ко за беља сите прекинуваат и едно бабе во тој момент се баца со муабет "абе ги знам јас тие Кучковците, големи/подмолни копилиња се"...јас, се прснав од смеење. Таа ваљда глува, не слуша па се дере, плус и таква ситуација, смешки.

Си се симнав кај поштата, не платив карта, кој ги тркала. Мада, за вакви дешавки, може и требаше да платам.

Старциве се посебни(y)

ЈСП ќе се комплетира со нови 80 автобуси
Нови 65 затворени и 15 панорамски автобуси ќе се донесат во Скопје со што ќе се докомплетира возниот парк на ЈСП Скопје со вкупно 313 автобуси - најави министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски.
Во моментов граѓаните се превезуваат во двокатни автобуси од кинескиот производител „Јутонг“. Граѓаните честопати се жалат за капацитетите на возилата особено во фреквентните периоди од денот, кога се претесни.

И претесни, и прениски, еднаш една жена се онесвести на сред бус од што немаше воздух. Поголем садизам од ЈСП нема (во строга конкуренција е само чекањето од 2 саати на шалтер во било која банка или не дај боже државна институција).

Добро може да се тесни и ниски, но исто така имаат ред други погодности. На вториот кат можам да најдам често пати место, на кое никој не те замара и не виси над тебе, плус имаат греење/ладење, што пред да ги донесат за нас тоа беше само поим, дури и новите украински автобуси не ладат/не греат толку многу колку Кинезите.

Денес ми пукна филмот у автобус. Јас па уште паметната слободна ќе вадам. Од следниот месец нит слободна, нит карта. Не дека ми е за 1 000 ден. ама на ЈСП не вреди ни 100 ден. да им се даде. И не знам што е со пензионериве, и јас имам баба пензионер па не се тепа да влезе у автобус секој вторник, петок или сабота. Ебате старите. Уште сака да им станеш, стари се они, изнемоштени. Па што мајка бараш кај што не ти е местото не знам. Да ти се плукнам у ЈСП да ти се плукнам, и у државава наша, и у све по ред.

влагам во 15ка и што да видам:eek: .. телевизор плазма стаиле и пуштаат некои делови од филмови. a пред плазмата црвена фотеља само еден да седне и да си гледа :D и насекаде низ автобусот натписи Конечно вистинско кино ...

повеќе во животов мој не сум се смеела :D што уште ќе им текне..

^ ^ ^ ^ ^ ^ ^

Vo-15-ka-udobno-kako-vo-kin.jpg

Ми падна чудно, пензионерите не го фатиле...
kino-avtobus.jpg
kino-avtobus-ss500.jpg

Ама утре сигурно некој ќе е попаметен од сите...

За жал доста често се возам со ЈСП. Тоа е, кога се мора... Кошмар е, особено вторник и петок, се разбира. Ми се плаче кога треба да се качам. Мишки, лактови, лук, пот, смрдеа, гужва, некултура. Има ли полошо? Јас најчесто се качувам горе затоа што колку-толку полесно се дише, ама кога нема место :facepalm: А за посебни непријатни случки, се и сешто имало. Ме нервираат и дрските пензионери, и дечишта без обзир и без грам култура што крекаат и пцујат без осет. Катастрофа е.

За жал доста често се возам со ЈСП. Тоа е, кога се мора... Кошмар е, особено вторник и петок, се разбира. Ми се плаче кога треба да се качам. Мишки, лактови, лук, пот, смрдеа, гужва, некултура. Има ли полошо? Јас најчесто се качувам горе затоа што колку-толку полесно се дише, ама кога нема место :facepalm: А за посебни непријатни случки, се и сешто имало. Ме нервираат и дрските пензионери, и дечишта без обзир и без грам култура што крекаат и пцујат без осет. Катастрофа е.

Знам дека не е соломонско решение ама јас проблемот со гужва во Вторник и Петок го решавам на тој начин што на работа идам и се враќам со 12ка. За другите денови си имам купено картичка за 10 возења (250 денари, уствари испаѓа по 25 денари од правец што е исто на приватен автобус). Мене ова ми е сосема ОК со оглед на тоа што само тогаш користам автобус.

Eeeej dozhiveav i ova da mi se desi:D. Kjuti. U crniche si chekav 16ka za nakaj doma, zadnja 16ka u 11 trga od Przhino, i taka se kachuem ja u autobus, tap vadam pari da si pllatam karta, shoferov me glea i mi vika do kaj idesh? pa vikam doma:D t.e u avtokomanda kje se siminjam, vika aj be ja kje te chastam ovoj pat, da se slluchi i ova ednash, i vika sedi napred i muabetche voa noa, vikam falla ti mnogu druzhe, nishto, pamti pa vrati choekov mi vika hahaha.. kjutiii eeej, da ima vakvi ispadi pochesto:D.

Ај старциве со нивните препуцавања и нивниот бесконечен број на коментари се трпат некако, бар од моја гледна точка бидејќи не ги ни слушам претежно, но тоа што е презагушливо веќе не се трпи. Мора дефинитивно да го зголемат бројот на автобуси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom