ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Се врши со комбиња јавниот превоз :)
овие во Велес ги виката комбиња ?
daewoo_tico_a1210059136b1726890_3.jpg

Ние овде Тико ги викаме
:pos:

Баш пешачев по партизанска , и се двоумев дали е понеделеник или вторник. И таман да проверам на телефонот, удрив еден поглед околу мене . Како да играше во живо "The Walking Dead" . Беа насекаде околу мене . Викам , не ќе да е понеделник.

Ova ne e od JSP slucaj od ZET tramvaji e, ali i tuka proaga.

Si se vozam ja ednas od Trg bana Jelacica vo tramvaj br. 12, nakaj deset navecer. Vlaga edna baba nacvrcana so tie "mirogojcekite" (mali pakuvanja na viski, rum, rakija od "Badel" ili "Zvecevo") i mu vika na eden decko deka ke si pospie malku i da ja razbudi za 4 stanici. I deckovo jaden ne bil si vika dobro, neka, ok. I ja budi, ja budi ama nikako da ja razbudi. Koga pominaa 5-6 stanici babava se budi i mu se dere kako nenormalna "zasto me nisi probudio, majmune jedan, sram te bilo, budalo..":facepalm::icon_mrgr::icon_mrgr:

Ова не е е фантазија, оова е реалност...Се возам моментално во 24, се шверцам бтв (а вчера си извајв слободна патем а денес ја изгубив). Ја отварамм темава демек да се пофалам дека се шверцам и таман да пишам некој ме тапка по рамо...КАРТА ДЕЧКО!

Не! Никако не сум баксуз.

Ова не е е фантазија, оова е реалност...Се возам моментално во 24, се шверцам бтв (а вчера си извајв слободна патем а денес ја изгубив). Ја отварамм темава демек да се пофалам дека се шверцам и таман да пишам некој ме тапка по рамо...КАРТА ДЕЧКО!

Не! Никако не сум баксуз.
и што потоа доврши ја приказната :)

Некултура.Ич не ме интересират дали се баби,дедовци или дечишта.Денес ми ја потекоја глава се дерет во автобусон од еден крај до друг.Мене ми е срам на телефон да зборвам тивка сум секогаш не пак да урлам внатре.
Прост народ!

Двокатен 41. Околу пладне. Група на пензионери кои испиле мистериозен утрински чај прави журка во задниот дел на автобусот. Со себе понеле вувузели и свирчиња. Кажуваат вицови и пеат стари македонки песни.
Дедето:
Дојди, дојди Грујо бе момче,
Ела да те прашам нешто јас . . .

Бабето:
Ќе ве крадам,
Ќе ве лажам . . .

Дедето: Не можел Грујо да каже ц, па викал т. Еден ден му бунтувале нешто од ОХИС (ако не се лажам?) и им свикал: „Има сите да ве натртам ако ви дојдам таму“.
Дедето, пак: „Си бил Мали Џокица и било касно вечер. Татко му му вика ајде Џокица оди легни си па да си легнеме јас и мајка ти. - Не сакам да спијам рекол Џокица. Ама легни си чоколадо ќе ти купам. Не сакам, не ми се спие... Така се натегале пола саат и татково му вика: Добро бре, ајде, што тогаш сакаш? - Сакам да гледам, тате.“

Двокатен 41. Околу пладне. Група на пензионери кои испиле мистериозен утрински чај прави журка во задниот дел на автобусот. Со себе понеле вувузели и свирчиња. Кажуваат вицови и пеат стари македонки песни.
Дедето:
Дојди, дојди Грујо бе момче,
Ела да те прашам нешто јас . . .

Бабето:
Ќе ве крадам,
Ќе ве лажам . . .

Дедето: Не можел Грујо да каже ц, па викал т. Еден ден му бунтувале нешто од ОХИС (ако не се лажам?) и им свикал: „Има сите да ве натртам ако ви дојдам таму“.
Дедето, пак: „Си бил Мали Џокица и било касно вечер. Татко му му вика ајде Џокица оди легни си па да си легнеме јас и мајка ти. - Не сакам да спијам рекол Џокица. Ама легни си чоколадо ќе ти купам. Не сакам, не ми се спие... Така се натегале пола саат и татково му вика: Добро бре, ајде, што тогаш сакаш? - Сакам да гледам, тате.“

Хахахахаххаах.....абе, да им дадат бесплатен влез во базен, сигурен сум дека ќе се организираат повторно "Водени Лудории".....хахахааха

Па еве Дарко нека каже, што ке кажувам јас...грдо беше у секој случај...и топло :D
ц ц ц еее многу мразам вака кога ќе остане приказната недокажана :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom