~DaRko
Поштен лопов
- Член од
- 29 март 2009
- Мислења
- 5.888
- Поени од реакции
- 2.481
леле фала што ми кажа значи, ц ц ц кај ќе бев без тебе, уште ќе се надевав на Never eding story![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
леле фала што ми кажа значи, ц ц ц кај ќе бев без тебе, уште ќе се надевав на Never eding story![]()

Зошто бе мене не ми се погодуваат вакви пензионери па да им се истурам малце...Еве една случка од летоска со една бабетина.
Седам на надворешното седиште, кога доаѓа баба запотена од што трчаше по автобусот, натоварена целата со кеси со триста тракатанци и викам ај ќе и станам.И сега стојам јас одма до тие седишта цело време, кога се симна патникот што седеше на внатрешното седиште бабава фино лепо се префрли на тоа седиште и ги тупна кесите на другото.И ја прашувам убаво дали може да ги тргне кесите да седнам и оваа како демек налутена кога почна да вика тука ми седат кесите, ти си млад треба да стоиш бла бла.Абе ми идеше сосе кесите низ прозор да ја исфрлам![]()
..и добро седна на тие столчињата по едно што се позади шоферот у старине автобуси и заспа,кома...
АМА кај кружниот тек у Ѓорче кај SP планет..таман што сврте(ја се симињам на таа буска)и само слушам и гледам ПАУ коа падна со главата доле директ... се испружи лелеле страшно
и сите узбуна станаа ко дигаат и овој се држи и ништо "добар" беше седна пак....бог да чува...
). Се испотепаа кој да седне на тие помошните столчиња, каде што е за количка и се наместија едно бабе и двајца дедовци...али мирни, кутлурни...такви, се набутаа, правеа место за стоење (демек). На Нерези се качија бабички (во меѓу време се водеше дискусија дали е добро да е цело време гага за пензионери или не), здружени сили....влагаат двете залетани и наострени мислиш играат "сакате ли војска" ама, нема место. Се збунија и едната гледа накај тој просторот во средина што е (прдеж место) и се обраќа накај една друга баба, "Ти, ајде иди понатаму, нели гледаш дека има место........ти бе ти, високата што си...ајде не се прави дека не слушаш". Другово бабе виде не виде, се упика некаде. Тргна аЛтабусот, јас за малку на бабето позади мене (кај помошните) у скут ќе и седнев, девојче едно мене...итн итн. На Х.Карпош автобуската, едно од дедињава што седеше на помошните сакаше да искочи преку предна...и тука почна комичните моменти. Една од тие гласните му вика..."аааааа не, ти сакаш ем да седиш ем на предна да излезеш, е нема, сега ќе си кружиш. Другата дофрлува....Ти дома преку пенџере влагаш и излагаш или преку врата, се знае како идат тие работи"....ееее, не ми се веруваше, почнаа за принципи да му зборат
и не попуштаат за жива глава. Виде не виде дедево, стави тоа количката што ја имаше со него за на пазар, онаа со тркалца, ја стави пред него и почна да си ја шутира, за да ги удира нив...хаха....видеа не видоа бабињава, боли тоа...со грчни ликови, се пуштија без коментар (за живо чудо) и дедево се симна. Абе комедии беше
.
.. телевизор плазма стаиле и пуштаат некои делови од филмови. a пред плазмата црвена фотеља само еден да седне и да си гледа
и насекаде низ автобусот натписи Конечно вистинско кино ...
што уште ќе им текне..
А за посебни непријатни случки, се и сешто имало. Ме нервираат и дрските пензионери, и дечишта без обзир и без грам култура што крекаат и пцујат без осет. Катастрофа е.За жал доста често се возам со ЈСП. Тоа е, кога се мора... Кошмар е, особено вторник и петок, се разбира. Ми се плаче кога треба да се качам. Мишки, лактови, лук, пот, смрдеа, гужва, некултура. Има ли полошо? Јас најчесто се качувам горе затоа што колку-толку полесно се дише, ама кога нема местоА за посебни непријатни случки, се и сешто имало. Ме нервираат и дрските пензионери, и дечишта без обзир и без грам култура што крекаат и пцујат без осет. Катастрофа е.
. Kjuti. U crniche si chekav 16ka za nakaj doma, zadnja 16ka u 11 trga od Przhino, i taka se kachuem ja u autobus, tap vadam pari da si pllatam karta, shoferov me glea i mi vika do kaj idesh? pa vikam doma
t.e u avtokomanda kje se siminjam, vika aj be ja kje te chastam ovoj pat, da se slluchi i ova ednash, i vika sedi napred i muabetche voa noa, vikam falla ti mnogu druzhe, nishto, pamti pa vrati choekov mi vika hahaha.. kjutiii eeej, da ima vakvi ispadi pochesto
.