Кажи нешто попширно околу проблемот за да ти помогнеме. Што грешка ти јавува, до кој чекор стигаш итн.?Имам проблем при инсталација на Joomla 3.0.2
Magic Quotes GPC Off No
Пробував преку php.ini фајл да го направам не можи. Како да го средам?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кажи нешто попширно околу проблемот за да ти помогнеме. Што грешка ти јавува, до кој чекор стигаш итн.?Имам проблем при инсталација на Joomla 3.0.2
Magic Quotes GPC Off No
Пробував преку php.ini фајл да го направам не можи. Како да го средам?
Отвори го модулот, преку бекенд(нели кај што го подесуваш) и од левата страна, пониско имаш подесувања кај да ти си појавува модулот(дали на почетната страна или другите страни) одбележи ја само почетната и зачувај ги промените.Немам користено јоомла поодамна ама имам проблем за кој немозам да си најдам решенијевака изработувам сај на кој имам поставено модули на интерфејсот првата страна и сега ти се модули кои вртат артикли нели од категориј и сл и сега исто ми се поставени како на демото ,ама кај демото кога кликаш на артикал го отвара него и од страна останатите модули и сл ,додека кајмене секој од артиклите го отвара под модулот кој е ставен на позиција најзгоре нзачи проблемов е тоа да не останува модулот него само артиклот кога ке се отвори
![]()
Па тоа ти кажувам во постот погоре да го изначиш модулот да ти се покажува само на насловната страна или не те разбирам добро. Дај линк од сајтот да видам, не ми е баш јасно што сакаш да направиш.Да за тоа ок ама сакав кога од артиклите што ги врти модулот кога ке одберам еден да ми го отвара некако во нов таб само содржината на артиклот а модулот да не стои како што си е на порталиве знчи кајмене си се отвара артиклот под модулот и модулот стои наднего)))
А каде те враќа? на почеток на администраторскиот панел или на почетната страна на сајтот?Ми трба некој што има искуство со јоомла добро за помош првпат вакво нешо ми се дешава значи префрлам јоомла од локал хост на сервер и све работи нема ерори ама у администраторскиов дел влегувам и немозам ни во модул ни во артикл да влезам кликам пример на модул или артикл и слично и ме враќа хаха неможам да им велгувам појма неам ако знае некој фала однапред))
проввери дали темплејтот е за 2,5, да не ти е за 1,5 или 3. или пак провери да не ти е зипуван темплејтот заедно со некои други подзипови, ако е така одзипувај го и најди го подзипот со темплејтот.ВЕ МОЛАМ ШТО Е МОЖНО ПОСКОРО ПОМОГНЕТЕ МИ ОКОЛУ ИНСТАЛАЦИЈА НА ТЕМПЛЕЈТ ВО JOOMLA 2.5.6 .. НЕШТО НЕ МИ ОДИ А ИНТО МИ Е МНОГУ .. БЛАГОДАРАМ