Овие ако не се лажам се community design contest..како што имаше re-design на логото на Ибеј, логото на Мајами Делфинс клубот од рагби лигата и тн...само се избира победник, а нема награда...или грешам можда, ова што ти го кажуваш е друго нешто...Имаше на 99 за joomla art натпревар и ќе имало на секои 3 месеци.... само што му се стегнав да го работам завршив в болница па се откажав од трката со само едно дизајнче што не вредеше прво јас сама не би го купила а не некој друг,
а имаше пролонгирање откако се вратив можда уште 3 недели продолжија да знаев дека ќе има не се откажував.
На овој натпревар може да има повеќе од еден добитник т.е. сите што им фаќаат око можат да си дозволат да ги купат
цената беше околу 1600 долари фиксно
Инаку за да го направиш и да го продаваш самостојно треба и кодирање да му удриш, и за да не биде бесплатен да биде беспрекорен и во дизајнот и во програмскиот дел. Ич не ми звучи лесно.
Еве го ќе има и други, спреми неколку кога ќе објават само ќе се вклучиме и ќе те победам немаш шанси ни ти ни тие од пакистан, ама млад си имаш време
--- надополнето: 7 мај 2013 во 15:20 ---
И уште еден од порано
Во моментот воопшто не го отвара, како да не ни хостиран.Може ли некој да ми сугестира зашто не ми ги рендерира во Firefox а во другите browseri одредени компоненти?
www.atleitks.mk
Малку ако може попрацизно. Бараш некој во фотошоп да ти го направи само дизајнот за темплејтот или и да го направи дизајнот и да го изработи темплејтот или пак ти имаш дизајн во фотошоп, а бараш некој само да ти го изработи темплејтот??? Цената зависи од твоите барања, односно од тоа колку комплициран би бил темплејтот за изработка, нели што би одземало повеќе време за изработка.. пиши ми во пп што сакаш, дали имаш некаква замисла па ке ти кажам цена. Инаку можам каков темплејт сакаш да ти изработам за џумла, пиши у порака.Дечки едно прашање ако може...колку чини правење на нов темплејт за џумла, од нула, во Фотошоп? Онака ориентационо ме интересира. Гледам на интернет, професионални темплејти се движат од 40 долари па нагоре.
Oва навистина ми изгледа интересно, браво за постот!Имаше на 99 за joomla art натпревар и ќе имало на секои 3 месеци.... само што му се стегнав да го работам завршив в болница па се откажав од трката со само едно дизајнче што не вредеше прво јас сама не би го купила а не некој друг,
а имаше пролонгирање откако се вратив можда уште 3 недели продолжија да знаев дека ќе има не се откажував.
На овој натпревар може да има повеќе од еден добитник т.е. сите што им фаќаат око можат да си дозволат да ги купат
цената беше околу 1600 долари фиксно
Инаку за да го направиш и да го продаваш самостојно треба и кодирање да му удриш, и за да не биде бесплатен да биде беспрекорен и во дизајнот и во програмскиот дел. Ич не ми звучи лесно.
Еве го ќе има и други, спреми неколку кога ќе објават само ќе се вклучиме и ќе те победам немаш шанси ни ти ни тие од пакистан, ама млад си имаш време
--- надополнето: 7 мај 2013 во 15:20 ---
И уште еден од порано
Ај пробај сега.Во моментот воопшто не го отвара, како да не ни хостиран.
--- надополнето: 8 мај 2013 во 11:52 ---
Oва навистина ми изгледа интересно, браво за постот!
Овој беше погрешно напишан погоре www.atletiks.mkOва навистина ми изгледа интересно
Ме збуни! Што ти е тоа “source file во фотошоп“? Тоа значи дека треба да се направи само графичкиот дизајн на темплејтот во фотошоп?Овој беше погрешно напишан погоре www.atletiks.mk
А натпревариве за сајт на 99дес
се како оптичка мамка, мислиш треба да правиш сајт со сите тертипи и те плаши, а тоа треба да направиш source file во фотошоп
4 месеци поминав во цртање логоа, кај што има конкуренција колку сакаш само зошто мислев дека и програмскиот дел е во сајтот, сега ја открив америка па ај да поработам малку
Ама кој ти кажа, кажи?Овој беше погрешно напишан погоре www.atletiks.mk
А натпревариве за сајт на 99дес
се како оптичка мамка, мислиш треба да правиш сајт со сите тертипи и те плаши, а тоа треба да направиш source file во фотошоп
4 месеци поминав во цртање логоа, кај што има конкуренција колку сакаш само зошто мислев дека и програмскиот дел е во сајтот, сега ја открив америка па ај да поработам малку
АА Цацко од КонопиштеАма кој ти кажа, кажи?
Не е едно-исто. Точно, дизајн на темплејт подразбира дизајнирање во фотошоп или со други зборови слика за тоа како би изгледал темплејтот, но ти во постот најгоре не си напишал дизајн на темплејт во фотошоп туку некој да изработи темплејт во фотошоп од нула.. Едно-исто е?Ама кој ти кажа, кажи?
artweb Па нели тоа е едно-исто? Дизајн на темплејт, нели подразбира ДИЗАЈНИРАЊЕ, или полесно кажано ЦРТАЊЕ на графиката на сајтот, најчесто во Фотошоп, или претпоставувам ти под “изработување“ подразбираш и понатаму кодирање, хтмл/цсс...што уствари е работа на програмерот/девелоперот како што се кажува модерно.
И не ми треба за мене, туку јас сакам/треба да направам...па да знам отприлика која вредност на труд и цена е
Ете јас сум џумлар, но не те сватив од одма.Да. Во јоомла темплејтите тие што се со плаќање иде означено како source file, намерно го напишав и на англиски за џумлариве да ме сватат одма
Ова е вордпрес, како што гледам све ти отвара.Ај пробај сега.