JEETKUNEDO

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Да прашам, гледам често го употрбувате зборот Ескрими. Какво оружје е тоа?
тоа е стап долг 60 см. и да така е наречено оружјето пошто за тоа гласи но за време на тренингот се работи со стапови кои се обложени со сунѓер или сл. материјал за да не дојде до несакани повреди иако и така заштитени знае да се дојде до повреда

kao ti se vika klubot??/
не тренирам веќе скоро година дена а тренирав во the strongest кисела вода кај си фу ивица алексовски

Член од
23 декември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
1
Eskrima se upotrebuva za sistem vo Filipinskite borecki vestini. Eskrimi se dve stapcinja vo dolzina od 65 sm. FIlipinskite borecki vestini (FBV) se sotaveni pretezno na rabota so razni oruzja ( stap, oruzja so edna ostrica, so dve ostrici, so noz, so eskrimi, tehniki na eskrima so noz itn.) i tehniki na rabota so goli race. FBV kaj nas se slabo zastapeni. Vo The Streongest Macedonia se uvezbuvaat tehniki od Kali del od FBV koj e eden vid miks od poveke FBV. Tehnikite se interesni i mnogu konkretni. Ne se treniraat cel zivot samo odbrani od poznat napad ( kako sto mozeme da vidime vo mnogu demonstracii na borecki vestini [ri napad i odrbana od oruzje ), tuku ima i full contact sparing. Bidejki oruzjeto e mnodu tesko da se prati, se se slucuva mnogu brzo, haoticno, bas kako vo realna borba. Tuk ake go naucite okoto da ja prati taa brzina i toa dvizenje, pa tehnikite so goli race ke vi se cinat pospori. Ima eden dobar primer, vozis kola na avtopat so 200 km/h i odednas vleguvas vo naseleno mesto i namaluvas na 60 mk/h i se ti se gleda sporo, siguren si deka so ovaa brzina mozes da reagiras mnogu pobrzo i navremeno.
POZDRAV

poveke info na www.jkdmk.com

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ми се допаѓа ЈКД , но не ми се допаѓа тоа што нема втор напад како што знам (Противникот напаѓа само еднаш) , добро е тоа што всушност најдобрата работа е тоа што е искомбинирано од повеќе вештини...прашање...не се употребуваат многу нозете така ?

Член од
18 јануари 2008
Мислења
131
Поени од реакции
14
Ми се допаѓа ЈКД , но не ми се допаѓа тоа што нема втор напад како што знам (Противникот напаѓа само еднаш) , добро е тоа што всушност најдобрата работа е тоа што е искомбинирано од повеќе вештини...прашање...не се употребуваат многу нозете така ?

Ја колку што знам се употребуваат и тоа бајаги ....

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Ја колку што знам се употребуваат и тоа бајаги ....

Не те прашав бидејќи сум гледал неколку клипови нормално ги употребуваа но повеќе рацете , секако дека не можеш да направиш техника со нозе....а иначе Томи Ли е доста познат во ЈКД така ?

Член од
18 јануари 2008
Мислења
131
Поени од реакции
14
Не те прашав бидејќи сум гледал неколку клипови нормално ги употребуваа но повеќе рацете , секако дека не можеш да направиш техника со нозе....а иначе Томи Ли е доста познат во ЈКД така ?

Па многу јасно дека не си ме прашал , не ми прати пп ,туку пиша на пост и ја се обидов да ти одговорам мислев дека незнаеш бидејќи сепак ова е јавен форум.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Гледам и во Центар го имало ова.Знае некој каде се тренинзите?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Dobra vestina posto e Mix od site borecki vestini t.e. najvaznoto e izvadeno od site..Samo so za JKD treba mnogu poveke vezbanje i usovrsuvanje posto postojan milion tehniki.Na Brus Li mu se slucuvalo da trenira i po 8 casa dnevno otkako sabajleto trcal pa po 1 sat vo teretana vezbal i na kraj se istegal pred da pocne da vezba.Taka da 3-4 pati se malce za vezbanje ( mislam za nekoj sto ozbilno ja svaka vestinava ):salut:

М

Мартин`

Гостин
Најприкладна ми се виде темава, да прашам препорачајте некоја боречка вештина каде што има голем физички напор и обавезно да се употребуваат и нозете ?

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
па си пишал таман во боречката вештина што ги бараш условите иди на страната www.jkdmk.com

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
па си пишал таман во боречката вештина што ги бараш условите иди на страната www.jkdmk.com
druze imate i polaganje taka? sum bil na eden vas trening i sakam da pocnam od septemvri samo neznam za terminite znam vi se smenija.. pozz

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
druze imate i polaganje taka? sum bil na eden vas trening i sakam da pocnam od septemvri samo neznam za terminite znam vi se smenija.. pozz
другар имаш и веб страна иди провери таму имаш подетално а да има и полагаља и од наредната зима колку што сум информиран ке има и натпревари меѓу клубовите

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Јас знам само дека главен инструктор за Македонија во ЈКД е тренерот Зоран Спасов кој е близок пријател со Салваторе Олива,инаку е од Струмица и држи исто така часови по ЈКД и други боречки вештини.

jkd

Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Predsedatelot i glaven trener na Bugarskata Krav Maga Federacija, majstorot za Krav Maga - Alex Petrov ke odrzi seminar na 02 i 03.10.2010 ( http://kravmagabg.com/en-US/Calendar - Courses and Trainings/ ).
Brojot na ucesnici e ogranicen.
Cena za ucestvo e 600 denari. Za clenovi na JKD klubovite "The Strongest" cenata ke bide 500 denari.
Prijavuvanje vo tek.
Poveke informacii vo naredniot period

InfectedX

Motherfucker
Член од
22 септември 2010
Мислења
22
Поени од реакции
2
Да не знае некој дали има место за јкд во партенија....ке идам утре да проверам.Може малце задоцнив и многу ке ми биде криво ако не се запишам.

Kajgana Shop

На врв Bottom