Хахаха колку си ми смешен што збориш со 3-4ца убедувајќи дека си во право..
Nema sto da te ubedam, ova ne e do ubeduvanje.
Izgleda ti nikogas ne si bil negde kaj sto se trenira boks da jades nekoja tupanica so 14 - 16 OZ po glavata za da vidis kako e toa.
Е поради вакви мислења се кршат прсти.. Иначе се маваат со првите 2 коски од тупаницата.. 2рата коска пошто е права и има најмала можност за крешење 90% од ударите паѓаат на неа.. Првата коска ја врши останатата работа.. Додека пак 3 и 4 коска се најслаби.. Односно немаат права линија туку се малце на косо затоа и се најслаби..
toa mozebi vazi za Wing cun kaj sto se krsat stoecki Cigli i talpi, udarot so tie dve koski ne e tolku silen kolku udaroz so cela raka, od cista logika i fizika se znae deka POTRESOT nanesen od noz i od Chekan ne e ist, so istata sila nozot ima drug efekt ke se zabie a cekanot ke napravi potres, koga se udira so cela raka se pravi pogolem potres odkolku so 2 prsta.
toa deka prstite se krsele taka ne e vistina ne znam vo koja Wing Chun sala vezhbas no koj i da ti go kazal toa e golema laga, prstite ne se krsat taka lesno posto silata od udarot ke se siri po site prsti a ne samo na tie dolnite.
da se krsat prsti po liceto ili teloto na nekoj ne e tolku lesno kako sto bi sakal ti da bide.
Тие се коските кои Мајк Тајсон ги скрши при улична тепачка..
Uste ednas ti povtoruvam, ne sum slusnal nekogas Mike Tyson da skrsel prsti vo ulicni tepacki, ova mislam ti go izvadi sega od pamet.
Ти удри колку сакаш силно ама ако незнаеш како да удриш со раката џабе ти е ударот слободно можеш да бегаш..
Da be bokserite sto trenirat 100% od vremeto so racete ne znaat kako da udrat, ova mozam slobodno da kazam e najsmesnoto nesto sto sum go slusal dosega.
Vidi ti da ne jades nekoj jak Uppercut ili Krose od bokser pa ne se sekiraj za negovata raka ja bi se sekiral za mojata glava i vilica vo toj slucaj.
Тоа е факт дека рацете ја вршат скоро целата работа во тепачка.. Но за да бидеш комплетен борец неможеш само со боксот да се вадиш..
Ne bas Celata ama 70% da. posto covekot si ima i drugi oruzja, naprimer Nozete.
Za da bides kompleten Borec tocno ne moze samo so boksot da se vadis ama za da bides kompleten borec bez boksot nikogas nema da bides
.
Во претходен пост збореше дека Винг Чунот не бил ефикасен..
ne bas dragi moj.
ova go rekov jas:
ako ima nekoj sto udira pojako od Bokserite i kickbnokserite i ne nanesuva takva steta ko onoj vo videoto togas znaci deka toa video e fake.
Plus moze da gledas kako onoj so zatvoreni oci i drugior si igraa so race kade ucenikot ne isprakase nikakov udar tuku gi sledese racete na onoj so vrzani oci inace bez dvizenje na glava kako tipot vo klipot nema sansi da se odbranat brzi udari na bokser toa e duri i tesko od bokser da se odbrani koga ke mu potece ednoto oko, mnogu raboti vo tradicjonalnite borecki vestini se i FAKE i preterani.
ne mislam deka onoj udar sto go dodade covekot bese ni 20% silen od udar sto moze da dodade eden Welterweight Boxer, silata na udarot ide od rotacijata na kollkovite i teloto so dobar agol na rakata kon glavata na protivnikot, SIMPLE PHYSICS, ako nekoj ti kaze deka moze da se dade silen udar od takvi slabi angli toa e laga.
Jas ne bi se osmelil da icmeam nekoja borecka vestina sto e dokazana kako efikasna so vekovi bilo toa Wing Chun ili Karate ili koj znae sto, kako sto rekov i pogore sekoja vestina si ima svoi slabosti i jaki strani, jas vo ovoj slucaj go komentirav videoto deka e FAKE, i toa e fakt deka videoto e FAKE, sam moze da gledas kako toa ovje dvajcata go imat vezbano od prethodno i si gi znaat dvizenjata i onoj so vrzani oci gi sledi cacete i ritmot na onoj so nevrzani oci.
Ima nekoi raboti vo TRADICIONALNITE borecki vestini kako sto sum rekol i pred eden den ili dva sto se FAKE i neefikasni i se pravat samo za demonstracii i impresioniranje na drugite.
Jas ni najmalku ne se dvoumam deka Wing Chun e jak stil i moze da ne nauci na jaki tehniki i efikasni raboti ali sum i svesen deka ima i nekoi raboti sto se pravat samo taka za oci i demonstracija posto kraj kraeva ovje Borecki vestini istotaka gi vikat MARTIAL ARTS ne se samo borecki vestini tuku i umetnost.
Неможеш ти да донесуваш заклучок кога се знаат определени работи.. Имам правено спаринг со ракавици со дечко што тренира Винг Чун.. Од блиску те уверувам нема теоретски шанси да му зададеш удар.. Од далеку како што реков е друга приказна..
Nosigo eden den vo klub kaj sto se trenira boks i neka go stavat so nekoj Bokser od negov Kalibar pa ke vidis kako ke izleze, bokserite se eksperti za udiranje so raka, nivnite race se superiorni bile od kogo, Wing Chun, Karate koi i da bilo tie se Kralevi na odarite so race.
Te molam zmigi narakvicite eden den i odi vo klub kaj sto se trenira boks za da se uveris samoit, jas sum treniral i znam kako e, porano sum mislel kako tebe koga sum gledal filmovi so Jackie Chan i takvi raboti ali vo Ringot mi izleze druga prikazna, a i mislev deka narakvicite se da ja zastitat glavata na protivnikot ama udarot i so tie 16 OZ narakvici e ludo jak i koga ke te mavne po glava nekoj ke ti go potrese mozokot, ostaj po vilica sto se znae kako ke zavrsi toa, jas znam posto me udrile i mu go znam vkusot na jadenjeto.
Те советувам да смениш боречки вештини и да се отргнеш од таа мисла дека боксот ќе ти ја врши целата работа..
Nikogas ne rekov boksot ke mi ja vrsi celata rabota, plus ti samiot rece deka Racete ja vrsat recisi celata rabota vo tepackata sega gledam se kontradiktiras.
jas ni najmalku ne mislam deka boksot e se sto treba da znaes, jas mislam deka ako nekoj saka da bide WELL ROUNDED borec ili tepac treba da nauci od se po nesto i da vidi sto za nego e najdobro i sto e poefikasno zanego i negovoto telo, da gi sobere rabotite sto se najdobri za nego od sekoja vestina i so toa da bide kompleten, istoto sto go rekol i Bruce Lee i potpolno se soglasuvam so nego.
Исто како да разговарам со некој што тренира само Винг Чун,Аикидо,џиу цитсу итн.. Додека не смениш и самиот не сватиш дека постојат мал милион техники за доле,горе и борба од блиску ништо не правиш..
zbam ljuvabi
Ако тренираш бокс како спорт слободно терај и уживај.. Но на улица ќе ти кажам пази што правиш пошто неможе да ти ја врши цела работа..
позз
Momentalno ne treniram nisto, porano sum treniral malku KICKBOKS a boks nikogas ne sum treniral, vo idnina planiram da treniram paralelno i Kickboks i Boks i ako e mozno 2 pati mesecno vo nekoja teretana ili klub kade sto se trenira Borenje.
Na Ulica ne e isto kako na Ring ili kafaz, na ulica ima mnogu faktori sto ke moze taa teknika sto ja znaes da ne moze da ja koristis.