Ја признавате ли грешката, и ја прифаќате ли одговорноста?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
грешки сме луге праиме... само битно е да се учи од грешките...

si gi prifakam greskite i priznavam bidejki od greskite se uci,sepak tie se del od naseto sekojdnevie

nikogas ne priznavam greska nitu popustam epten koga bi bila u tesno togas mozebi da a vaka nikako ne priznavam greska-odgovornost ponekogas

Без разлика за каква грешка се работи секогаш можам да најдам начин да ја прифатам како таква и да речам дека згрешив и дека преземам целосна одговорност за последиците.

Не. Пи4е. :kesa:

Никогаш не признавам грешка. Ако сфатим дека сум напраел грешка, секогаш „наоѓам“ кривец :):)

Кога ќе ја увидам грешката секогаш преземам одговорност за нејзе, само ако не ја увидам тогаш можи да се случи некој пропуст.

Ја признавам грешката и ја прифаќам одговорноста.

Да... од нив се учи...а кој не згрешил ине ги направил повекето грешки-НЕ НАУЦИЛ ништо:helou:

Да секогаш. Не дозволувам да знам дека не сум во право, да одбијам признавање на грешка и да тврдам дека е тоа така. Едноставно, јас сум вид на човек кој гледа никогаш да не прави грешки, меѓутоа кога ќе ги направи си ја признава грешката и ја прифаќа одговорноста, но само доколку одговорноста е доследна на видот и тежината на грешката.

не грешам.
се шалам :) се разбира дека доколку направам некоја грешка, си ја превземам одговорноста и си ги трпам последиците, ама се трудам да не правам многу грешки и да учам од туѓите грешки. :smir:

Мислам дека умеам да признаам грешка и да се извинам кога има потреба за тоа и кога стварно сум згрешила нешто, нели е човечки да се греши.
А и на грешките се учи :smir:
Но не е добро тоа што очекувам и од другите да го прават истото, зошто ретко кој ги признава грешките, а уште поретко се труди да ги поправи...Па и најлесно е вината да се пренесе на некој друг.

Ја прифаќам, и си сносувам одговорност. не прифаќање на грешките е бегање од проблемите, а неможеш цел живот да бегаш од нив.. само понекогаш :)

Site gresime.covecki e da se gresi,sekako ako moze nekako greskata da se popravi pomali ke bidat posledicite ,ako ne moze nisto da se popravi normalno prifakam kompletna odgovornost :smir:

Да, ги прифаќам и преземам одговорност, и баш некогаш ме нервира тоа што се опседнувам со тоа што сум го погрешил, и сум престрог кон себеси дури и кога не е нешто сериозно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom