Ја признавате ли грешката, и ја прифаќате ли одговорноста?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Си ги прифаќам грешките и знам каде грешам и зошто грешам и знам дека не треба да грешам и пак грешам.
И се трудам да не грешам ама никако да ми успее -.-

Јас ќе кажам во кратк црти:
Лавот никогаш не ја признава грешката ама баш никогаш:cool:

Ги признавам грешките.
Грешките ги прифакам како неуспех.
Некогаш се причина за разочарување,а некогаш мотив.;)

Да си ги прифакам..но тоа ме потикнувва повеке да работам..да не ми се случуваат истите во други моменти..

Да зборуваме реално....Никогаш не ги признаваме грешките во почетокот....Велиме НЕ ЈАС НЕ ГРЕШАМ!!!!
колку и да ти кажуваат дека си во грешка тогаш уште повеќе тераш инает и не ја признаваш грешката одредено време....подоцна Да! Секој ја признава и ги сносува последиците од неа....Тогаш сфаќа дека таа грешка мора да се поправи и дека научил многу нешта од неа! И дека нема да ја повтори....( се надеваме)
затоа што велат...Некои грешки се толку интересни,штета е само еднаш да ги направиш... ;)

Ретко грешам, но кога ќе погрешам си ја прифаќам одговорноста.

Многу ценам кај другите луѓе кога знаат да се извинат и кога ќе признаат дека згрешиле, па соодветно на тоа и јас самата се трудам да бидам таква. Ако не е нешто посебно важно и ако не сум згрешила само јас, не мора да се трескам и да барам прошка... Ама ако сфатам дека сум направила нешто што не би сакала мене да ми биде направено... Обавезно се извинувам и барам втора шанса.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom