ок.. грешка... јас мислев збориш за оние стандардни работи за домакинство...Значи должникот (синот) има своја фирма а живее со неговиот татко
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ок.. грешка... јас мислев збориш за оние стандардни работи за домакинство...Значи должникот (синот) има своја фирма а живее со неговиот татко
Син ми има 20 години,полнолетен е и сам одговара за своите постапки пред законот.Ако должи пари,а живее во мојот дом на извршителот не му дава за право да наплаќа негови долгови од моја лична сопственост.На нотарот законска обврска му е и тој да го прочита решението пред да го потпише и завери,а ако решението не го прочита а завери тогаш нотарот одговара кривичноСега одат со платни налози кај нотар. Нотарот врши достава до должникот и ако тој не плати или пак не даде приговор во рок од 8 дена го дозволува и истиот е правосилен и извршен. Тогаш доверителот ја носи извршната исправа кај извршителот, а тој постапува по неа. Така да извршителите постапуваат само врз основа на извршна исправа,а не измислуваат ништо од ракав. Во врска со застареноста - Нотарот нема обврска да проверува дали побарувањето е застарено, доколку должникот поднесе приговор тогаш нотарот го праќа предметот во Суд и судот ќе одлучи дали некој предмет е застарен или не.
Во врска со сметката - ако е така тогаш никој нема да може да си наплати побарување. Приватноста е заштитена во секој случај. Должникот имал шанси да плати претходно а не го сторил тоа. Значи затоа се вика присилно извршување( блокирање сметка, попис на ствари и сл)
Син ми има 20 години,полнолетен е и сам одговара за своите постапки пред законот.Ако должи пари,а живее во мојот дом на извршителот не му дава за право да наплаќа негови долгови од моја лична сопственост.На нотарот законска обврска му е и тој да го прочита решението пред да го потпише и завери,а ако решението не го прочита а завери тогаш нотарот одговара кривично
Инаку имав случај со напалата од извршител.Се работеше за сеста ми и зет ми кои живеат во куќа,каде што целиот инвентар и куќата се во моја сопственост.Дошол извршителот и без да побара документи за сопственост човекот си извршил наплата со тоа што му се нашло пред очи:Плазма телевизор,преносен компјутер,статичен компјутер,камера и DVD.Арно ама кога му отидов во канцеларија со сите документи за сопственост и му се заканив,од многу силен и гласен одеднаш онеме,само зедма еден налог го пополни и заедно отидовме во банка да ми ја плати штетата бидејќи некои од одземените работи ги продал,а некои ги поделил на роднини и пријатели.
Нотарот мора да биде запознаен со целиот случај за тоа што го потопишува,а ако рокот е застарен во доставените фактури тогаш предметот треба да го врати назад за да се поништи налогот.Значи нотарот не чита решение, тој го составува врз основа на доставени фактури. Нотарот не е судија и нема моќ да одлучува. Едноставно му доставуваат предлог за извршува, нотарот го дозволува и праќа примерок на должникот. Ако должникот во рок од 8 дена не го плати долгот или не поднесе приговор тогаш предлогот станува правосилен и извршен. Доколку живеете во иста куќа извршителот може да врши попис на ствари, а ако има доказ тие ствари не се негова сопственост тогаш неможе да ги попише.
Тоа со заканите баш и не ти пали, а работите не може да ги подели на роднини и пријатели зато што тие ствари се продаваат на јавна лицитација
Ако добро заработува тоа значи дека е "хоштаплер"?
Мислам дека доста добро ти објаснив и искрено немам намера да ти го раскажам цел факултет и да ти го објаснувам и да го анализираме законот за извршување. Тоа што имав ти го кажав и немам намера понатака да ти објаснувамНотарот мора да биде запознаен со целиот случај за тоа што го потопишува,а ако рокот е застарен во доставените фактури тогаш предметот треба да го врати назад за да се поништи налогот.
Што има врска што живее во моја ќуќа и кои рабити се негови кога живее и се води на адерсата на куќа во моја сопственост.
Инаку е вработен и платата ја даваа дома,а јас купувам за него ама тоа е моја сопственост,а извршителот ако има дупе прво нека влезе кај мене дома па после нека докажува што е сопственост на синот
И да заканите имаа неверојатен ефект,бидејќи увиде дека згрешил,иначе следеше ќотек.Затоа и си пополни налогче да ми ја надомести направената штета и омаловажувањето и така среќни и задоволни заедно отидовме во банка да направима трансакција во моја корист
Не проблем доброто заработување туку начинот на кое се прави тоа.
Јас ти кажувам како одат работите во реалноста а не во читанка,затоа и поголем дел од побарувањата не можат да се наплатат.Мислам дека доста добро ти објаснив и искрено немам намера да ти го раскажам цел факултет и да ти го објаснувам и да го анализираме законот за извршување. Тоа што имав ти го кажав и немам намера понатака да ти објаснувам
каква ти е таа реалност. Извршителот постапува согласно закон. Така да тоа е тоа. Нема друга реалност или читанкаЈас ти кажувам како одат работите во реалноста а не во читанка,затоа и поголем дел од побарувањата не можат да се наплатат.
Немам намера и понатака да ти реплицирам
. Порано кога извршителите беа во судот не беа такви така, а сега не чинат. Должникот имал шанса да си го плати долгот,а тоа не го сторил. Доверителот сака да си ги наплати побарување, а извршителот постапува согласно закон.
значи треба да има од кај да наплати. Ако нема пари на сметка или ако е во стечај, нема имот и сл неможе да наплатиНе ме заебавај татко ми има за наплата 10000 евра од поранешната фирма каде што има работено што за стаж што од плати. Е сега татко ми е должен околу 1000 евра сметки ако успееше да си ги наплати тие 10000 евра кои што извршителот не можел да наплати дрн мрн фрн тој ќе си ги исплатеше тие сметки каде што е должен.
Кога ќе си ги наплати татко ми своите побарувања тогаш ќе си плати каде што е должен, а ако дојде извршител да наплаќа има крваво да си ги заработи тие пари.
МММММММММММммммммммммммм мир во мене мир од мене.
Нотарот мора да биде запознаен со целиот случај за тоа што го потопишува,а ако рокот е застарен во доставените фактури тогаш предметот треба да го врати назад за да се поништи налогот.
Што има врска што живее во моја ќуќа и кои рабити се негови кога живее и се води на адерсата на куќа во моја сопственост.
Инаку е вработен и платата ја даваа дома,а јас купувам за него ама тоа е моја сопственост,а извршителот ако има дупе прво нека влезе кај мене дома па после нека докажува што е сопственост на синот
И да заканите имаа неверојатен ефект,бидејќи увиде дека згрешил,иначе следеше ќотек.Затоа и си пополни налогче да ми ја надомести направената штета и омаловажувањето и така среќни и задоволни заедно отидовме во банка да направима трансакција во моја корист
А дали татко ти има правосилна судска пресуда за тие побарувања?Не ме заебавај татко ми има за наплата 10000 евра од поранешната фирма каде што има работено што за стаж што од плати. Е сега татко ми е должен околу 1000 евра сметки ако успееше да си ги наплати тие 10000 евра кои што извршителот не можел да наплати дрн мрн фрн тој ќе си ги исплатеше тие сметки каде што е должен.
Кога ќе си ги наплати татко ми своите побарувања тогаш ќе си плати каде што е должен, а ако дојде извршител да наплаќа има крваво да си ги заработи тие пари.
МММММММММММммммммммммммм мир во мене мир од мене.
А дали татко ти има правосилна судска пресуда за тие побарувања?
Ако има, дали побарал од извршител да ги наплати? Дали можеби, ако е должникот во стечај, тие побарувања се пријавени како побарувања во стечајната постапка?
Е, ако дојде извршител, сигурно ќе праша дали должникот има побарувања и дали може да го докаже тоа? И, едноставно извршителот ќе земе дел од тие побарувања за наплата на долгот кој го има татко ти.