Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама молја ти се...
какви са тези глупости којто ги пишеш тук?
Ти да не си шумадинец?
Пу...мамето ти сьрбско !!!:vozbud:
(и онака реториката,т.е тоа што го `проповедаат` не им се разликува за повеќе од 5%)

Немој да кењаш бе.
никој не турка таква идеја побогу. Попатетични, и похистерични неможете да бидете.
Јас мислев дека Бугарите се мизерија и бугарофилите дркаџии, без досега да ги приметам психотропните патетикуси кои ја милуваат србија и хистерично се однесуваат кога бугарија е во прашање...

Зевс....алал да ти е.
Едноставно имаш њух.

Ми иде све да ве стрелам, и тоа без превез на очи...зошто за работи од национален интерес ,за една вистина и еден народ ко кучиња се растргате мегу себе...ако химната се пеела на Асном, што е проблемот???

но пак ке повторам, НЕ НИ ДОШЛО ДО ХИМНА МЕЊАВАЊЕ

Што правиме сеа? И оваа ли песна на војо Стојановски е бугарофилска затоа што ја обработиле и присвоиле бугарите???
Следите извьнредните новини по БТВ.
Дьнес,вьв 11ч.30мин. по бьлгарско време,министьр-претседателја Тьрн в Окото објави картата на Бьлгарија както и новија химн.
На обшто учудване на присьсваштите журналисти,химн стана песента кьде и да одиш,кьде и да шеташ...
којато даже Тьрн и Краси сьс сьвместни усилија и испьлниха пред хората.
Повече можете да намерите на видео линка:
http://www.vbox7.com/play:334fdffe
Когато историјата говори и политиците мьлчат!

ако химната се пеела на Асном, што е проблемот???
Некои не го признаваат АСНОМ, некои викаат дека тоа било збирштина на бугарофили...
НЕ НИ ДОШЛО ДО ХИМНА МЕЊАВАЊЕ
И јас ќе го потенцирам ова: НА НИКОЈ НЕ МУ Е ДО МЕНУВАЊЕ НА ДРЖАВНАТА ХИМНА, некои намерно ја туркаат натака темата, осмислен тек на пропаганда е тоа, ама нејсе, не е тоа темата, како ни намерата.

Поради тоа, јас ќе се повлечам од понатамошно партиципирање на оваа тема бидејќи нема никаква логика да паѓам на ниво на 30годишни безделнички безрбетници. Кога некој ќе се појави да аргументира и да дискутира како што треба, пак ќе дискутираме. Дотогаш, не чувствувам потреба.

Кога некој ќе се појави да аргументира и да дискутира како што треба, пак ќе дискутираме. Дотогаш, не чувствувам потреба.

Јас ќе се обидам.

Песната на која вие браќа и сестри мили и се восхитувате, ја примам со резигнираност и максимална ДЕФКОН 2 претпазливост, поради сомнителните љубовни врски помеѓу многу Мари и Прелиќи од Македонија и Бугарија (во конкретниов пример; истото важи и за северниот ни сосед), чудна љубов во која не се знае кој е покурназ од кого, како шаховска партија меѓу Спаски и Фишер, а јас сум без спознание кој е Роберт Џејмс меѓу нас....

Пишувана и пеена е на јазик кој јас ДЕНЕСКА кога живеам и велам дека сум МАКЕДОНЕЦ (а нити бугарин, нити србинн, нити цитрон, нити апачи, нити марсовец...) НЕ го разбирам, ми е туѓ и ме потсеќа на тие сомнителни љубовни врски кои не делат денеска.

Дали не можеме историјата на историчарите да им ја препуштиме, а не очи да си копаме да му ебам мајката... За факинг историски ликови кои носат контроверзи кои треба да ги решаваат други, ние ја сечеме гранката на која седиме, си копаме од земјата околу нас додека не бидеме сите на острови...

Не ја заборавајте Римската: Divide et impera.
Како ќе градиме една мултинационална држава, демократска и насочена кон интеграција во некакви сојузи - кога припадниците на мнозинскиот етнос не можат меѓу себе да живеат арно, а камо ли со некој друг?! И Мара Бунева и Зоран Заев и законот за знамињата на кур да ги качам - гледајте во што не претвориле!!!!!!

Страшно и жално.

Па дај, пуштете историја.... луѓе божји. Јас денес, 18-ти август 2008-ма година не се оградувам од делата на луѓе кои денес нема да ја добијат мојата почит иако ја заслужиле... сите херои имаат две лица, така ли беше...едното е повеќе експонирано во зависност од моментот. Почитта за нив ќе ја зачувам и ќе ја искажам во подоцнежни времиња, кога и ако се створат услови.

АМА ДЕНЕС, во овој момент велам - Јас сум Македонец, ја сакам Мојата земја и сите Македонци. Ја сакам химната на Македонија, гордо го веам Знамето на Република Македонија. Ги сакам Македонците - значи сите луѓе кои живеат во државава. Без оглед на потеклото, верата, историските верувања - верувам дека сите треба да имаме една цел или повеќе слични цели кои ќе не движат заедно и сплотено, а не со крвави очи, затнати уши и ампутиран дух.

Сме разговарале... со доста од вас... како Македонија е над се останато. Лага ли беше тоа?
Јас стојам на моето.

А другите вие... однесувајте се како Македонски Мажи.

*офтопик, ама неможам веќе да читам вакви ужасии.

Svaka cast, говориш (пишеш) приличен б'лгарски, ама ја махни таја латиница, че е грозна.

Бар тебе не морам да те трпам на бугарски, кириличен или латиничен!

Барем труди се да пишуваш на македонски, или шуткарта одма ти делам.

Бар тебе не морам да те трпам на бугарски, кириличен или латиничен!

Барем труди се да пишуваш на македонски, или шуткарта одма ти делам.

Добро. Може ли и jaз да кажам нешто по темата?
Песната е македонска, таа е официалната химна на ВМОРО, никоj друг во Бугариja не ја пеjaл, уште повеке по военни паради, това си е химн на македонците.
Но за химн на д'ржава според мене не станува, заштото во таа се пее за борба, за крв, за слобода. Македониja, доколкото знам е слободна д'ржава. Пејте за природата, за лугето, за д'ржавата. Толку.

jazak be, tatarive se sitat na prepukuvanjava..moze li da se diskutira bez kompleksi.

marsot bil izveden na asnom, pred toa bil peen isto
tekstot na istiot treba da se gleda vo vremeto koga nastanal,konevski da imal reformirano koga se sozdaval marsot i seto toa da se ucelo vo skolo sigurno ne ke bil vakov tekstot
bitno e vo slucajot za cija celna grupa bil namenet, kako bil prifaten i koj se identifikuval so nego

Јас ќе се обидам.

Песната на која вие браќа и сестри мили и се восхитувате, ја примам со резигнираност и максимална ДЕФКОН 2 претпазливост, поради сомнителните љубовни врски помеѓу многу Мари и Прелиќи од Македонија и Бугарија (во конкретниов пример; истото важи и за северниот ни сосед), чудна љубов во која не се знае кој е покурназ од кого, како шаховска партија меѓу Спаски и Фишер, а јас сум без спознание кој е Роберт Џејмс меѓу нас....

Пишувана и пеена е на јазик кој јас ДЕНЕСКА кога живеам и велам дека сум МАКЕДОНЕЦ (а нити бугарин, нити србинн, нити цитрон, нити апачи, нити марсовец...) НЕ го разбирам, ми е туѓ и ме потсеќа на тие сомнителни љубовни врски кои не делат денеска.

Дали не можеме историјата на историчарите да им ја препуштиме, а не очи да си копаме да му ебам мајката... За факинг историски ликови кои носат контроверзи кои треба да ги решаваат други, ние ја сечеме гранката на која седиме, си копаме од земјата околу нас додека не бидеме сите на острови...

Не ја заборавајте Римската: Divide et impera.
Како ќе градиме една мултинационална држава, демократска и насочена кон интеграција во некакви сојузи - кога припадниците на мнозинскиот етнос не можат меѓу себе да живеат арно, а камо ли со некој друг?! И Мара Бунева и Зоран Заев и законот за знамињата на кур да ги качам - гледајте во што не претвориле!!!!!!

Страшно и жално.

Па дај, пуштете историја.... луѓе божји. Јас денес, 18-ти август 2008-ма година не се оградувам од делата на луѓе кои денес нема да ја добијат мојата почит иако ја заслужиле... сите херои имаат две лица, така ли беше...едното е повеќе експонирано во зависност од моментот. Почитта за нив ќе ја зачувам и ќе ја искажам во подоцнежни времиња, кога и ако се створат услови.

АМА ДЕНЕС, во овој момент велам - Јас сум Македонец, ја сакам Мојата земја и сите Македонци. Ја сакам химната на Македонија, гордо го веам Знамето на Република Македонија. Ги сакам Македонците - значи сите луѓе кои живеат во државава. Без оглед на потеклото, верата, историските верувања - верувам дека сите треба да имаме една цел или повеќе слични цели кои ќе не движат заедно и сплотено, а не со крвави очи, затнати уши и ампутиран дух.

Сме разговарале... со доста од вас... како Македонија е над се останато. Лага ли беше тоа?
Јас стојам на моето.

А другите вие... однесувајте се како Македонски Мажи.

*офтопик, ама неможам веќе да читам вакви ужасии.

:aplauz::zver::bravo: подобро ни јас немаше да го напишам

... Нека некоj ми докаже дека тоа што го кажав не е вистина :)
Нека ми докаже некоj дека Мара немала интимни односи со Прелич и дека Сандански не седел со своjата чета на само 5 километри од местото што врховистите се тепале со Турците и си гледал сеир, а тие што преживеале ги изпратил до Бугарската граница со порака да не се вракаат овде :)

Господе...ти на Мара да не и беше под креветот па да кажуваш такво нешто?

Господе...ти на Мара да не и беше под креветот па да кажуваш такво нешто?

Под креветот не сум и бил зошто не сам имал червени тогава , ама барем на 10 различни места во интернет од Бугарски автори ке наjдеш дека пишува че била интимна приjателка со Прелич. И кажи ми зошто Бунева ке живее во куката на Прелич со месеци и нема да го убие одма , ами ке чека да помине толку време. И после кога го убива таа стрела во себе , кажи ми кој друг атентатор кога ке убие целта и ке стрела во себе ? Си личи дека од лубомора е извршено убијството. Го видела Прелич со некоjа друга да слави стара нова година и импулсивно го земала пиштолот и го пукала. Што има тука неjасно незнам. Колку убиства од лубомора завршуват со самоубиство накрај ?

Темава ја отворив со најдобра намера ама не знаев дека толку може да се навредуваме и мразиме меѓу себе(зборувам за Македонците).Нели гледате дека мршојадците соседи биле тоа од исток, запад, север се ситат на ова што го правиме.Затоа луѓе не мора најостро одговарање на секој кажан збор од некого.Сепак ист народ сме да му се сневиди-Македонци и не смее да се јадеме едни со други.:smir:

А што мислите да jа затвориме темава ? Признавам дека и jас си ги изпуштив нервите неколку пати , ама не можам да стоjам спокоjно кога некоj намерно или не, се обидува да ни рекламира Бугарски идеи тука. Си стоjам на зборот дека песнава е антимакедонска и за неа место не треба да има овде. Кога ке се замисли човек само се изпокаравме и налеавме вода во Бугарската мелница. Ако навистина авторот на темава се чувствува Македонец , нека ги замоли администраторите да jа избришат. Нема смисла да се нервиме за глупости овде, а братјата да се смеат отсрана. И jас jа напуштам темата.

Штета што незнам и ја Бугарски..ќе се праев и ја бугар :pos2: па ќе си давав поддршка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom