Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај, Господ нека ни е на помош.
Можи Иванов нема да биди пионче на Груевски (Иронија).

Грешка си!
Во матриксот на Фрле Самобендисаниот, партијата е создадена за него! Да ја пљука, тепа, ебе :pos::pos:исто ко филмот за жена што го има..:pos:..Ајт, доста се муабети за Фрле... не е достоен!!!

Веројатно добро им е од неговата е.ачина :pos:. Крај, толку за него! :pos2:

Ако се намали бројот на гласачи за 200 00 колку што се вели дека има вишок ќе има 45-46 посто излезеност што е повторно помалку од 50% вредност за цензус која се користеше на сите претходни избори и која се користи во сите европски земји. Сепак македонја е посебен случај па кај и да е таа бројка пак ќе се намали (тоа се случува кога двете најголеми политички партии заедно собраа 42% од народот). Само се надевам дека и по овие избори нема некој да тврди дека не е паднат рејтингот и на ВМРО и на СДСМ.
Многу земји немаат цензус.Во нордиските земји се бира премиер со 30-40 % излезеност.Америка избра претседател со мислам излезност помала од 40 %.Во Греција е задолжително излегување на гласање.:toe:

абе струмица и вранештица и уште 6
и толку
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Не ме интересира за другите места каде победил СДСМ. Не сум нивни симпатизер. Муабетот ми беше кој губи има право да се лути , секаде е така.....:smir:

Па фрчкоски ваков онаков за Иванов е МЕСАЈА...

Во почеток Бог ги создаде небото и земјата.
...И Бог рече: „Нека биде светлина!” И бидна светлина.
...И Бог рече: „Нека биде свод среде водите, да ги дели водите од води!”
...И Бог рече: „Нека се соберат на едно место водите под небото, и нека се покаже копно!” И бидна така.
...И Бог рече: „Нека бидат светила на небесниот свод, за да го делат денот од ноќта, нека бидат за знаци, и за времињата, и за деновите и годините, ... И бидна така.
...И Бог рече: „Земјата нека произведе живи суштества, секое според неговиот вид: добиток, лазачи и земни ѕверови според нивниот вид!” И бидна така.
...И петтиот ден Бог рече: „Да направиме човек во Нашиот лик, според Нашата сличност, и нека владеат над морските риби, над небесните птици и над добитокот - над сета земја - и над сите лазачи што ползат по земјата!” И бидна Фрчковски.
... И седмиот ден Фрчковски му рече на Бог: „Па како не ти е срам! Ти си табула-раЗа!“ :kickbox:

Не ме интересира за другите места каде победил СДСМ. Не сум нивни симпатизер. Муабетот ми беше кој губи има право да се лути , секаде е така.....:smir:

по муабетов ко да си
спореди бе другар
сдс изгуби премногу општини вмро ниедна
сдс доби само 8 од кои 4 се села
во минус почнаа да одат

Јас се надевам за подобро утре со БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ...

Ако е така он ке дојде побрзо. Сеа одма изгледа. Си отиде Заев и сеа е слободно местото.

Џорџее...Џорџеее....:pos2:
Свака им част на сите кандидати. Вака се неам смеено оддааааамна. Се надевам наредни избори ќе бидат истите:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom