Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Najubavo objasnuvanje ke izvlechesh sam od slednovo-eve kako razmisluva Ivanov:

Што е целта на сето тоа?
Србите велат чему све то ? Тоа значи дека треба да мислиш дедуктивно, да ја сфатиш општоста, тоа е прашањето. Политичарите се тие кои треба да ја сфаќаат таа општост, а тие што не ја сфаќаат си земаат советници. Дојде Тони Блер на власт и си го зеде Ентони Гиденс, промотор на глобализацијата, и му вели како ние сега да се снајдеме кога нема класна заснованост, нема ни работници а не сме ни заедно со синдикатот . Гиденс седна и го напиша Третиот пат , концепт како да функционира левицата во услови на глобализација. Блер сега диктира со светот! Шредер, велат дека бил багерист, завршил ноќно училиште, па факултет и станал претседател на Германија, но околу него се сите умови кои му даваат насоки.

Чаре?
Нашите политичари сé уште имаат социјалистички меналитет - ако ја " забрљаме" ќе дојде нешто како " писмото на Тито" и ќе расчисти со овие национализми, анархолоберализми, локалисти... Во денешни услови ќе дојде некоја директива, ако не од Белград, тогаш од Брисел, ќе ги стави на црна листа овие што се против рамковен договор, а против рамковен договор, според власта, се сите што се против законот за територијална организација , ќе направат црна листа... Па од кај да не исклучат веќе кога не затворија во кафез. Еден стар професор, кога студиравме ни велеше: "Е, деца, кога во една држава ќе дојдат хохштаплери, криминалци, нечесни луѓе на власт, за да не одат во затвор, државата ја прават затвор! Ние сега всушност сме во еден вид на таков затвор. "

ова да не му била докторска дисертација?
а во прилеп да не докторирал случајно?

Мислиш на овие 47% подолу ?

iri-anketa.jpg

А Ѓорѓи ? Каде е Ѓорѓи?

Знам, но анкетава е направена пред Ѓорѓи да влезе во комбинација, а Срѓан Керим тогаш сеуште фигурираше како можен кандидат, но не се знаеше на кого. :toe: И СДСМ сеуште тапкаа во место со Тито како кандидат. Инаку веродостојна е анкетава

Некаде на прва страница прочитав дека Иванов лесно ќе се контролирал за разлика од Керим кој бил стар волк. јадење трици... Прво ние треба да изедеме уште миљони фурни леб за да имаме претседател што не е контролиран.. дали од неговата партија од каде што е дојден ( тоа дека не е член на ниедна партија и дека ке се залага за интересите на македонскиот народ е јадење суви леблебии ), дали од негде од страна не е битно...

Иванов.. Нема претседателска фаца, а и уосталом не го знам типов...
Керим... Ужасно ми личи на Трифун Костовски, што ме иритира и човек на високо тешко дека е многу многу чист.. премногу долго се движи на политичкава сцена а посебно по меѓународниве организации и да не е закашкан тоа е чисто чудо

Бошковски.. Љубе прилично ми се допаѓа, али нц.. не е за претседател.. Ти треба став и држење... Љубе е више ко за премиер, но ако нема некој поинтересен кандидат ко да речеме од СДП најверојатно за него би да гласам... Симпатично човече

Знам, но анкетава е направена пред Ѓорѓи да влезе во комбинација, а Срѓан Керим тогаш сеуште фигурираше како можен кандидат, но не се знаеше на кого. :toe: И СДСМ сеуште тапкаа во место со Тито како кандидат. Инаку веродостојна е анкетава
Значи тоа е уште еден доказ за дебилноста во размислувањето и расудувањето на дпмнеовското членство :toe:

Еве нешто интересно:

Срѓан Керим денеска на консултации кај претседателот Црвенковски. Извори за „А1“ велат дека средбата се остварила по барање на Керим кој бил лут што бил номиниран без негово знаење.
Барал објаснување за идејата што вчера в.д. претседателот на СДСМ Зоран Заев ја објави - двете најголеми партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ да застанат зад кандидатурата на македонскиот дипломат.
Синоќа Керим со изненадување ја прими веста.
„Не знам што е замислата и идејата. Кога ќе разговарам со највисоките претставници на СДСМ, тогаш ќе можам да имам целосна лична претстава за што се работи. Инаку, самата идеја за натпартиски кандидат, мислам дека треба сериозно да се земе во обзир“, изјави Керим.
Сепак, и покрај разменетите тонови, останува можноста Срѓан Керим да биде кандидат и само на СДСМ велат за „А1“ извори во партијата.
Извори за „А1“ коментираат дека и меѓународните претставници би биле задоволни доколку кандидатот за претседател е натпартиска личност, бидејќи така ќе се подобри политичката слика во земјава.
СДСМ немаат коментар за предлогот Ѓорѓи Иванов да биде еден од можните кандидати на ВМРО-ДПМНЕ.
И либерал демократите на Манасиевски сакаат да истапат со кандидат за претседател.
Дознаваме дека нивна идеја е да го номинираат Нано Ружин, екс амбасадорот на Македонија во НАТО. Сè уште е непознато дали Ружин ќе го прифати нивниот предлог.

извор

iri-anketa.jpg

си ставил убава графа, ама богами и убав потпис. затоа редно е ти прв да се придржуваш до него.

да ми ти ја подобјаснам малку методологијата на оваа анкета.
прво. анкетата е извршена минатиот месец.
второ. тие 47% проценти, не се одраз на вкупниот број испитаници, него поединчено за него позитивно се изјасниле 47, негативно 32. веројатно 20% немаат изграден став.
грубо речено 2 од 3ца би гласале за него, на прашање поставено само за него.
исто така на прашање поставено за љубе бошковски, грубо речено исто би било. 2ца од 3ца би гласале за него.

има разни медоти на испитување на јавно мислење, во зависност од метдологијата соодветно си има начин на пресметување. смешно е да се рече дека 47% би гласале за керим.
лично немам ништо против било кои и било какви анкети, но начинот на кој е прикажана анкетата е смешен.

a be kerim ja potvrdi kandidaturata......ne :toe:,posle izjavata na iskubaniot zajak ....cica kerim ce se otkaze ne e glup da istrca na teren bez kopacki ....toj predlog na zajakot(bc)
bese bez da se prasa covekot....a koj saka da bide neciva marioneta:toe:

Zlatni moi srbo-komunjarchinja, vi pomina vremeto i redno beshe Makedonci da rakovodat so drzhavata poslem tolku godini vnatreshno krvarenje, najzaostanato pleme ostanavte..izrodi, kukavici, oportunisti koj za siten lichen interes ke prodadat dete a kamoli drzhavni nacionalni interesi.
Albancite za kogo ke glasaat za Ivanov ili Kerim??
Tuka ke si go dobieto odgovorot koj ste i shto ste.

си ставил убава графа, ама богами и убав потпис. затоа редно е ти прв да се придржуваш до него.

да ми ти ја подобјаснам малку методологијата на оваа анкета.
прво. анкетата е извршена минатиот месец.
второ. тие 47% проценти, не се одраз на вкупниот број испитаници, него поединчено за него позитивно се изјасниле 47, негативно 32. веројатно 20% немаат изграден став.
грубо речено 2 од 3ца би гласале за него, на прашање поставено само за него.
исто така на прашање поставено за љубе бошковски, грубо речено исто би било. 2ца од 3ца би гласале за него.

има разни медоти на испитување на јавно мислење, во зависност од метдологијата соодветно си има начин на пресметување. смешно е да се рече дека 47% би гласале за керим.
лично немам ништо против било кои и било какви анкети, но начинот на кој е прикажана анкетата е смешен.
Останува фактот дека Срѓан Керим ужива голема популарност меѓу гласачкото тело во Македонија, како нели и што се гледа од анкетата.

Инаку доколку не забележа, во следниот пост дадов и линк за да не се дојде до заблуда.

iri-anketa.jpg

Многу интересен графички приказ.Ако земеме во предвид дека Срѓан Керим сеуште се води како независен и непартиски кандидат а по него во рејтинг се Ставревски , Бошковски и Селмани ,најдобро позициониран кандидат од опозицијата е Б.Ц (и тоа со резултат каде 63% се противат на кандидатурата ).Скоро подеднаков резултат со Петковски.Воопшто не е чудно што Керим е лут.

Zlatni moi srbo-komunjarchinja, vi pomina vremeto i redno beshe Makedonci da rakovodat so drzhavata poslem tolku godini vnatreshno krvarenje, najzaostanato pleme ostanavte..izrodi, kukavici, oportunisti koj za siten lichen interes ke prodadat dete a kamoli drzhavni nacionalni interesi.
Albancite za kogo ke glasaat za Ivanov ili Kerim??
Tuka ke si go dobieto odgovorot koj ste i shto ste.

и вас ви поминува фашизо-бугарчина :pos2:

Бошковски за претседател!

Останува фактот дека Срѓан Керим ужива голема популарност меѓу гласачкото тело во Македонија, како нели и што се гледа од анкетата.
.

tocno e no mu ja ebavte kandidaturata.....a sto planovi si imase :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom