Иванов, Керим или Бошкоски?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

За кој кандидат ќе гласате?

• Ѓорѓе Иванов

Гласови: 123 34,4%
  • Срѓан Керим

Гласови: 101 28,2%
  • Љубе Бошкоски

Гласови: 63 17,6%
  • незнам (или нема да гласам)

Гласови: 71 19,8%

• Вкупно гласачи
    358
Статус
Затворена за нови мислења.
Eden ubav muabet i so um i misla strokmen da videv i ke se vklucev vo diskuija, makar nakratko.
Ivanov - voa, onoa, Ljube voa onoa, Kerim voa onoa, a nikoj ne se zaprasa sto od izborite voopsto ocekuvame? I Zosto?
A ne samo kogo?!

Девојчето сакаше да каже дека ако гласаме за кандидат од СДС, девалвација нема да има, а ако гласаме за било кој друг, одма ќе има девалвација...златна таа:pipi:
а бе не тоа туку дека исто ни се фаќа трну и што ако сдс победи и што исто бре
само што грујо со сила го држи денарот исто како со нафтата пред некое време кога беа предвремените избори па после нив се се покачи .
Сеа трну ај кажи дека грујо не е популист и дека не фарба како стигне и ти ја знаеме дека после изборите и локални и претседателски ќе го јадеме и тоа убаво

Девојчето сакаше да каже дека ако гласаме за кандидат од СДС, девалвација нема да има, а ако гласаме за било кој друг, одма ќе има девалвација...златна таа:pipi:

Не, на девојчево и кажале како да каже, правите мајстори никогаш не се кријат зад своите воспитаници но штета нејзините немаат доблест :toe:

Eden ubav muabet i so um i misla strokmen da videv i ke se vklucev vo diskuija, makar nakratko.
Ivanov - voa, onoa, Ljube voa onoa, Kerim voa onoa, a nikoj ne se zaprasa sto od izborite voopsto ocekuvame? I Zosto?
A ne samo kogo?!
Очекуваш од пар овци да ти кажат што очекуваат лол
Реалност кој и да победи нема да може да извлијае многу во политиката бидејќи функцијата претседател е многу ограничена во Р.М

1.Очекуваш од пар овци да ти кажат што очекуваат лол
2.Реалност кој и да победи нема да може да извлијае многу во политиката бидејќи функцијата претседател е многу ограничена во Р.М

1.Епитетите од стилот „овци, кози итн.“ не би требало на ваква млада личност како тебе да бидат први во изразувањето на сопственото мислење, вака добиваме впечаток дека сеуште не си дорасната за дискусија или пак застапуваш интереси каде што навредата и потценувањето се основни средства за водење на политика.

2. Оптимизам се другото е штетно за млад човек :smir:

...
Чекс бе амнезиак - не ме оставај сам да постирам на темава - а не ми се полемизира со типови од старото ВМРО кои со јуриш ќе освајале комитети - како да сме турско, и од новото ВМРО кои со жежок катран ќе ги бранат комитетите.

Со тебе може и по некој аргумент вака :blabla: и вака :violent1: да размениме.

не се секирај, снегов почна да се топи, тука сум јас во одбрана на македонија и напад на предавниците и слепците

За телевизиите чисто да знаеш тие се МТВ1, А1, Канал5, Сител, Телма итн. Човекот барем по еднаш се појавувал на сите и замисли си пред синоќа, т.е пред воопшто да биде ставен во трка за претседател, значи човекот си излегуваше како професор. А синоќа телефонски се јави само да каже дека би можел да ја прифати кандидатурата, така што твојата нервоза не држи.
Прашање само едно зш коваат 10 денарка и 50 денарка?

И ако анонимус наеднаш се појави меѓу вмро и го прифатија да стане кандидат за претседател
И не се само преттседателскиве избори туку и локалните.
И едвај чекам да пројде сево ова предизборна еуфорија па да видиме кој бил у право кој не и немој да мислиш дека сум синко обоена исто за мене е се само не нервира оваа еуфорија леле грујо наш ќе не спаси леле спасителу get real исто ти е .

ве молам може некој да ми објасни која е персонава, бидејќи јас не студирам правен па ми е анонимус, која во последниве денови падна како гром од ведро небо за кандидат

тие што ќе ми објаснуваат нека не бидат студенти од правен или лични познаници, бидејќи јас денев прашав една моја професорка од истиот универзитет (која е многу чесна, искрена, проф. др., без дамки на долната облека, victoria secret мислам преферира, и вистинска македонка) да ми каже кој е тој и таа ми рече "немам коментар"

па ако може некој објективен да ми го опише карактеров

Najubavo objasnuvanje ke izvlechesh sam od slednovo-eve kako razmisluva Ivanov:

Што е целта на сето тоа?
Србите велат чему све то ? Тоа значи дека треба да мислиш дедуктивно, да ја сфатиш општоста, тоа е прашањето. Политичарите се тие кои треба да ја сфаќаат таа општост, а тие што не ја сфаќаат си земаат советници. Дојде Тони Блер на власт и си го зеде Ентони Гиденс, промотор на глобализацијата, и му вели како ние сега да се снајдеме кога нема класна заснованост, нема ни работници а не сме ни заедно со синдикатот . Гиденс седна и го напиша Третиот пат , концепт како да функционира левицата во услови на глобализација. Блер сега диктира со светот! Шредер, велат дека бил багерист, завршил ноќно училиште, па факултет и станал претседател на Германија, но околу него се сите умови кои му даваат насоки.

Чаре?
Нашите политичари сé уште имаат социјалистички меналитет - ако ја " забрљаме" ќе дојде нешто како " писмото на Тито" и ќе расчисти со овие национализми, анархолоберализми, локалисти... Во денешни услови ќе дојде некоја директива, ако не од Белград, тогаш од Брисел, ќе ги стави на црна листа овие што се против рамковен договор, а против рамковен договор, според власта, се сите што се против законот за територијална организација , ќе направат црна листа... Па од кај да не исклучат веќе кога не затворија во кафез. Еден стар професор, кога студиравме ни велеше: "Е, деца, кога во една држава ќе дојдат хохштаплери, криминалци, нечесни луѓе на власт, за да не одат во затвор, државата ја прават затвор! Ние сега всушност сме во еден вид на таков затвор. "

До каков очај се паѓа кога не може никој да најде за што да јаде гомна против проф. Иванов...

Еве едно интервју на Иванов...доста интересно:

http://www.ego.com.mk/star/arhiva/broj1/3.htm

Нашата техничка интелигенција отиде, избега, кој сега ќе го води тој процес?
Ја имаме во политиката.
Да, ама електрика и политика се два паралелни процеси кои само на едно место се спојуваат - тоа се вика електрична столица.

:icon_lol::icon_lol:

Него, мене највеќе овој дел ми остави впечаток.

Ниче велел: "Народ што не знае да прави интриги, пее тажни песни". Цела наша историја е полна со тажни песни. Веселите песни се всушност турски чочеци. Судбина ни било во клучни моменти да немаме моќни елити, народски кажано не сме имале "мажишта". Сега не сме ни на нивото на нашите претци од Втората светска војна кои тогаш одбраа страна, кажаа - ние сме против фашизмот! Додека Албанците и Бугарите отидоа на таа страна за корист, нашиот народ не сакаше да се определи додека не доби гаранција дека ќе има национална слобода. Во Македонија војната не ја водеа комунистите, туку патриотите. Но, тие што го создадоа АСНОМ, што ја создадоа македонската држава ги однесоа на Голи Оток или во затвори, тие што останаа...(продолжетокот не го цитирам да не испадне дека етикетирам заб. на Crazy in Love).

И овој дел ми остави впечаток, иако поголемиот дел од работите, ги има кажано на предавањата.

И по 14 години демократија сé уште во државава има шалтери. Значи цел не им била демократијата - елитата не сакала граѓани, туку поданици! Шалтер е она што во бивша Југославија го нарекувавме " дисциплина кичме" , да и се поклонуваш на власта. Вистинска демократија функционра кога настапува либерализмот, кога имаш силни индивидуи на кои власта им овозможува на чесен начин да се збогатуваат и да живеат од свој труд и свој ум. Ние сé уште се однесуваме како да е социјализам па сé уште си имаме јавна администрација од 120.000. Која во сегашни услови е баласт, паразит! Се што требаше да оди за развој таа ни го "изеде"! А, Аргенитина со 20 милиони население, има 14.000 државна администрација.

Ние сме до дно, но Горан Стефановски вели - има дупло дно ! Само што ќе дојдеш до дно се појавува уште едно дно, и така во недоглед.. Тоа кажува дека сета вина е во политичките елити кои се во скутот на бизнис елитите кои не дозволија да профункционира капитализмот со своите пазарни механизми, да дојде странски капитал, да се ослободиме од монополите во сите сфери на живеење, да почне да се инвестира во развој и да се помрднеме од дното. Тие си ги зедоа сето богатство наследено од социјализимот, а ново не создадоа. Ако во економијата се вели дека нема бесплатен ручек - тогаш народот конечно треба да се праша кај отидоа сите тие пари? Луѓево како да се хипнотизирани, како да не го сфаќаат она што им се случува.

1.Епитетите од стилот „овци, кози итн.“ не би требало на ваква млада личност како тебе да бидат први во изразувањето на сопственото мислење, вака добиваме впечаток дека сеуште не си дорасната за дискусија или пак застапуваш интереси каде што навредата и потценувањето се основни средства за водење на политика.

2. Оптимизам се другото е штетно за млад човек :smir:
Чекај како се нарекува маса на народ која ќе и кажеш плукај по секој што не е македонец плука како се вика тој народ кој до пред некое време се крстеше у тито а сеа у бог поради тоа што некој им рекол дека треба да се држат до традицијата и верата
Кажи како се вика тоа ?
И за да се има оптимизам треба да се има причина а сигурно не грујо спасителот во кој на почеток верував дека барем малце ќе ги направи работите добри ама исто е политичар е и исто се фаќа некој му ја финансира кампањата и тој политичар мора да му се заблагодари некако дали со фарбање дали со давање за живо чабе претпријатија исто ти е ......

1.Прашање само едно зш коваат 10 денарка и 50 денарка?

2.И ако анонимус наеднаш се појави меѓу вмро и го прифатија да стане кандидат за претседател
И не се само преттседателскиве избори туку и локалните.
3.И едвај чекам да пројде сево ова предизборна еуфорија па да видиме кој бил у право кој не и немој да мислиш дека сум синко обоена исто за мене е се само не нервира оваа еуфорија леле грујо наш ќе не спаси леле спасителу get real исто ти е .

1. Цената на металот на светскиот пазар падна па користат шанса да прават пари по поефтина цена :pos2:.
2.Анонумус за јавноста, но човекот во својата професија си е докажан, а колку што разбрав е и политиколог, значи стручен и компетентен. Немора секогаш да бидат кандидатите познати па да бидат прифатливи, обично Македонскиот народ сака лица не компромитирани, а Иванов е токму таков.
3. За тоа „едвај чекам“ незнам од каде толку нервоза, мене ме нервира што досега не успеаја некако сите избори и парламентарни и локални и претседателски да бидат одеднаш, но тоа е утопистички од моја страна и затоа јас едвај не чекам туку очекувам само да си дојдат на време и да поминат „мирно и достоинствено“ (фраза што ја мразам),а за тоа кој бил во право и тоа не му се секирам бидејќи овде полемизираме па секако некој ќе биде во право (дај боже да бидам јас :pos2:), нешто и за спасителот Грујовски, па што се секираш имаш многу канали, ако не имаш ДВД, ако не имаш интернет ослободи се од тежината „Грујовски“ што те измачува. Млада си верувам и убава, нервозата ти е непријател насмевни се подобро ти стои.:helou:

Mnogu ednostavno:

Makedoncite ke glasaat za Ivanov a ostanatoto antimakedonsko djubre ke glasa za Kerim.

Mnogu ednostavno:

Makedoncite ke glasaat za Ivanov a ostanatoto antimakedonsko djubre ke glasa za Kerim.

Мислиш на овие 47% подолу ?

iri-anketa.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom