Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Се додека е Берлускони е премиер, Интер нема да намириса титула ... Имаа среќа што тоа педерчето Романо Проди го отера Јувентус у втора лига и му фрли две скудета на Интер ...

Можеш да ја појасниш врската помеѓу премиер на една држава и тоа кој ќе освои титула?:tapp:

Се додека е Берлускони е премиер, Интер нема да намириса титула
Џабе зборување е полошо од ќутење.

За џабе зборување може да ти се смеат... за ќутење никој нема да ти рече ништо...

Е сега ....
8. мај 2008 - Берлускони стана премиер по трет пат.
18 мај 2008 - Интер 2:0 Парма ... Интер ОСВОИ титулата...

Затоа ќутете деца, ќе ви се смеат...

Види Димитар,реално е дека сезонава Интер само со мучки и со премиери ќе може да биде сопрен за да не земе титула :)

Џабе зборување е полошо од ќутење.

За џабе зборување може да ти се смеат... за ќутење никој нема да ти

рече ништо...

хахаха доста паметно Димитар, ова треба да го применат многу членови :helou:

Италијанското првенство воопшто не ми се допага. Многу не регуларности, многу глупи и нереални резултати. Најмалку активен фудбал се игра, само 20-30тина минути. И пак за нерегуларностите. Ако се тоа реални резултати, тогаш ке треба и клубовите кои што стојат на врвот да отпагаат, а не да си се знае кој е кој уште пред да почне првенството

Италијанското првенство воопшто не ми се допага. Многу не регуларности, многу глупи и нереални резултати. Најмалку активен фудбал се игра, само 20-30тина минути. И пак за нерегуларностите. Ако се тоа реални резултати, тогаш ке треба и клубовите кои што стојат на врвот да отпагаат, а не да си се знае кој е кој уште пред да почне првенството

Епа кога се работи за нерегуларности не зборувај множина, главен виновник е Јувентус(без навреди,кажувам реално).А секогаш и секаде се знае кој е кој во првенството(ако мислиш на тимови).
Како и да е клубовите од Италијанското првенство имаат големи достигнувања и во Европа

П.С. Добар потпис имаш, мислам на тоа зо ѕвездите.Позз до тебе

Загина Џани Де Роза

derosa--346x212.jpg

Поранешниот фудбалер на Наполи, напаѓачот Џани Де Роза, загина во сообраќајна несреќа на автопатот Римини - Ричоне кога со својот мотор удрил во минибус. Де Роза, кој имаше 52 години, е роден на 19 Септември 1956 година во Черињола, близу Фоџа. Во својата кариера која ја почна во младинската школа на Милан, покрај Наполи играше уште и за Перуџа, Комо, Леко, Масезе, Палермо, Тернана, Каљари, а кариерата ја заврши во Римини.

Почивај во мир.

Еј луѓе.

Кога ќе почне Инталијанското првенство?

Некако ми се присака да го гледам Пандев, па сега и како капитен... Ќе биде јако...

Телма пак ќе пренесува, така?

Нека почива во мир Де Роза, нека си го најде вечниот мир во Рајот...

А за сите фанови на Италијански тимови, би препорачал прво да скокнат па да викнат оп...Јас повтрно би рекол..Оваа година ќе биде интересно кој ќе го освои Скудетото, па останува да почекаме до 31 Август кога ќе почне да се одвртува клопчето...

Еј луѓе.

Кога ќе почне Инталијанското првенство?

Некако ми се присака да го гледам Пандев, па сега и како капитен... Ќе биде јако...

Телма пак ќе пренесува, така?

почнува на 30/31 Август на Телма секако

почнаа препукувањата:pos2:

Ranieri (Juve) za Mourinho: "Nemam psiholoski strav posle ovoj poraz od 3:0. Ne sum kako Mourinho i ne treba da pobeduvam za da bidam siguren vo ona sto go rabotam. Vo dobra situacija bilo koj moze da bide soliden."

Morinho (Inter) replicira: "Vo Italija sum za da rabotam, a ne za da vojuvam so zborovi. Sakam da bidam dobar vo Inter, najdobro sto moze i da zaboravam sto pravat drugite. Ranieri? Ima pravo za toa sto go zboruva: jas baram mnogu od samiot sebe i imat potreba da pobeduvam za da imam kontrola nad rabotata. Poradi toa sum osvoil mnogu trofei vo mojata kariera. Toj, vo sprotivno, ima mentalitet da ne pobeduva i zatoa za skoro 70 godini ima osvoeno samo eden Super Kup i eden drug minoren Kup. Sega veke e premnogu star za da si go smeni mentalitetot."

Ranieri si ja najde beljata:pos2::pos2::pos2:

Сеуште не е капитен. Засега е само заменик капитен. А капитенската лента му е загарантирана по заминувањето/пензионирањето на Роки.

Atalanta
Bologna
Cagliari
Catania
Chievo
Fiorentina
Genoa
Internazionale
Juventus
Lazio
Lecce
Milan
Napoli
Palermo
Reggina
Roma
Sampdoria
Siena
Torino
Udinese

Ај не е интересно да ја оставиме темава да мирува..
Знам дека е сеуште рано, дека се очекуваат многу нови имиња да дојдат во Серија А но сепак да кажиме наши мислења за новата сезона.. кој е фаворит за скудетото, кој ќе брка излез во Европа а кој ќе се бори за опстанок...

Најголем дел од екипите си ја завршија работата.. Еве ги и најатрактивните трансвери..

Ronaldinho to Milan from Barcelona for 21€
Amauri to Juventus from Palermo for 15.3€
Ali Sulley Muntari to Inter from Portsmouth 14€
Alberto Gilardino to Fiorentina from Milan 14€
Amantino Mancini to Inter from Roma 12.5€

InterGhanaian midfielder Ali Sulley Muntari from Portsmouth for a fee of €14m; Brazilian midfielder Amantino Mancini from Roma for a fee of €12.5m; Romanian midfielder Cristian Daminuta from Poli Timisoara; Forward Riccardo Bocalon from Treviso.

Juventus
Austrian goalkeeper Alexander Manninger from Udinese for a fee of €1m; Danish midfielder Christian Poulsen from Sevilla for a fee of €9.8m; Croatian defender Dario Knezevic on loan from Livorno; Swedish defender Olof Mellberg on a free transfer from Aston Villa; Brazilian forward Amauri from Palermo for a fee of €15.3m.

Milan
Brazilian midfielder Ronaldinho from Barcelona for a fee of €21m; Midfielder Ignazio Abate from Empoli; Midfielder Luca Antonini from Empoli; Defender Gianluca Zambrotta from Barcelona for a fee of €9m; Forward Marco Borriello from Genoa for a fee of €7m; French midfielder Mathieu Flamini on a free transfer from Arsenal London.

Roma
Brazilian goalkeeper Arthur from Siena; Defender Simone Loria from Siena; Norwegian defender John Arne Riise from Liverpool for a fee of €5m.

Имаше квалитетни засилување и во другите екипи.. Лацио потроши доста пари ова лето.. Фиорентина исто така, Наполи па и Палермо...

Рома засега потфрли. Го продаде Мансини, кој беше еден од подобрите поединци во тимот, замина и Жили а од позвучните имиња дојде само Рисе.
Интер, Милан и Јуве мислам дека се комплетираа и можни се само мали промени во овие екиопи до крајот на летото.

Ајде да почнам јас...
Очекувам борбата за скудетото да се води помеќу Интер, Милан и Јуве и еден од овие тимови да потфрли уште на полу сезона..
Милан мислам дека е фаворит оваа сезона.. Јувентус и Интер ќе бидат концентрирани и на лигата на шампионите додека Милан не верувам дека многу сериозно ќе се заинтересира за УЕФА купот.
Многу нешта во Милан ќе зависат и од формата на Роналдињо. Тој треба да докажи дека сеуште во него има квалитет и дека вреди за парите кои ги даде Силвио за него.
Средниот ред на Милан е совршен, добар напад, солидна одбрана и со една слабост, на голманската позиција...
Јувентус е безпрекорен во нападот, добра одбрана, солиден среден ред и најдобриот голман на светот, Џиџи Буфон.
Интер има проблеми со многу повредени играчи. Повредени се сите централни дефанзивци освем Бурдисо и тоа ќе биде главен пролем на стартот на сезоната. Нападот е совршен, средниот ред е добар, на голманската позиција се едни од најдобрите голмани, Цезар и Толдо..
Рома има стандарден тим. Солидна е на секоја позиција, но барем вака на хартија се наоќа позади големата 3ка..

Премногу се форсира Наполи.. Се преценуваат дури и самите. Имаше изјави дека Наполи ќе атакува на место за лига на шампиони...
Премногу летање не е потребно, не викам дека нема капацитет, но има и многу други квалитетни тимови кои ќе се борат за излез во Европа, како што се Лацио, Удинесе, Фиорентина, па и Сампдориа.

Добро се засили и Аталанта која и така имаше стандарден тим. Погоре го спомнав и Палермо, иако без Амаури сепак има квалитетен тим.

Новодојденте екипи, Лече и Киево, ќе имаат многу тешка задача да останат во најквалитетната Италијанска лига. Сиена, Торино и Катанија исто така се најсериозни конкуренти за преселба во втората лига. Болоња беше многу активна на трансвер маркетот. Мислам дека направи добар тим кој може да избори опстанок во Серија А.

Горе долу тоа се моите прогнози според тоа што го видов од тимовите досега..

Според мене би требало оваа сезона Скудетото да го освои Јувентус, играат најдобар фудбал.

Според мене би требало оваа сезона Скудетото да го освои Јувентус, играат најдобар фудбал.

Не би рекол дека Јуве играат најдобар фудбал , од кај тој впечаток . Секој би ти кажал дека во Италија играњето убав фудбал не е услов , кога сме кај тоа , во Серија А веќе две сезони Рома играат најатрактивен фудбал и најдобар фудбал , со осмислени акции , супер голови , па две години по ред завршуваат на второто место .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom