Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште прво коло супер натпревари. Сеуште е рано да се прогнозира кој би бил шампион, кој би изборил пласман во европа и кој ќе ја напушти Сериа А.

Се очекува Рома да се засили до крајот на летото, се очекуваат 2ца нови играчи во средниот ред на Интер..
Милан и Јувентус мислам дека си ја завршија работата, направија шампионски тим па ќе биде густо оваа сезона.
Фиорентина е исто така сериозен кандидат за скудетото, само не смее да го продаде Муту!

Типувам Милан за скудето, Интер за лига на шампиони! Како што е засега ситуацијата..

Ухх..Прво коло, оган на Артемио Франки во Фиренца:smir:..Одвај чекам да почни новата сезона, ќе има добар фудбал..Не можам да предвидам кој ќе биде шампион но сигурен сум дека ќе биде интересно,жешко..Верувам, дека овде ќе има дискусии како ланска сезона,се зголеми фондот на навивачи во секој фан клуб на Италијанските екипи, и така да очекувам уште поинтересни дискусии да се водат тука...:kafe:

Ова ќе биде најјакото

roniinter2506208dsfasN.JPG

на 28-и септември :wink:

Јако ќе биде сезона, ќе има борба, Милан, Интар, Јуве, Рома, Фиорентина, Лацио....:vozbud:

Евај чекам да почне:zlo:

Дај бе не се лажете се знае кој ке биде шампион ИНТЕР и само INTER.
Второ место фиорентина, 3 милан, 4 јуве а рома ке игра во уефа.

Дај бе не се лажете се знае кој ке биде шампион ИНТЕР и само INTER.
Второ место фиорентина, 3 милан, 4 јуве а рома ке игра во уефа.
Мурињо ти кажа ?

Ми ги кажа и стрелците за галатасарај МонДрагон, Хакан Шукур и Хакан Шаш
A Мондрагон голманот од Галатасарај ќе даде гол од слободен или од пенал? :uvo:
Ќе има конечно поквалитетен фудбал во Италија,досега беше мизерлаци живи... :vozbud:

За Шампион?Ќе видиме, ништо не се знае..Се знае дека само еден тим дека може да биде Шампион, и дека само еден може да биде втор,трет..итн...Не летам, не избрзувам..Конкуренцијата е голема, адреналинот ќе се крева, овде предвидувам жолчна расправија (нормално, коректна без навреди)..И мојата позната изјава - ПРВО СКОКНИ ПА ВИКНИ ОП..Да не испадне после нешто друго..

THIS DAY IN HISTORYDateEvent 26-07-2006 Inter are awarded their 14th Scudetto in the wake of the Calciopoli scandal. Juventus are demoted to Serie B, meaning from 2006/07 Inter are the only team never to have been relegated from Italy's top flight. Four teams (AC Milan, Fiorentina, Lazio and Reggina) start the 2006/07 season with points penalties for their involvement in the scandal.

Да не го напраевте ова ке имаше уште поодамна поквалитетен фудбал.

Нема дилема кој ќе биде шампион.Ја типуам на Интер - 20 бода пред второпласираниот! :helou:

Отсекогаш сум за Јувентус и за Јувентус ке си останам, ова година Јуве е на пат кон скудето и со сите сили ке притисне ... :vozbud:

Се додека е Берлускони е премиер, Интер нема да намириса титула ... Имаа среќа што тоа педерчето Романо Проди го отера Јувентус у втора лига и му фрли две скудета на Интер ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom