Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Си правете ли протеински десерти ?

Ја пример си правам протеински пудинг и протеински сладолед. Ко замена за комерцијалните. Ем поздраво, ем протеин.

Прилично лесно е пример за сладоледо се шо ми треба е :

- замрзнати јагоди
- млеко ( по избор)
- протеин
- замрзната банана

Сето тоа у блендер и замрзнеш. Pretty easy.

Билдери, што мислете за јајцата од препелица у споредба со јајце од кокошКа?

На 100 грама јајцето од препелица има подобра нутритивна вредност, ама простите билдери мислат едно јајце од препелица има повеќе протеини од јајце од кокошка :lolzz:

8 belki od kokoska ti se 30gr cist protein. Tie jajca od prepelica em se poskapi em ne se nisto posebno a i ne e preporaclivo da se koristat dolg period. Inace se zdravi dokolku se koristat odvreme navreme.

Билдери, броење, штимање, гледајте дисциплина кај Милош, 40 години речиси исти состојки за појадок :)

60тина капсули на ден со витамини, минерали, омега итн. Овој ќе се предозира упм :D

8 belki od kokoska ti se 30gr cist protein. Tie jajca od prepelica em se poskapi em ne se nisto posebno a i ne e preporaclivo da se koristat dolg period. Inace se zdravi dokolku se koristat odvreme navreme.

Колку се "здрави" едните толку и другите, холестерол, заситени масти, ендотоксини, тмао итн.
Автоматски споено мислење:

60тина капсули на ден со витамини, минерали, омега итн. Овој ќе се предозира упм :D

Среќа тоа е главниот проблем кај овој, на еден оброк внесува + 50 грама заситени масти (+ пржена храна) ама витамините ќе го предозираат :icon_lol:

@Psyside џабе пишуваш, ќе се повторат муабетите од пред неколку страни, не е ова тема за тие муабети :D. Лапај омлетче, протеинче и билдај :roker: :kajgana:

Балканска работа. Сеуште кај нас се смета кајмакот, сланината, свинското, за квалитетна храна.

@Psyside џабе пишуваш, ќе се повторат муабетите од пред неколку страни, не е ова тема за тие муабети :D. Лапај омлетче, протеинче и билдај :roker: :kajgana:
Ако ти се однесува на моето мислење, ја промашуваш поентата.
Идејата ми беше чисто како показател за дисциплина и навика.
Без разлика дали станува збор за овесна каша, бурек, пржени јајца, урда или вегански оброци.
Автоматски споено мислење:

Балканска работа. Сеуште кај нас се смета кајмакот, сланината, свинското, за квалитетна храна.
Што е според тебе квалитетна храна?

Да, навистина е штета што на балканов не се прати модерната и факт-базирана, totally unbiased, independently funded веганска наука за да знаеме дека тоа е правилниот начин на исхрана и за здравје и за билдинг и за све.
Антибиотици јадеме со таа храна, атеросклероза развиваме, тоа лошото железо го внесуваме, TMAO, масовни количини на транс/заситени масти итн.

Последно уредено:
Ако ти се однесува на моето мислење, ја промашуваш поентата.
Идејата ми беше чисто како показател за дисциплина и навика.
Без разлика дали станува збор за овесна каша, бурек, пржени јајца, урда или вегански оброци.

Не, не се однесуваше на твоето, општо зборев.

Да, навистина е штета што на балканов не се прати модерната и факт-базирана, totally unbiased, independently funded веганска наука за да знаеме дека тоа е правилниот начин на исхрана и за здравје и за билдинг и за све.
Антибиотици јадеме со таа храна, атеросклероза развиваме, тоа лошото железо го внесуваме, TMAO, масовни количини на транс/заситени масти итн.
си го грешавал постот за цитирање, оди еден погоре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom