Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
@alekso.mk Лошо влијаеш за читателиве на темава, посебно почетниците. 10 пати си опоменат да прекинеш да делиш совети, и цело твое знаење да си го задржеш за тебе. Ти треба да бидеш сериозен кандидат за банирање, има многу луѓе што ја читат темава и грешно се насочуваат поради твоите глупости.
- Ти или си Стефф, или си решен по секоја цена да го наследиш.

@alekso.mk Лошо влијаеш за читателиве на темава, посебно почетниците. 10 пати си опоменат да прекинеш да делиш совети, и цело твое знаење да си го задржеш за тебе. Ти треба да бидеш сериозен кандидат за банирање, има многу луѓе што ја читат темава и грешно се насочуваат поради твоите глупости.
ако сум прекршил правилата на форумот нека ме банираат, ако не можам слободно да си искажувам мислење исто како и ти, е сеа друго исто ко ми пишал ти мене и јас ти кажувам своето мислење за моите совети можеш да си задржеш за себе[DOUBLEPOST=1463242772][/DOUBLEPOST]
И шо прајме ако е полна масти, ќумрам?
Има различни работи во живот кои нема да те убијат ако ги изедеш (например лајно, губре и така натаму), што тотално не значи дека треба да ги јадеме инаку прашањето беше сосема не офанзивно и ако така го сфакаш, шо диета ти е тоа ?
Myers поздрав ! :)[DOUBLEPOST=1463243604][/DOUBLEPOST]
Ај според тебе кажи ни што мислиш треба да јадеме, пошто и ја јадам скоро колку членот погоре секој ден, ќумрам и јас?
Иначе забораив да кажам дека за велигденот 2 недели јадев по 15 цели јајца на ден :icon_mrgr:

AHA(American Heart Association) препорачува да се консумира не повеке од 2 жолтки во недела, епа ти сеа заебавајсе

еве ти еден линк од научно истражување -

http://circ.ahajournals.org/content/114/1/82.long

исто така истражувањето не кажува ништо добро за консумирање на жолтките на секојдневно ниво

Последно уредено:
ако сум прекршил правилата на форумот нека ме банираат, ако не можам слободно да си искажувам мислење исто како и ти, е сеа друго исто ко ми пишал ти мене и јас ти кажувам своето мислење за моите совети можеш да си задржеш за себе[DOUBLEPOST=1463242772][/DOUBLEPOST]
Има различни работи во живот кои нема да те убијат ако ги изедеш (например лајно, губре и така натаму), што тотално не значи дека треба да ги јадеме инаку прашањето беше сосема не офанзивно и ако така го сфакаш, шо диета ти е тоа ?

AHA(American Heart Association) препорачува да се консумира не повеке од 2 жолтки во недела, епа ти сеа заебавајсе

исто така истражувањето не кажува ништо добро за консумирање на жолтките на секојдневно ниво
За работите што ги наброи изгледа кажуваш од искуство дека не убиваат?
Јас не ја напишав никаде целата моја диета, тоа беше еден ден од целата недела, а ако те интересира околу диетата, не гледам диети од интернет туку гледам да не сум под 150гр протеин дневно и да сум во калориски дефицит.
Околу тие истражувањата еден совет, не ги сфаќај здраво за готово, тие се правени на просечни лица, не на спортисти и луѓе кои се прилично активни, лично јас правам крвна анализа на секои 3 месеци чисто за контрола, со 15 жолчки неделно колку што јадам немам никаква промена врз холестеролот, во период од Февруари до крај на Април беше речиси ист т.е помеѓу последни 2 проверки.
Делот со Myers не ти го разбирам, иронија, ова е акаунт од myers или како и да е?

Поздрав и до тебе, одмори сега малку од форумов :)

дали може овошниот шекер од виталија да се меша со веј протеин? наместо декстроза?

Sakam da zemam kilo whey, od koja Firma e najdobar?

Sent from my D2403 using Tapatalk

дали може овошниот шекер од виталија да се меша со веј протеин? наместо декстроза?
Не е лошо, но подобра опција ти е обичен шеќер, во него имаш и декстроза и фруктоза. Само фруктоза нема да ти поттикне инсулин, а тоа е целта со комбинирање на декстрозата и плус мал дел од фруктозата се користи за надополнување на гликогенски резерви.

1. Вежби за страничниот дел од стомакот (спојлериве де :)), да ослабам таму ?
2. Кога се прави кардио, подобро е да се користи појас за слабеење или не ?

1. Вежби за страничниот дел од стомакот (спојлериве де :)), да ослабам таму ?
2. Кога се прави кардио, подобро е да се користи појас за слабеење или не ?

Не можеш да го таргетираш местото каде што сакаш да ослабнеш и да топиш масти така да нема никакви вежби, само калориски дефицит за општо намалување на процентот на масти во телото. Ако имаш генетска предиспозиција поголемиот дел од мастите да ти се таложат од страна, тоа е тоа, запни повеќе на кардио. И фрли го појасот за слабеење.

Ајде сефте правам тука. :)
Имам 28 год. 169цм и 63 кила.
2 месеци како вежбам во теретана.
Си зедов малку сурутка за проба прво, па како бре момци за дозирање и кога после, пред тренинг како е најдобро за почетник?
Цел ми е да качам 8-9 кила и мала дефиниција и доста е :)

Туна, сардина, скуша од конзерва да се крка често арно е?

Туна, сардина, скуша од конзерва да се крка често арно е?
Јас јадам секој ден туна од конзерва, само ја цедам скроз додека не искочи последната капка течност

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom