Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
@alekso.mk Лошо влијаеш за читателиве на темава, посебно почетниците. 10 пати си опоменат да прекинеш да делиш совети, и цело твое знаење да си го задржеш за тебе. Ти треба да бидеш сериозен кандидат за банирање, има многу луѓе што ја читат темава и грешно се насочуваат поради твоите глупости.
- Ти или си Стефф, или си решен по секоја цена да го наследиш.

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
@alekso.mk Лошо влијаеш за читателиве на темава, посебно почетниците. 10 пати си опоменат да прекинеш да делиш совети, и цело твое знаење да си го задржеш за тебе. Ти треба да бидеш сериозен кандидат за банирање, има многу луѓе што ја читат темава и грешно се насочуваат поради твоите глупости.
ако сум прекршил правилата на форумот нека ме банираат, ако не можам слободно да си искажувам мислење исто како и ти, е сеа друго исто ко ми пишал ти мене и јас ти кажувам своето мислење за моите совети можеш да си задржеш за себе[DOUBLEPOST=1463242772][/DOUBLEPOST]
И шо прајме ако е полна масти, ќумрам?
Има различни работи во живот кои нема да те убијат ако ги изедеш (например лајно, губре и така натаму), што тотално не значи дека треба да ги јадеме инаку прашањето беше сосема не офанзивно и ако така го сфакаш, шо диета ти е тоа ?
Myers поздрав ! :)[DOUBLEPOST=1463243604][/DOUBLEPOST]
Ај според тебе кажи ни што мислиш треба да јадеме, пошто и ја јадам скоро колку членот погоре секој ден, ќумрам и јас?
Иначе забораив да кажам дека за велигденот 2 недели јадев по 15 цели јајца на ден :icon_mrgr:
AHA(American Heart Association) препорачува да се консумира не повеке од 2 жолтки во недела, епа ти сеа заебавајсе

еве ти еден линк од научно истражување -

http://circ.ahajournals.org/content/114/1/82.long

исто така истражувањето не кажува ништо добро за консумирање на жолтките на секојдневно ниво

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ако сум прекршил правилата на форумот нека ме банираат, ако не можам слободно да си искажувам мислење исто како и ти, е сеа друго исто ко ми пишал ти мене и јас ти кажувам своето мислење за моите совети можеш да си задржеш за себе[DOUBLEPOST=1463242772][/DOUBLEPOST]
Има различни работи во живот кои нема да те убијат ако ги изедеш (например лајно, губре и така натаму), што тотално не значи дека треба да ги јадеме инаку прашањето беше сосема не офанзивно и ако така го сфакаш, шо диета ти е тоа ?

AHA(American Heart Association) препорачува да се консумира не повеке од 2 жолтки во недела, епа ти сеа заебавајсе

исто така истражувањето не кажува ништо добро за консумирање на жолтките на секојдневно ниво
За работите што ги наброи изгледа кажуваш од искуство дека не убиваат?
Јас не ја напишав никаде целата моја диета, тоа беше еден ден од целата недела, а ако те интересира околу диетата, не гледам диети од интернет туку гледам да не сум под 150гр протеин дневно и да сум во калориски дефицит.
Околу тие истражувањата еден совет, не ги сфаќај здраво за готово, тие се правени на просечни лица, не на спортисти и луѓе кои се прилично активни, лично јас правам крвна анализа на секои 3 месеци чисто за контрола, со 15 жолчки неделно колку што јадам немам никаква промена врз холестеролот, во период од Февруари до крај на Април беше речиси ист т.е помеѓу последни 2 проверки.
Делот со Myers не ти го разбирам, иронија, ова е акаунт од myers или како и да е?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Поздрав и до тебе, одмори сега малку од форумов :)

G

garthok

Гостин

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
дали може овошниот шекер од виталија да се меша со веј протеин? наместо декстроза?

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Sakam da zemam kilo whey, od koja Firma e najdobar?

Sent from my D2403 using Tapatalk

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
дали може овошниот шекер од виталија да се меша со веј протеин? наместо декстроза?
Не е лошо, но подобра опција ти е обичен шеќер, во него имаш и декстроза и фруктоза. Само фруктоза нема да ти поттикне инсулин, а тоа е целта со комбинирање на декстрозата и плус мал дел од фруктозата се користи за надополнување на гликогенски резерви.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
1. Вежби за страничниот дел од стомакот (спојлериве де :)), да ослабам таму ?
2. Кога се прави кардио, подобро е да се користи појас за слабеење или не ?

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.482
Поени од реакции
3.294
1. Вежби за страничниот дел од стомакот (спојлериве де :)), да ослабам таму ?
2. Кога се прави кардио, подобро е да се користи појас за слабеење или не ?
Не можеш да го таргетираш местото каде што сакаш да ослабнеш и да топиш масти така да нема никакви вежби, само калориски дефицит за општо намалување на процентот на масти во телото. Ако имаш генетска предиспозиција поголемиот дел од мастите да ти се таложат од страна, тоа е тоа, запни повеќе на кардио. И фрли го појасот за слабеење.

Член од
9 јуни 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ајде сефте правам тука. :)
Имам 28 год. 169цм и 63 кила.
2 месеци како вежбам во теретана.
Си зедов малку сурутка за проба прво, па како бре момци за дозирање и кога после, пред тренинг како е најдобро за почетник?
Цел ми е да качам 8-9 кила и мала дефиниција и доста е :)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937
Туна, сардина, скуша од конзерва да се крка често арно е?

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
Туна, сардина, скуша од конзерва да се крка често арно е?
Јас јадам секој ден туна од конзерва, само ја цедам скроз додека не искочи последната капка течност

Kajgana Shop

На врв Bottom