Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  • Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли уште?
Е тоа да провериш самиот е најдобро, јас го зедов во автокоманда, али не сум во Скопје веќе 2 недели, па не знам дали има или не :) Во поголемите маркети на Стокомак би требало да има, зависи во која населба си побарај :)
 
0.1% масно млеко каде има во Скопје?
Порано имаше во веро, сега престана да го има таму.
 
Знам дека немаше досега, ама да не сте виделе некаде белки од јајца во тетрапак или шише? Толку ли сме далеку од светот? :D
 
Знам дека немаше досега, ама да не сте виделе некаде белки од јајца во тетрапак или шише? Толку ли сме далеку од светот? :D

Рич Пиана да не го гледаш деновиве како лока секој ден по 6 белки на екс? :D
Нема кај нас вакво нешто.
 
Како го приготвувате стекот и со што го јадете да ви биде повкусен ? :) Јас обично го јадам варен на Птуј со не повеќе од една ипол кришка 100 % интегрален леб и со салата ама веќе некако ми здосадува,споделете некој совет како го приготвувате стекот и со што го јадете ? :)
 
Како го приготвувате стекот и со што го јадете да ви биде повкусен ? :) Јас обично го јадам варен на Птуј со не повеќе од една ипол кришка 100 % интегрален леб и со салата ама веќе некако ми здосадува,споделете некој совет како го приготвувате стекот и со што го јадете ? :)
Вака имам пробано, ептен фино испаѓа на вкус.

Алтернативно смени го табаско сосот со чили/кечап мешавина, куминот со кари.
 
Како го приготвувате стекот и со што го јадете да ви биде повкусен ? :) Јас обично го јадам варен на Птуј со не повеќе од една ипол кришка 100 % интегрален леб и со салата ама веќе некако ми здосадува,споделете некој совет како го приготвувате стекот и со што го јадете ? :)
Јас го пржам во тава без масло заедно со зеленчук, го печам со компир или ориз и зеленчук, или пак варен со зачини и зеленчук. Специјален рецепт немам бидејќи турам што ми се најде при рака: моркови, грашок, брокула, компир, пченка, тиквици, пиперки, домат, модар патлиџан, туршија :) што имам тоа јадам од страна на зеленчук, а без зеленчук речиси и да не седнувам на маса.
 
Јас го пржам во тава без масло заедно со зеленчук, го печам со компир или ориз и зеленчук, или пак варен со зачини и зеленчук. Специјален рецепт немам бидејќи турам што ми се најде при рака: моркови, грашок, брокула, компир, пченка, тиквици, пиперки, домат, модар патлиџан, туршија :) што имам тоа јадам од страна на зеленчук, а без зеленчук речиси и да не седнувам на маса.
Како без масло?? Што му ставаш ?
 
Како без масло?? Што му ставаш ?
Тавата ми е за без масло, му ставам вода малку додека да омекне зелечукот на старт и доаѓа делумно подварено. Инвестирај си во добра тава и нема да имаш потреба од масло.
 
Тавата ми е за без масло, му ставам вода малку додека да омекне зелечукот на старт и доаѓа делумно подварено. Инвестирај си во добра тава и нема да имаш потреба од масло.
Од каде ја зема тавата? И каде да барам такви тави ?
 
Тавата ми е за без масло, му ставам вода малку додека да омекне зелечукот на старт и доаѓа делумно подварено. Инвестирај си во добра тава и нема да имаш потреба од масло.

Нели приженото го бие лош глас, али мислам тоа е ради маслото при прижење. Пошто подолго си во играва имаш истражено дали е лошо да се јаде пржено секој ден али без никакво масло ?. Јас можда 5-6 месеци веке јајцата и стекот си ги јадам пржени без ништо и супер ми се.
 
Од каде ја зема тавата? И каде да барам такви тави ?
Јас оваа ја зедов околу 1500 денари на блек фрајдеј од Нептун, Тефал со титаниум, сега имаш и керамички Делимано во кои не се лепи храната доколку ја правиш без масло. Али и во оваа кај мене е подобро да се стави барем малку вода, потоа и стекот и зеленчукот си пуштаат од нивниот сок и не ти треба масло.[DOUBLEPOST=1452696256][/DOUBLEPOST]
Нели приженото го бие лош глас, али мислам тоа е ради маслото при прижење. Пошто подолго си во играва имаш истражено дали е лошо да се јаде пржено секој ден али без никакво масло ?. Јас можда 5-6 месеци веке јајцата и стекот си ги јадам пржени без ништо и супер ми се.
Не сум сретнал дека има некаква штета, а правам и самиот на секои 2-3 месеци крвна слика и немам никаков проблем, а јадам секојдневно пржено без масло.
Според она што сум сретнал најздраво е да се прави со кокосово масло, али тоа е скапичко.
aldehides.jpg
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom