- Член од
- 8 јануари 2015
- Мислења
- 150
- Поени од реакции
- 43
Има ли уште?Последно зедов паковање од 2кг и беше добар, не е како свежиот од 300 за кгали брка работа.
Има ли уште?Последно зедов паковање од 2кг и беше добар, не е како свежиот од 300 за кгали брка работа.
Е тоа да провериш самиот е најдобро, јас го зедов во автокоманда, али не сум во Скопје веќе 2 недели, па не знам дали има или неИма ли уште?
Рич Пиана да не го гледаш деновиве како лока секој ден по 6 белки на екс?Знам дека немаше досега, ама да не сте виделе некаде белки од јајца во тетрапак или шише? Толку ли сме далеку од светот?![]()
Вака имам пробано, ептен фино испаѓа на вкус.Како го приготвувате стекот и со што го јадете да ви биде повкусен ?Јас обично го јадам варен на Птуј со не повеќе од една ипол кришка 100 % интегрален леб и со салата ама веќе некако ми здосадува,споделете некој совет како го приготвувате стекот и со што го јадете ?
![]()
Јас го пржам во тава без масло заедно со зеленчук, го печам со компир или ориз и зеленчук, или пак варен со зачини и зеленчук. Специјален рецепт немам бидејќи турам што ми се најде при рака: моркови, грашок, брокула, компир, пченка, тиквици, пиперки, домат, модар патлиџан, туршијаКако го приготвувате стекот и со што го јадете да ви биде повкусен ?Јас обично го јадам варен на Птуј со не повеќе од една ипол кришка 100 % интегрален леб и со салата ама веќе некако ми здосадува,споделете некој совет како го приготвувате стекот и со што го јадете ?
![]()
Како без масло?? Што му ставаш ?Јас го пржам во тава без масло заедно со зеленчук, го печам со компир или ориз и зеленчук, или пак варен со зачини и зеленчук. Специјален рецепт немам бидејќи турам што ми се најде при рака: моркови, грашок, брокула, компир, пченка, тиквици, пиперки, домат, модар патлиџан, туршијашто имам тоа јадам од страна на зеленчук, а без зеленчук речиси и да не седнувам на маса.
Тавата ми е за без масло, му ставам вода малку додека да омекне зелечукот на старт и доаѓа делумно подварено. Инвестирај си во добра тава и нема да имаш потреба од масло.Како без масло?? Што му ставаш ?
Од каде ја зема тавата? И каде да барам такви тави ?Тавата ми е за без масло, му ставам вода малку додека да омекне зелечукот на старт и доаѓа делумно подварено. Инвестирај си во добра тава и нема да имаш потреба од масло.
Нели приженото го бие лош глас, али мислам тоа е ради маслото при прижење. Пошто подолго си во играва имаш истражено дали е лошо да се јаде пржено секој ден али без никакво масло ?. Јас можда 5-6 месеци веке јајцата и стекот си ги јадам пржени без ништо и супер ми се.Тавата ми е за без масло, му ставам вода малку додека да омекне зелечукот на старт и доаѓа делумно подварено. Инвестирај си во добра тава и нема да имаш потреба од масло.
Јас оваа ја зедов околу 1500 денари на блек фрајдеј од Нептун, Тефал со титаниум, сега имаш и керамички Делимано во кои не се лепи храната доколку ја правиш без масло. Али и во оваа кај мене е подобро да се стави барем малку вода, потоа и стекот и зеленчукот си пуштаат од нивниот сок и не ти треба масло.[DOUBLEPOST=1452696256][/DOUBLEPOST]Од каде ја зема тавата? И каде да барам такви тави ?
Не сум сретнал дека има некаква штета, а правам и самиот на секои 2-3 месеци крвна слика и немам никаков проблем, а јадам секојдневно пржено без масло.Нели приженото го бие лош глас, али мислам тоа е ради маслото при прижење. Пошто подолго си во играва имаш истражено дали е лошо да се јаде пржено секој ден али без никакво масло ?. Јас можда 5-6 месеци веке јајцата и стекот си ги јадам пржени без ништо и супер ми се.