Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Иако не игра голема улога подобро е:

- Цинк и магнезиум пред спиење
- Омега 3 со последниот оброк
- Витамин Ц во било кој ден од денот (наутро, пред тренинг...)

благодарам за информацијата

Јас со 6 серии склекови, 6 серии стомачни, симнувам 500. Со извозени 6км со точак исто 500.
Ти мора да имаш некој дефект :D Премалку кинеш за тоа вежбање :)

Како ги пресметуваш ? јас зборев за трчање 3.5 километри,на Endomondo апликацијата ми покажува 288 калории потрошени...јас мислам дека не е точно,затоа што е малку тоа..
Јас трчам 5 км и трошам околу 350 калории, тоа му доаѓа околу 70 калории на километар. Ако се трошеа 500 на 6км точак, тогаш по 15 км денот ќе возев, значи не е логично.

Битола да не знаете урда без сол кај се најдува? Оти барам низ поголемите маркети, многу сол има.. :(

Колку време треба да потренирам па да почнам да земам топачи?може од одма ?
Сакам да намалам стомак малце и гради да поднаправам , се на се 2-3кг треба да се изгубат

Колку време треба да потренирам па да почнам да земам топачи?може од одма ?
Сакам да намалам стомак малце и гради да поднаправам , се на се 2-3кг треба да се изгубат
Можеби ова ќе ти разјасни твоето прашање.

Стефчо колку калории се горат според тебе со хиит или еве за полесно да ти е прашањето,ти го отворив каналот и налетав на нешто што се вика Атлетикс барбелл комплекс ?

Стефчо колку калории се горат според тебе со хиит или еве за полесно да ти е прашањето,ти го отворив каналот и налетав на нешто што се вика Атлетикс барбелл комплекс ?
За 1 час колку гори.
Подели ја твојата тежина со 2.2 и ќе добиеш според табелата.
http://calories-burned.findthebest.com/l/399/Circuit-training-general
Поентата на кружен тренинг е не само да согориш калории, туку и да после вежбањето ги гориш тие калории.
Колку се гори после тоа може да прочиташ тука.
http://karas4training.com/mk/training/general/kolkav-e-efektot-na-sogoruvanje-posle-treningotepoc

Мислам дека не ми е прв пат да прашам, ама јебига, заборавам, одамна беше.
Кај може да ја најдам изварката на Идеал Шипка во Скопје?

Сити мол-Карфур, јас купив пред 5 дена.

ИМА И ВО ТИНЕКС И ВО СИТИ МОЛ. Веќе месец дена пазарам од овие два маркети урда, паковање од 700гр ви е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom