Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Гледај во Топ Шоп,јас имам скоро цела колекција од таму и што се вика со 1 капка зејтин се готви се...
Јас готвам во delimano тава и сум презадоволен
скапички ми се некако за финансииве мои овие делимано, гледам истите се и во топ шоп. До кај 2000денари макс за двете работи планирав.

Мислење за мојот дневен режим на исхрана? Значи треба да внесувам 30% протеини , 40% јагленохидрати, 30% масти. Мојот калориски внес треба да е помеѓу 1.800-2.000 калории дневно.
Прв оброк: 5 ќуфтина со јагнешно месо, шопска салата, урда и две парчиња црн леб.
Втор оброк: 2 банани, две чаши какао со мед, мусли со млеко ( втор оброк ми трае подолго).
Трет оброк: макарони две чинии, со ниско маслен јогурт и урда.
Четврт оброк: 5 jajца омлет, со урда, шопска салата и две парчиња црн леб.
Петти оброк: Мусли со млеко и мед, една банана и лубеница.

Плус, јадам и бадеми.

Ваше мислење? Знам дека не е идеално, но што да додадам, а што да исфрлам од исхранава? Кои суплементи би ми ги препорачале? Значи вежбам секој ден Beachbody workouts дома.

Мислење за мојот дневен режим на исхрана? Значи треба да внесувам 30% протеини , 40% јагленохидрати, 30% масти. Мојот калориски внес треба да е помеѓу 1.800-2.000 калории дневно.
Прв оброк: 5 ќуфтина со јагнешно месо, шопска салата, урда и две парчиња црн леб.
Втор оброк: 2 банани, две чаши какао со мед, мусли со млеко ( втор оброк ми трае подолго).
Трет оброк: макарони две чинии, со ниско маслен јогурт и урда.
Четврт оброк: 5 jajца омлет, со урда, шопска салата и две парчиња црн леб.
Петти оброк: Мусли со млеко и мед, една банана и лубеница.

Плус, јадам и бадеми.

Ваше мислење? Знам дека не е идеално, но што да додадам, а што да исфрлам од исхранава? Кои суплементи би ми ги препорачале? Значи вежбам секој ден Beachbody workouts дома.
ова ми изгледа поише од 2000 калории
5 ќофтиња (сигурно се пржени во зејтин) да се по 150 калории = 750
шопска салата (со сирење пиперки патлиџани и малце масло) = 250
2 парчиња црн леб (од тенките по 25г секое) = 130
урда (100 грама да е - 2% масленост) = 90
2 банани = 200
2 чаши какао со мед (2 лажици мед) = 120
мусли со млеко (100 грама со 200 мл млеко) = 400
2 чинии макарони (100 грама неварени од око) = 370
ниско маслен јогурт и урда = 140
5 јајца омлет (без рачунат зејтин) = 350
урда (100г) = 90
шопска = 250
2 парчиња леб = 130
мусли со млеко и мед = 520
банана = 100
лубеница = греота да ја бројам

oва е од око според МИНОРНИ (основни) порции

освен ако не грицкаш по глувче и салатата ја праиш со пола патлиџан и без сирење и тие чаши млеко со мед се од ракија и муслито го праиш у чинивче за грицки - премногу јадеш

едит: + јадеш и бадеми
друже 4000 калории јадеш ко од ништо
регистрирај се на myfitnesspal.com

Благодарам многу другар. Ќе гледам утре да ја намалам и средам исхраната :)
Ништо.
Знај дека дури и оние кои се нутриционисти самите грешат у доволно голема маржа кога станува збор за нагаѓање калории - повеќе од доволно да си ја зезнеш целта на вежбањето.

Број калории - регистрирај се на myfitnesspal.com и запишувај се што јадеш.

Висок 185, 78 кг имам моментално(од 57kg пред година ипол) почнав пред месец дена булк со внимавање на макро етц.
Оброк 1: 100гр овесни + 200мл млеко одма после станување.
Оброк 2: 3-4 пржени/варени/на око јајца(ги мењам) + урда 100гр и 2 парчиња баварски леб.
Оброк 3(при-воркаут): 3 парчиња баварски леб со путер од кикирики и мед + банана.
Оброк 4(пост-воркаут): 250-300гр стек + 2 парчиња баварски леб + сирење 70-80гр.
Оброк 5: бадуко туна + 4 парчиња баварсли леб + 150гр варени компири. ( тука понекогаш место туна јадам + варени јајца)

Дневно со ова горе доле испаѓа 3700-3800 кал, понекогаш додавам парче чоколадо се качува до 4000.
Масти: гледам барем макс до 110 да биде.
Карбс: 400+
Протеини: 160гр(понекогаш и до 200-230 иде )
Кажете да променам ли нешто. Иначе скоро 20-25 дена правам вака и почнав да гледам добри резултати но со недоволно кардио може и сало да се собере над стомакот. Од по искусните да кажат дали има потреба да се смени нешто + - етц. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Висок 185, 78 кг имам моментално(од 57kg пред година ипол) почнав пред месец дена булк со внимавање на макро етц.
Оброк 1: 100гр овесни + 200мл млеко одма после станување.
Оброк 2: 3-4 пржени/варени/на око јајца(ги мењам) + урда 100гр и 2 парчиња баварски леб.
Оброк 3(при-воркаут): 3 парчиња баварски леб со путер од кикирики и мед + банана.
Оброк 4(пост-воркаут): 250-300гр стек + 2 парчиња баварски леб + сирење 70-80гр.
Оброк 5: бадуко туна + 4 парчиња баварсли леб + 150гр варени компири. ( тука понекогаш место туна јадам + варени јајца)

Дневно со ова горе доле испаѓа 3700-3800 кал, понекогаш додавам парче чоколадо се качува до 4000.
Масти: гледам барем макс до 110 да биде.
Карбс: 400+
Протеини: 160гр(понекогаш и до 200-230 иде )
Кажете да променам ли нешто. Иначе скоро 20-25 дена правам вака и почнав да гледам добри резултати но со недоволно кардио може и сало да се собере над стомакот. Од по искусните да кажат дали има потреба да се смени нешто + - етц. :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Спрема пишаново чисто сумнјам да имаш 400+ јх...и кај најде баш последниот оброк да ти биде со најмногу јх?
Оброкот после тренинг многу протеини и масти( масти нетреба воопшто) а многу малку јх
Првиот оброк немаш доволно протеини

Последно уредено:
Дали само јас имам проблем со јадењево на туните и ги повраќам после секој залак или до нив е. Последно од СТОКОМАК зедов, а исто и од кам и секаде ми се случува. Порано сум јадел по 2 туни на еден оброк, а сега неможам воошто да му го поднесам вкусот. Чаре?

Дали само јас имам проблем со јадењево на туните и ги повраќам после секој залак или до нив е. Последно од СТОКОМАК зедов, а исто и од кам и секаде ми се случува. Порано сум јадел по 2 туни на еден оброк, а сега неможам воошто да му го поднесам вкусот. Чаре?
ако е од ефтините не ги бива за к*р со коски внатре

Ме интересира после workout да намалам сосем јагленохидрати, а храната да ми е исклучиво протеинска со малку масти? Пред workout каква храна препорачувате исто?

Ме интересира после workout да намалам сосем јагленохидрати, а храната да ми е исклучиво протеинска со малку масти? Пред workout каква храна препорачувате исто?
Абе ти друже све обратно правиш, дај прочитај и научи ги барем основите, мрзата не е одлика на билдерите, се сакаш да ти се сервира на тасна :/

Последно уредено:
каде се најевтини јаткастите плодови на пример на кило да купувам и цена точна дали знае некој, бадеми, лешници, ореви, фстаци мора нешто да се направи прееска се изгорев од кам за 200г фстаци 149ден

каде се најевтини јаткастите плодови на пример на кило да купувам и цена точна дали знае некој, бадеми, лешници, ореви, фстаци мора нешто да се направи прееска се изгорев од кам за 200г фстаци 149ден
хахахх 150 ти се кило кикирики друже а имаат и поише протеин
не се фурајте по егзотични семки
кикирики и лупен сончоглед е таман

хахахх 150 ти се кило кикирики друже а имаат и поише протеин
не се фурајте по егзотични семки
кикирики и лупен сончоглед е таман
не е работата протеинот само, треба разновидно и плус имаат други витамини и нутриенти, овие горе доле ги внесувам дека се поефтини и затоа не прашав за нив

не е работата протеинот само, треба разновидно и плус имаат други витамини и нутриенти, овие горе доле ги внесувам дека се поефтини и затоа не прашав за нив
Скала на битност што конзумираш

- “човек што конзумира благо мрсно пржено газирано алкохол“
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- “човек што конзумира доволен број на протеин не јаде мрсно благо пржено газирано алкохол, јаде доволно овошје и зеленчук и кикирики“
- “човек што конзумира доволен број на протеин не јаде мрсно благо пржено газирано алкохол, јаде доволно овошје и зеленчук и фстаци“

ако мислиш дека последниот чекор вреди 150 денари за 200 грама фстаци кои имаат микрунитриенти кои најверојатно веќе ги внесуваш доволно од одстанатит дел од исхраната - be my guest, според мене не вреди

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom