Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Земи си HRM за најточно.
Ако ме прашаш што е користи Google.

Не знам зошто би ги пиел живи...и јас пред 3-4 години пиев живи јајца,од препелица од што не,но не гледам причина за такво нешто,освен занесување дека си Роки :D

БТЊ,до останатите-што друго би ми помогнало во слабеење ? зелен чај или нешто такво ? и трчам по 3.5 километри,на Endomondo покажува дека сум потрошил 280 калории,што е многу малку...колку се троши во теретана со 40-50 минути вежбање,еве конкретно за грб денот,кај што правам вратило,2 видови мртво,влечење со тег,1 справа и максимум на крај вратило со помош ?
Јас со 6 серии склекови, 6 серии стомачни, симнувам 500. Со извозени 6км со точак исто 500.
Ти мора да имаш некој дефект :D Премалку кинеш за тоа вежбање :)

Јас со 6 серии склекови, 6 серии стомачни, симнувам 500. Со извозени 6км со точак исто 500.
Ти мора да имаш некој дефект :D Премалку кинеш за тоа вежбање :)

Како ги пресметуваш ? јас зборев за трчање 3.5 километри,на Endomondo апликацијата ми покажува 288 калории потрошени...јас мислам дека не е точно,затоа што е малку тоа..

Како ги пресметуваш ? јас зборев за трчање 3.5 километри,на Endomondo апликацијата ми покажува 288 калории потрошени...јас мислам дека не е точно,затоа што е малку тоа..
Со трчање па треба највеќе да кинеш
Чудно е, ваљда не е точно :)

Ај смени ја, стави Runkeeper. И види дали висина/тежина/возраст/пол ти е наместено точно :)

Подобро помалку да ти покаже, за повеќе да се трудиш :-)

Толку се троши со трчање, еве јас сега баш видов пред 1 ден сум истрчал 3.89 и сум потрошил 284 калории со 5.48 темпо. Со 10км ќе истрошиш околу 750-800 калории некаде..

толку е околу 100кал на км плус минус нешто доаѓа

Сигурен си дека 650 ? јас на пример,со истрчани 3.5км,на ендомондо ми покажува 280 калории...а ти теретана-650 калории..јас правам и повеќе серии за грб,бицепс 10-12 серии,стомачни 3-4 вида по 80-100 повторувања,поделени во 3 серии.

1 час трчање 10-12км, трошам 750 - 850

90 мин трчање - 1200
90 мин теретана - 650

:)

Оброк еден: 200ml јогурт 1%мм 1/2 лажичка ленено семе и 20 грама семки од тиква
Оброк два:75 грама протеински леб од жито лукс и туна 185 или тестенини со 50 грама сирење и 300мл јогурт 1мм
Оброк три:туна со 1-2 парчина леб и салата
Оброк четири:Изварка 250 грама со 1 јајце пржена
Пред слиење шејк: 300 мл млеко 3 лажици несквик едно јајце и 1-2 лажички кокос
Колку протеини има ова од прилика и што да додадам и да одземам совети,цел дефиниција без многу губење на мускул.

Мислење околу кето диета? Имам слушнато дека на неа најбрзо и најефективно се намалуваат телесни масти додека си во калориски дефицит. Инаку најголемиот број од калориите доаѓаат од масти, потоа следат протеини, а јаглехидрати се задржуваат под 75 грама.

Точно е, но мора да правиш полнење со јаглехидрати.

А дали има страна каде може да најдам план за carb cycling?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom