Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој пиено цвика?
Ми донесоа од една млекара, ама викаат дека била многу гадна за пиење, а полна со протеин од сурутка, некој да сподели искуство?

Кога немаш основен поим за калории и макронутриенти, мисли си дека овошјето дебелее и дека ако си во калориски дефиицит не е битно дали е од банана или Сахароза битно е да знаеш количина колку внесуваш , ќе губиш килограми.
А не си ни го пробал рецептот, така да пробај го и ќе видиш.
500-600 калории е.
Друже ако си ти тој на сликата не ме цитирај повеќе, со овој спорт се бавев 7 години и иако имам паузирано година и пол имам далеку подобро тело од тебе.
Ги листав темиве и те читам секаде делиш совети али ако видиш од мене прашање за било што би те замолил да ме прескокнеш и да не ми одговараш ти![DOUBLEPOST=1405288093][/DOUBLEPOST]
Стек во кам имаш аргентински195 денари кило, туна во кам сега ја намалија 47 денари 185 гр. Урда Смојмировска имас продавница позади поштата на влезот во ново лисиче, оризинтегралрн ана пазар имаш 80-90 денари[DOUBLEPOST=1405025901][/DOUBLEPOST]Јас за на работа си носам ориз со пилешко ем брзо се јаде ем лесно се носи :d
Зборот ми беше за нешто што се подготвува побргу. Фала на инфото :)

Тогаш да земам совет од ким кардашијан или Париз затоа што имале убаво тело, не се сомневам во нивната професионалност.

Стомак, сфака част. Единствено нешто што си успеал колку толку да средиш последниве 4-5 години ти се бицепсите. Мада, сите што биле барем 10 пати во теретана знаат дека тоа е најлесниот дел од телото што можеш да го оформиш.
Затоа стомакот :icon_lol:

Стомак, сфака част. Единствено нешто што си успеал колку толку да средиш последниве 4-5 години ти се бицепсите. Мада, сите што биле барем 10 пати во теретана знаат дека тоа е најлесниот дел од телото што можеш да го оформиш.

Ти, како и останатите погоре кои мислат дека се духовити со нивниот сарказам и кои се „шират ко пауни“ коа ќе излезат надвор со тесни маички, се молат да не даваат вакви демотивирачки одговори, бидејќи и самите како „сезонски вежбачи“ не се свесни воопшто колку многу треба да се вложи за да се добие. Исто така, тие „пауни“ треба да си го спуштат егото, и да си гледаат првин за себе, бидејќи омаловажувањето на нечиј изглед, воопшто нема да им смени ништо, ниту пак некој ќе помисли дека се посупериорни, туку напротив, таквите „пауни“ даваат до знаење дека живеат за другите и немаат одредена цел во животот, можеби ова не е толку сурово кажано, но чисто да избегнам бан :)

Ти, како и останатите погоре кои мислат дека се духовити со нивниот сарказам и кои се „шират ко пауни“ коа ќе излезат надвор со тесни маички, се молат да не даваат вакви демотивирачки одговори, бидејќи и самите како „сезонски вежбачи“ не се свесни воопшто колку многу треба да се вложи за да се добие. Исто така, тие „пауни“ треба да си го спуштат егото, и да си гледаат првин за себе, бидејќи омаловажувањето на нечиј изглед, воопшто нема да им смени ништо, ниту пак некој ќе помисли дека се посупериорни, туку напротив, таквите „пауни“ даваат до знаење дека живеат за другите и немаат одредена цел во животот, можеби ова не е толку сурово кажано, но чисто да избегнам бан :)

Не дека ти ја разбирам фрустрацијата ама зошто мене ме ставаш во сезонски вежбач?
Дека не пишувам во овој подфорум па си донесе заклучок?
Па уште и тесни маички сум носел...паун...

Му се смеам на гореспоменатиов фитнес инструктор кој „продава“ фитнес 7-8 години, уште од времето кога го гледав како се влече по справи во „Давид и Маријан“ и гледам дека единствено нешто што подобрил кај него е обемот на бицепсот и станал мааааааалку поразбирлив кога збори на видеава што ги снима.

Пеџа од времето кога ме критикуваш до сега поминаа 1 година.
Ако воопшто знаеше за мене немаше да коментираш и да користиш завидливи зборови.. Не сум се променил од која перспектива, од твоја можеби од моја лично сто пати сум подобар.
Лесно е да критикуваш, ако можеш подобро бујрум.
Друго ме планирам да се објаснувам.

Edinstven "instruktor" so soferski stomak. :pos:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сега ти ги читам мислењата дека последниве 7-8 месеци ти биле сериозни. Пред тоа што лаеше на форумов како никој не знае а ти си тој правиот не се важат. Исто и пред 2-3 години кога ти се смеев тука за „Давид и Маријан“ и ругањето пред одприлика 5-6 години викаше „абе тогаш не знаев, сега знам“.

Муабетот ми е дека ти можеби имаш знаење, некакво ама на дело си ужас, реално. Со толку посветени години на фитнесот и бодибилдингот да имаш толкав стомак а замараш за сикспек, ејтпек и слично...

Ај те молам кажи во кој сегмент си се подобрил (физички) во последниве година дена, зошто викаш тој ти бил сериозен период а не тој пред тоа...
Исто те молам дај ми обем на гради и обем на стомак.[DOUBLEPOST=1405430926][/DOUBLEPOST]
Edinstven "instruktor" so soferski stomak. :pos:

Ама не, мисли ние љубоморни сме му.

Сега ти ги читам мислењата дека последниве 7-8 месеци ти биле сериозни. Пред тоа што лаеше на форумов како никој не знае а ти си тој правиот не се важат. Исто и пред 2-3 години кога ти се смеев тука за „Давид и Маријан“ и ругањето пред одприлика 5-6 години викаше „абе тогаш не знаев, сега знам“.

Муабетот ми е дека ти можеби имаш знаење, некакво ама на дело си ужас, реално. Со толку посветени години на фитнесот и бодибилдингот да имаш толкав стомак а замараш за сикспек, ејтпек и слично...

Ај те молам кажи во кој сегмент си се подобрил (физички) во последниве година дена, зошто викаш тој ти бил сериозен период а не тој пред тоа...
Исто те молам дај ми обем на гради и обем на стомак.[DOUBLEPOST=1405430926][/DOUBLEPOST]

Ама не, мисли ние љубоморни сме му.
Koga ke vidis deka vika deka kardio ne bilo potrebno odma znaes kolku e saatot. :нинџ:

Фала богу сум жив и здрав и курето ми функционира, имам стабилна клиентела, имам прекрасна девојка и ако имам стомачни покриени со адипозно ткиво тоа е мој проблем.
Ако не ви чини мојот совет, слободно не читајте и игнорирајте.
Не гледам дека само јас давам совети, имате милион други.
Ако ви е до изглед прашајте си ги вашите Париз Хилтон, ким кардашијан, Бред Пит и така даље.
Ваша одлука ваш живот.

Јасно како ден, како и секогаш бегаш од темата зошто немаш со што да се пофалиш. Дури сам си ја имаше и девојката (нека ти е со среќа).

Не можеш да бидеш фитнес инструктор ако стомакот ти е како буре. Ти кажав и пред 2-3 години, ќе ти кажам и сега. Дебелите луѓе ти се ранлива категорија и лесн можеш да ги прелажеш со се и сешто само моли се да не налеташ на некоја будала, убаво да ти наплати за тоа што го „продаваш“.

П.С. Кажи бе обем на гради и стомак?

Дебел ме сметаш со 15% телесни масти, оди лечи се.

Нит те нареков дебел, нит те навредив, за разлика од тебе, кој повторно не сака да каже колку му е обемот на градите а колку на стомак.

Што толку се уплаши, па што почна да навредуваш, да напаѓаш?

Стомакот ти е како буре, убаво се гледа на видеото...

Кој ти е обемот на гради и стомак?

@Stef Bachatero друже..

И јас ја пратам трансформацијата што ја споделуваш преку ФБ. Значи гледам, не зборвам од памет.

Ќе речам дека НЕсразмерно се имаш подобрено, што остава лош визуелен впечаток. Горе си ги средил масните наслаги и се појавиле мускулните црти.. океј. Се гледа разликата. А стомакот иако последен реагира на калорискиот дефицит.. сепак.. едноставно НЕ СЕ вклопува со другиот дел од телото што го имаш. Крајно си го запоставил, посебно страничните делови.. Тоа како целина остава една грда телесна форма и визуелно испаѓа како да фали дел од телото. Раце, врат и Цицки(не плочки).. како залепени со неостик на едно буре.
Не дека си дебел или имаш телесни масти... Далеку си подобар и јасно се познава трансформацијата. Меѓутоа се работи за голем временски перид, каде што можеше многу да вложиш во стомакот, а тоа јасно се гледа дека не го имаш напраено.
Адипозно ткиво :facepalm:
Ам ај ако не, сите да си ја тешиме душава зш само 2пакс имаме. Причиина, ткивото ми е пореметено на генетска база :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom