Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Во ред е да се јаде пола кило пилешки џигер на 1 оброк во фаза на намалување маснотии или многу е? Ептен малце некако ми изгледаат 10 џиферчиња се у пола кило, пола ако ги изедам ќе биде ко да не сум јадел ништо :D

Dali e dobro da se jadat snicli od soja posle vezbanje vo 100 g ima 54g protein?

Ако ти е го твојот калориски и макронуритивен внес, зашто да не.
IIFYM

Sent from my ME173X using Tapatalk

Прашање за план на исхрана? Мојот план на исхрана е следниот: освен секојдневните оброци со мојата фамилија, јас додавам свои оброци. Најчесто јадам пилешко и сирење, понекогаш риба. После вежбање конзумирам 8-10 белки од јајца. Ден кога тренирам внесувам 190-200 грама протеини, а во деновите кога одмарам 160-170 грама. Иначе, имам 75 кг. и сум почетник(тренирам околу 4,5 месеци). Инаку од горенаведените производи( белки, пилешко и сирење внесувам околу 80-100 протеини. Останатиот дел го конзумирам од оброците со семејството. Имено во мојата фамилија јадеме 4,5 пати во неделета месо или риба, а другите денови јадеме најчесто здрава растителна храна богата со протеини(леќа исл.). Останатото го внесувам преку интегрален(нутри) леб од Житолукс и млеко или јогурт. Така за околу 500 денари неделно добивам квалитетна протеинска исхрана.
Што мислите за мојата исхрана? Дали некои поискусни членови може да ми дадат совети околу исхраната?
П.С. Конзимирам и рибино масло

Колку калориски и макронуритивен внес ти е на ИСХРАНАТА?

Околу 3000 калории, 20% масти, околу 30% протеини, другото јаглехидрати.

Да додадам квалитетна мускулна маса и сила, а да не изгубам на брзина. Рок до септември.

Google Iifym оди на калкулатор и види си.

зошто после хиит тренинг кардио цел ден ми иде да јадам без престан ? :) кога вежбам со тегови не ми се случува, ама ова само што јадам одма мислам на другиот оброк, некои совети со исхраната, нешто на нет најдов да се зголемеле есенцијалните масти ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom