Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој идеја како да презервирам јајца од велигден да не се расипат? Некако да ги претворам во прав или слично едно 40 ми останаа а да не пропаднат протеините :D:D:D
Мислам дека во фрижидер нема да имаат гајле, може до сега и си ги изел. Еве 10 дена како се вапцани кај мене, имам уште неколку, вкусот им е супер а чувани се на собна температура :)
А можеш да ги пуштиш и по карго ако не можеш да ги дојадеш :D

Добро ли е да се јаде веднаш од кога ќе станам од спеиње, или подобро е да помине барем пола саат?

Sent from my ST21i using Tapatalk

Добро ли е да се јаде веднаш од кога ќе станам од спеиње, или подобро е да помине барем пола саат?

Не постои причина зошто едното би било подобро од другото, освен ако не си на строга диета каде организмот би ги потрошил сите резерви за време на спиењето па му се потребни хранливи материи веднаш штом ќе станеш од спиење.

Не постои причина зошто едното би било подобро од другото, освен ако не си на строга диета каде организмот би ги потрошил сите резерви за време на спиењето па му се потребни хранливи материи веднаш штом ќе станеш од спиење.
сабајле кога сум 1 смена во школо станувам во 6:45, во 6:50 јадам, се спремам и излагам. зборот ми беше да не му доаѓа тешко на организмот да свари така наеднаш од спиење станат.

Ако си гладен јади,ако не си гладен спреми оброци и јади покасно.

Момци мноу јака идеја ми текна пред некој ден!
Праев буритоси, испаднаа пекол и у оние моменти на прејаденост почиња грижа на совест да ме пука и у еден момент ми светнуе, чек, ја уствари јадев профи билдерски оброк о.о Месо и зеленчук + тортиља о.о
И ми текна дека уствари бурито моеш да праиш со шо кур сакаш и јакото е шо моеш да го јадеш без да се брукаш со канче со ориз на јавно место и моеш коа и кај сааш да го носиш!
До сеа напраив три верзии, профи билдерски и не се опишуе колку е јако!

1. Мелено месо со томатен сос и зачини, гвакамоле (авокадо, лимон, кромидче малце и коријандер), праз, патлиџан, краставичка!

Зимаш тортиљата ја мачкаш со гвакамолето ставаш патлиџанче тенко сечкано, краставичка, празче-марула шо сааш, ставаш месото голема количина, рендаш кашкавал мноу, заврќуеш и или пакуеш у фолија за после теретана или го јадеш одма!

2. Зимаш тортиљата ја мачкаш со мајонефче, или ако неќеш моеш само марула да стаиш голем лист на тортиљата, да ја измешаш туната со кромидче+златна мешавина или као и да ја поштуеш, ја прскаш врз марулата, заврќуеш тортиљата и имаш ПРЕЈАКО бурито со туна. Протеини фршти!

3. Со пилешко! Ситно сечкано пилешко си го праам на путер и после буритото си го бунам со пилеќе златна мешавина љуто пиперче и краставичка.. И ја намазуем тортиљата со сенф! Прејако! Just ate it.

Тортиљиве ги има да се купат низ супермаркети али најбоље е да си ги праите дома! Трошиш одприлика 40 мин за да напраиш 20 тортиљи и си ги чуваш у зиперка или у шобило, стануеш од спиење си пуниш 3 тортиљи со смеса од шо сакаш и имаш врапови за цел ден! За на работа, за директно после теретана, за билокоа..

Тортиља има рецепти на youtube као се праи ме мрзи сеа да пастирам, у суштина, брашно + прашок за пецива (baking powder) + сол + масло + вода. Толку. Боза. А здраво, ни глутени ни мутени ни нишо, јако е и за булкинг и за катинг пошо си го пуниш шо сакаш а тортиљата сама по себе не ти мења нишо нити у нутритивна вредност нити во калории пошо ја праиш тенка ко лис.

Ајт наздравје!

https://www.youtube.com/watch?v=yUs8dLpWLfI
Профи работа, ја пробав пред месец-два, омилен оброк ми стана, со душа чекам сабајлето да дојде за да си го напраам. убаво оди и со суво грозје внатре, ленено семе, има буквално милион варијации кои може да се направат. пробав и со 2 јајца и 2 белки, и така испаѓа многу убав оброк.

Ај некој ако има добар рецепт за тортиља да ми каже. Јас најдов некој правев ама не се прават баш тенки па да пробам некој друг ..

Како подготвувате овесни сабајле? Само ставате јогурт и чекате да одстојат, или во мокробранова?

Пред да легнеш ги ставаш и преку ноќ се набабруваат.
Микробранова 2 минути и екстра е :-)

Sent from my ME173X using Tapatalk

Ili mene omilen recept mi e : vo tegla stavas ovesni ( gi potopuvas so malce mleko ) na posebno mesto mesas niskomaslena pavlaka ( ima na zbregov so 3.2 mlecna mast sto ja najdov i top e za cutting ) so whey i oduzgora stavas suvo ili svezo ovosje , semki, jatki , puter od kikiriki i tn tn razlicni kombinacii ima :)

Како да се здебелам за 10-15 килограми? Неќам да купувам вештачки протеински шејкови, туку сакам на природен пат да се здебелам. Сум слушнал дека пиење млеко помага во покачување на килограми, вистина ли е тоа? Баба ми ми праќа домашно млеко, па затоа сакам да си направам некој домашен протеински шејк.

Како подготвувате овесни сабајле? Само ставате јогурт и чекате да одстојат, или во мокробранова?

Jas gi stavam vo gezve so vriena voda i gi ostavam da otstojat 2-3 minuti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom