Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Ова изборот на храна е ок.. ама мораш да следиш која грамажа ја јадеш.. џабе кардио и све ако калориите не ти се сведени на дефицит.. ако јадеш на пример 200 грама овесни со 500 мл млеко тоа се минимум 1.000 калории што е премногу..
ok fala. Jas sum 190cm 100kg i mi pisuva deka okolu 2300 kalorii dnevno za da slabeam jas so ova sum duri i pod toa , samo prasuvav dali sihranava e vo red fala na dogovor

ok fala. Jas sum 190cm 100kg i mi pisuva deka okolu 2300 kalorii dnevno za da slabeam jas so ova sum duri i pod toa , samo prasuvav dali sihranava e vo red fala na dogovor

супер ти е исхраната мене ми е иста.. само незнам која ти е грамажата.. можеш да намалиш на 2.000 калории ако немаш резултати.. 1900.. таман ти е толку..ќе ослабнеш доста..

Јадам по 3-4 јајца најчесто за појадок (оти брзо се подготвуваат) со салата.. да ги јадам со се жолчките или само белките ? Зошто прочитав на неколку места демек имале повеќе масти жолчките па не требало да се јаде повеќе од 1 на ден ..

Јадам по 3-4 јајца најчесто за појадок (оти брзо се подготвуваат) со салата.. да ги јадам со се жолчките или само белките ? Зошто прочитав на неколку места демек имале повеќе масти жолчките па не требало да се јаде повеќе од 1 на ден ..
Не се тие (толку) штетни масти, можеш да јадеш и по 3-4 цели.
Особено ако немаш проблеми со холестеролот.

Чисто ме интересира , на колку % масти почнуваат да се познаваат стомачните ?

И колку % со правилна исхрана/вежби се губат по месец ау (ако има специфично нешто)

Чисто ме интересира , на колку % масти почнуваат да се познаваат стомачните ?

И колку % со правилна исхрана/вежби се губат по месец ау (ако има специфично нешто)

Од 13%-14% проценти па надоле почнуваат да се гледаат .

Со тоа што мери колку е, лиенар, или што е :D ? Што е тоа?

Иначе сега баш пресматав колку ЈХ на ден внесувам и околу 190-200 ми е, многу е тоа?Со оглед на тоа дека 2 до 3 пати неделно посетувам теретана, а секој ден имам тренинг, а плус се дешава и некад од сабајле да трчам.
Иначе 17 години сум, 180 сум висок, 72 кг имам.

Иначе сега баш пресматав колку ЈХ на ден внесувам и околу 190-200 ми е, многу е тоа?Со оглед на тоа дека 2 до 3 пати неделно посетувам теретана, а секој ден имам тренинг, а плус се дешава и некад од сабајле да трчам.
Со метро. Не си видел метро?
istockphoto_4848558-measuring-tape.jpg

Caliper Method е со штипалка што мери дебелина на поткожно масно ткиво, а Tape Measurement е со шивачки матар фактички. Инаку прецизни се и така и така, мене ми излезе дека сум 10% според методава а некаде на 14% сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom