Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
3 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
6
Ова изборот на храна е ок.. ама мораш да следиш која грамажа ја јадеш.. џабе кардио и све ако калориите не ти се сведени на дефицит.. ако јадеш на пример 200 грама овесни со 500 мл млеко тоа се минимум 1.000 калории што е премногу..
ok fala. Jas sum 190cm 100kg i mi pisuva deka okolu 2300 kalorii dnevno za da slabeam jas so ova sum duri i pod toa , samo prasuvav dali sihranava e vo red fala na dogovor

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
ok fala. Jas sum 190cm 100kg i mi pisuva deka okolu 2300 kalorii dnevno za da slabeam jas so ova sum duri i pod toa , samo prasuvav dali sihranava e vo red fala na dogovor
супер ти е исхраната мене ми е иста.. само незнам која ти е грамажата.. можеш да намалиш на 2.000 калории ако немаш резултати.. 1900.. таман ти е толку..ќе ослабнеш доста..

М

Мартин`

Гостин
Јадам по 3-4 јајца најчесто за појадок (оти брзо се подготвуваат) со салата.. да ги јадам со се жолчките или само белките ? Зошто прочитав на неколку места демек имале повеќе масти жолчките па не требало да се јаде повеќе од 1 на ден ..

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Јадам по 3-4 јајца најчесто за појадок (оти брзо се подготвуваат) со салата.. да ги јадам со се жолчките или само белките ? Зошто прочитав на неколку места демек имале повеќе масти жолчките па не требало да се јаде повеќе од 1 на ден ..
Не се тие (толку) штетни масти, можеш да јадеш и по 3-4 цели.
Особено ако немаш проблеми со холестеролот.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Чисто ме интересира , на колку % масти почнуваат да се познаваат стомачните ?

И колку % со правилна исхрана/вежби се губат по месец ау (ако има специфично нешто)

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
Чисто ме интересира , на колку % масти почнуваат да се познаваат стомачните ?

И колку % со правилна исхрана/вежби се губат по месец ау (ако има специфично нешто)
Од 13%-14% проценти па надоле почнуваат да се гледаат .

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Со тоа што мери колку е, лиенар, или што е :D ? Што е тоа?

Иначе сега баш пресматав колку ЈХ на ден внесувам и околу 190-200 ми е, многу е тоа?Со оглед на тоа дека 2 до 3 пати неделно посетувам теретана, а секој ден имам тренинг, а плус се дешава и некад од сабајле да трчам.
Иначе 17 години сум, 180 сум висок, 72 кг имам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Иначе сега баш пресматав колку ЈХ на ден внесувам и околу 190-200 ми е, многу е тоа?Со оглед на тоа дека 2 до 3 пати неделно посетувам теретана, а секој ден имам тренинг, а плус се дешава и некад од сабајле да трчам.
Со метро. Не си видел метро?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247

Caliper Method е со штипалка што мери дебелина на поткожно масно ткиво, а Tape Measurement е со шивачки матар фактички. Инаку прецизни се и така и така, мене ми излезе дека сум 10% според методава а некаде на 14% сум.

Kajgana Shop

На врв Bottom