Нема ти што да мислиш, студиите/науката го покажуваат тоа.Хм, ова со штетноста на млечните производи мислам е претеризам али ај.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема ти што да мислиш, студиите/науката го покажуваат тоа.Хм, ова со штетноста на млечните производи мислам е претеризам али ај.
Хм, ова со штетноста на млечните производи мислам е претеризам али ај. Јас јадам сирење, особено летово со шопска, а ставам и млеко во овесните наутро. На јогурт не сум голем фан, го пијам 2-3 пати месечно, кашкавал поретко со пица или евентуално некој сендвич кога нема нешто поасално за јадење. Мислам дека во живот побргу би го откажал месото отколку млечните производи.
Ако не ти е проблем пиши повеќе за ова или линк од страната дека си го прочитал тоа. Секој ден конзумирам млечни производи дали сирење/кашкавал/млеко кога како. И погоре гледам за млекото @Zippertrax пиши кои се тие млекари и од каде ти е информацијата. Интернетот е пренатрупен со секакви информации месото ги зголемува шансите за рак во друга студија па месото ги имало потребните протеини човек да не знае што да мисли и јаде. Затоа месо (телешко) само еднаш-два пати неделно јадам. Туна/риба секој втор ден скоро, јајца секој втор ден, путер од кикирики со мед секој 2/3 ден и искрено со сите нови студии незнам колку е здраво вака. Нормално јадам и салати дневно барем во еден оброк комбинирам. Поентата ми се е "штетно" и не се знае што е стварно здраво што е штетно.Не знам брат, многу штетни масти и холестерол, холестеролот не ми беше многу висок ама откако намалив млечни ми е идеален. А највеќе ме загрижи што има докази дека е канцероген, поготово студиите дека зголемува ризик за канцер на простата, а јас имав таков случај во потесно семејство.
Плус нели сега plant based is the shit, сите имаат пофалби, така да од месо само риба 2 пати неделно, пилешко 2-3 пати во месецот а црвено немам пробано година ипол.
Ако не ти е проблем пиши повеќе за ова или линк од страната дека си го прочитал тоа. Секој ден конзумирам млечни производи дали сирење/кашкавал/млеко кога како. И погоре гледам за млекото @Zippertrax пиши кои се тие млекари и од каде ти е информацијата. Интернетот е пренатрупен со секакви информации месото ги зголемува шансите за рак во друга студија па месото ги имало потребните протеини човек да не знае што да мисли и јаде. Затоа месо (телешко) само еднаш-два пати неделно јадам. Туна/риба секој втор ден скоро, јајца секој втор ден, путер од кикирики со мед секој 2/3 ден и искрено со сите нови студии незнам колку е здраво вака. Нормално јадам и салати дневно барем во еден оброк комбинирам. Поентата ми се е "штетно" и не се знае што е стварно здраво што е штетно.
За ова со млекото стварно не знаев немав прочитано. Ама како се дозволува вакво нешто па децата го пијат најмногу секое дете е пораснето со млеко и сеуште е најзастапено кај нив. Од сега само еднаш месечно ќе пијам и тоа само 250 млСигурно ви текнува на скандалот со афлатоксините во млекото пред некоја година, ако не се лажам границата беше и дигната на светско ниво за дозволено присуство во млекото и производите што се прават од нив со цел да не пропадне цела таа индустрија. Инаку еве што пишува за афлатоксините.
Афлатоксините се природни микотоксини кои ги произведуваат многу видови од родот Aspergillus, габи, од кои најпознати се видовите Aspergillus flavus и Aspergillus parasiticus. Афлатоксините се токсични и се едни од најканцерогените познати соединенија.[1] По влегувањето во организмот, можат да бидат метаболизирани во црниот дроб во реактивни епоксиди или хидроксилирани во помалку штетен афлатоксин M1.
Бонус се концентратите со што ја хранат стоката, млекото во прав, палминото масло и разни згуснувачи што ги додаваат во млекото и млечните производи. Факт е дека се по срање е храната што ја јадеме денес вклучувајки ги и овие производи, единствен начин да уживаш во овие производи е да имаш проверен човек од каде ќе ги набавуваш овие производи. Каде стоката пред се оди на испаша и не е затворена 24/7 и каде што знаеш дека не прави разни финти.
Значи катастрофа за сувомесното ок никогаш не сум го сакал. Ама ова за млекото јас па си пијам преку ден по 300 мл и си викам здраво е има калциум ццц.Имам познаник што работи во млекара, батецов се договорил со некој сточар, во лактофризерот да му дотураат вода за повеќе литри да извадат, парите си ги делеле 50-50. Башка што тоа стоката со какви не хормони лекови и уште незнам што ги клукаат. Млекото кравјо го земале некаде 7-8% масленост. По некоја логика, го раствораат да дојдат до оние 1.8% или 2.3%. Еден калап сирење од шипка, во ред си е, наредно купување смрди корни тоа сирењето, блјак.
Се што е убо, квалитетно го извезуваат, ние отпадот го јадиме тука.
Не мислам јас дека се штетни ни млеко ни месо, штетно е оние глупостите што ги клаваат во нив за вкус и да траат по 1 месец. Од сувомеснато имам слушнато дека куленот е најгнасното нешто што можиш да го купиш и да си го трујаш органозмот а пилешкото најчисто, дали салама, пушено итн.
Ако не ти е проблем пиши повеќе за ова или линк од страната дека си го прочитал тоа.
Вака ако гледате на работите ќе умрете од глад.
Башка се кладам дека 50% од вас што ставате студии за токсини во храна пафкате цигари.
Поради мсстите. Нај идеално е да се внесуват масти пред спиење со протеин така што мастите го успоравуваат варењето на протеинот и за време на спиење протеинот се вари споро така што ќе имаш доволно амино киселини за опоравк додека спиеш. Можи да се јади и грчки јогурд со доза веј и една рака лешник да го изрендаш и да го измешаш заедно со протеинот и јогуртот за пред спиење.Зошто пред спиење да јадеш сирење или кашкавал? Ова и во друга тема нешто спомна 50 грама сирење и литро млеко треба да се внесува, меѓу останатите работи за да стигнеш до 200 грама протеин.
Зошто овие млечни производи ги препорачуваш како добра исхрана, посебно ова пред спиење муабетов со 50 грама сирење?
Sweet milk, to bese pred 7 godini. Od bitolskata mlekara nlekoto go kupuvaat od selo mogila, nospal, aglarci kade sto kravite se 24/7 nadvor i gi pasat a zimno vreme se zatcoreni vo ogromni hali i se ranat so seno koe go kupuvaat od zabeni kade sto ima ogromni povrsini so se kosat i se prodava senoto.Сигурно ви текнува на скандалот со афлатоксините во млекото пред некоја година, ако не се лажам границата беше и дигната на светско ниво за дозволено присуство во млекото и производите што се прават од нив со цел да не пропадне цела таа индустрија. Инаку еве што пишува за афлатоксините.
Афлатоксините се природни микотоксини кои ги произведуваат многу видови од родот Aspergillus, габи, од кои најпознати се видовите Aspergillus flavus и Aspergillus parasiticus. Афлатоксините се токсични и се едни од најканцерогените познати соединенија.[1] По влегувањето во организмот, можат да бидат метаболизирани во црниот дроб во реактивни епоксиди или хидроксилирани во помалку штетен афлатоксин M1.
Бонус се концентратите со што ја хранат стоката, млекото во прав, палминото масло и разни згуснувачи што ги додаваат во млекото и млечните производи. Факт е дека се по срање е храната што ја јадеме денес вклучувајки ги и овие производи, единствен начин да уживаш во овие производи е да имаш проверен човек од каде ќе ги набавуваш овие производи. Каде стоката пред се оди на испаша и не е затворена 24/7 и каде што знаеш дека не прави разни финти.
Навечер исто може и туна/риба има само масти и протеини. А ова со млекото ќе испадне како со темата веган в нон веганПоради мсстите. Нај идеално е да се внесуват масти пред спиење со протеин така што мастите го успоравуваат варењето на протеинот и за време на спиење протеинот се вари споро така што ќе имаш доволно амино киселини за опоравк додека спиеш. Можи да се јади и грчки јогурд со доза веј и една рака лешник да го изрендаш и да го измешаш заедно со протеинот и јогуртот за пред спиење.
Телешко месо за пред спиење е одличен оброк. Ако се нема апетит, сирењето е врв.
Додека сме кај млекото како шо е спомнато горе, таја млекара шо праеше млеко од прав беше sweet milk која е веќе затворена а битолската млекара прави чисто млеко без прашак а тие тестирања шо се по интернетот се срање во боја и не се за верување пошо секој можи да објави шо ќе му текни.
Автоматски споено мислење:
Sweet milk, to bese pred 7 godini. Od bitolskata mlekara nlekoto go kupuvaat od selo mogila, nospal, aglarci kade sto kravite se 24/7 nadvor i gi pasat a zimno vreme se zatcoreni vo ogromni hali i se ranat so seno koe go kupuvaat od zabeni kade sto ima ogromni povrsini so se kosat i se prodava senoto.
Што треба да јадеме и пиеме според науката за да истераме 100ка?Нема ти што да мислиш, студиите/науката го покажуваат тоа.
Воздухот што го дишиш во Скопје е далеку поопасен од тие масти што ќе ги внесеш преку млечните продукти.Не знам брат, многу штетни масти и холестерол, холестеролот не ми беше многу висок ама откако намалив млечни ми е идеален. А највеќе ме загрижи што има докази дека е канцероген, поготово студиите дека зголемува ризик за канцер на простата, а јас имав таков случај во потесно семејство.
Плус нели сега plant based is the shit, сите имаат пофалби, така да од месо само риба 2 пати неделно, пилешко 2-3 пати во месецот а црвено немам пробано година ипол.
И јас исто пред карантинов.Pocnav so 87 kilogrami, sega sum 80.6
Да не сакаш да се... тонираш?tuku sakam samo da izgledam ok, lean, malku stegnato, ne mi e cel linii ili buff.
Па реално многу е ова. Особено затоа што не си бил благар претходно.Dali mnogu sekeri od ovosje e loso? Isto po 2 banani jadam na den minimum.
Строго plant based.Што треба да јадеме и пиеме според науката за да истераме 100ка?
Не, не, намерно прават многу конфузија за да не знаеме кај тераме а во суштина се крие дека месото и млечните производи се број 1 предизвикувачи на канцер ама месната индустрија е многу богата финансира мн студии и затоа ние сме во конфузија. Треба малку да расчиташ вистинска наука за да сфатишА кога станува збор карцином, науката уште лови во матно и нема појма ниту што го предизвикува 100% ниту како да го излекуваат.