Исус и Марија Магдалена биле венчани?

Работата е во тоа што сакаме скандали и ги бараме и онаму каде што ги нема. Да се обидиме барем во една работа да веруваме онака како што ни се кажало и ни се кажува наместо постојано да бараме наша вистина и некаква логика. Барајки одговори почнавме да се сомневаме во се.
Ако почнеме да ги разгледуваме опциите под можеби само се оддалечуваме од вистината. Можеби тоа е еден од апостолите до Исус кој на сликата изгледа женствено. Можеби тоа е Марија Магдалена и можеби таа му била жена, а можеби................

abe zavisi ako odime spored Biblijata nema vrska seto toa....a kako sho kazva kodot na davinchi ima....znachi koja e vistinata vo seto ova,a?
Kodot na davinchi poveke vredi od Apostolite na Isus?Poveke ke mu veruvame na Kodot otkolku na Biblijata?
Bilo kako...sami ako ne se ispitame i da se proverime vo shto veruvame nigde ne odime...vo se sho chitame ako veruvame teshko nas...kaj ke stignime taka?

Peace

Nasata religija se vodi na toa sto go kazuva Biblijata.. Toa sto e dokazano deka go kazal Bog.. Za ponatamosni prikazni nema potreba.. Kodot na Da Vinci e prekrasna kniga da.. No daleku od religiska.. Mozebi toa e temata vo knigata.. No pojse bi ja narekla naucna-fantastika so ogled na toa sto podatocite ne se zasnovani so fakti i ne se prikazani nikakvi MATERIJALNI dokazi..

Ne...jas pobrgu bi ja narekol sere..e bez potrba ili da recham da se perat mozici...e knigata...Kodot....kako bilo..razlichni svakanja,razlichni veruvanja....

Peace

Spored knigata.. Od nekoj aspekt avtorot moze da se svati kako SEKTASH.. Da ne bidam pogresno svatena.. No siri podatoci koj se tocni samo vo negovata mislovna proekcija let's say..

abe vidi vaka...i jas mozam da tropam gluposti i da imam moi isto mislenici,no toa neznachi deka e taka...jas jadam gomna i aj sea vo pravo sum,taka?:pos2:

Што мислите тврдењата на Ден Браун дека библијата е монтирана работа,за скриените евангелијата во кои Исус е прикажан како харизматичен,но обичен човек??? дали верувате дека црквата толку години ја крие вистината од светот дека и Исус и Марија Магдалена биле во брак и имале ќерка-Сара,чија лоза продолжува во франција........

ne e tocno deka bile vencani...toa mozes sama da go vidis samo pobaraj knigi od nekoj sveti lica kako Starac Siluan i slicno a ne od nekoj kako Den Braun toj protestant neznae sto da pravi pa ke proba da izlaze nekoj ...

Колку што јас знам,а верувам и повеќето од вас, Библијата е Светата книга,Светото писмо и неа ја немаат напишано денешниве попови кој сакаат да ја скријат вистината од нас,туку таа е написана уште во минатото.А Den Brown е писател како и мн.останати кој би измислиле нешто ново за делото да им биде попродавано...Од кај он знае дека Исус и Марија Магдалена биле венчани???

Ајде сваќаќаќе...Си правите залудно бајрам на умот со вакви теми...

знам дека Исус и Марија Магдалена биле венчани и дека имале ќерка,но неверувам дека навистина било така, а верувам во тоа дека имало хемија меѓу нив зашто на сликата на тајната вечера се забележува Марија Магдалена

знам дека Исус и Марија Магдалена биле венчани и дека имале ќерка,но неверувам дека навистина било така, а верувам во тоа дека имало хемија меѓу нив зашто на сликата на тајната вечера се забележува Марија Магдалена
pa ti nisi normalna!ej! :pos2:
od koja slika si ja videla hemijata bre?:nesvest:

pa ti nisi normalna!ej! :pos2:
od koja slika si ja videla hemijata bre?:nesvest:

срце прочитај убаво НА СЛИКАТА НА ТАЈНАТА ВЕЧЕРА ОД ДА ВИНЧИ СЕ ГЛЕДА МАРИЈА МАГДАЛЕНА
еве ти доклку не си забележал
452.jpg

десната страна на Исус (наше лева)
еве од поблиску
last_supper.jpg

слободно можеш да го видиш и ножот на Петар (за кого се вели дека бил љубоморен на Исус бидејќи ја сакал повеќе од неговите апостоли)

слободно можеш да го видиш и ножот на Петар (за кого се вели дека бил љубоморен на Исус бидејќи ја сакал повеќе од неговите апостоли)
Што и да е проблемот со тебе шуги...не е мал:jaj:

Ccc... od slika od 15 vek koja e samo dobra kreacija vlecete vakvi zaklucoci..dobra imaginacija imate.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom