Исус и Марија Магдалена биле венчани?

Тоа ти е чиста катастрофа. Религија која е изградена пред повеќе од 2000 години ние сега ќе ја менуваме или не знам што. Тоа како е насловот на темата е катастрофата. Уствари на крај краева кој во што сака нека верува. За мене е тоа ерес.

И кој ќе им го најде крајот сеа? Којзнае што било и којзнае како стасало до оваа приказна што ја знаеме денес. Поарно да не размислувам за тоа.
Ама според мене, сосема е можно човекот, Исус Христос да си бил најнормално венчан, има многу докази за обичаите во тоа време.

Ама луѓево стануваат опседнати со Кодот на Да Винчи и очигледно ги сфаќаат работите здраво за готово.
И НЕ. Не верувам бе!
Зошто црквата го обвиткала животот баш на Исус со толку лаги, можеле некоја друга личност да ја именуваат како Спасител ако овој не бил најпримерен. Ај не се ропатите и не верувајте во се што ќе прочитате.
Ова се вика злоупотреба на медиуми и литература ебаго :)

Ама луѓево стануваат опседнати со Кодот на Да Винчи и очигледно ги сфаќаат работите здраво за готово.
И НЕ. Не верувам бе!
Зошто црквата го обвиткала животот баш на Исус со толку лаги, можеле некоја друга личност да ја именуваат како Спасител ако овој не бил најпримерен. Ај не се ропатите и не верувајте во се што ќе прочитате.
Ова се вика злоупотреба на медиуми и литература ебаго :)
А зашто не веруваш? Што има толку чудно ако Исус имал девојка? И тој бил човек и тој си имал потреби. Мислиш дека бил девица? Или пак мислиш дека мастурбирал често :drk:(знам дека звучи смешно) но мажот сакал или не мора да ја исфрли спермата која се лачи во него. тоа е потреба.
Колку за информација со другари пред 4-5 години се договоривме кој повеќе ќе издржи без секс и мастурбирање, се онесвестив после десетиот ден поради болка во тестисите. Затоа од тогаш редовен секс или пак:drk: ;)

Аман човеку!
Во тоа е големината на Исус-воздржување од земните задоволства. Тоа што ти не можеш да го контролираш наливот на сперма, е твоја лична ствар, која не мора да важи за сите останати.
Впрочем, муабетот е подлабок од можноста за воздржување (твое и на другарите). Со овие "факти" се претендира кон уништување на сржта на Христијанството - Безгрешноста и возвишеноста на Исус.
Јас не верувам во бракои ова она, зошто верувам во Исус - Библиски.

Аман човеку!
Во тоа е големината на Исус-воздржување од земните задоволства. Тоа што ти не можеш да го контролираш наливот на сперма, е твоја лична ствар, која не мора да важи за сите останати.
Впрочем, муабетот е подлабок од можноста за воздржување (твое и на другарите). Со овие "факти" се претендира кон уништување на сржта на Христијанството - Безгрешноста и возвишеноста на Исус.
Јас не верувам во бракои ова она, зошто верувам во Исус - Библиски.
Joki јас со ова горе сакав да докажам дека Исус бил човек како и сите останати, бил роден од мајка, израснал со свои врсници, јадел иста храна, имал исти потреби. Знам, понекогаш вистината е сепак шокирачка. :vozbud:

Дека Библијата е монтирана работа, можно е само дел од неа, поточно само Новиот Завет. Ден Браун можеби размислува малку поинаку од остатокот од светот, но дали има докази за сето тоа што е напишано во Кодот на ДаВинчи или Ангели и демони? Исус Христос и Марија Магдалена се само обични луѓе, кои со својата мудрост прераснале во икона меѓу луѓето. А човек како човек, кок живеел во тоа време, нормално следел обичаи, кои, ако не се почитуваат во тоа време, се сметало за грев. Искрено, мислам дека има мал процент вистина во тоа дека Исус и Магдалена биле венчани. Но од друга страна... Каде се доказите и податоците за веродостојноста на ова тврдење? Не заборавајте дека живееме во материјален свет, каде за секое тврдење се бара материјален доказ.

Исус и Марија Магдалена биле венчани?
Ova prasanje stana mnogu aktuleno so knigata Kodot na da Vinci.Iako e samo kniga,mozeme da receme deka sodrzinata e izmislena megutoa Braoun na mnogu ubav nacin,logicki go povrzuva minatoto,segasnosta,religijata i istorijata.
Go naveduva Leonarno da Vinci kako eden od naslednicite na lozata koja ja sozdale Isus i Marija Magdalena.Za toa nie za zal go nemam Leonardo da go prasame dali e taka ili ne,no zatoa go imame negovote gelo,,Tajnata Vecera''
Ja imaat taa slika vo ovoj moment magutoa nemozam da vi ja pokazam,no zatoa pobarajtea i ubavo razgledajteja.
I potoa odgovoretemi na prasanjeto KOJ SEDI LEVO OD ISUS?MAS ILI ZENA?
Jas seuste naznam dali tie bile vo vrska megutoa ima nesto cudno vo setoa toa,i sigurno e deka i vo vremeto ne da Vinci se diskutiralo za toa prasanje!
lastsupper.jpg

LastSupperDetailMiddle.jpg

Еве само дел од сликата каде што се Исус и Марија Магдалена.Доколку погледнете убаво и Марија Магдалена ја ставите на десната страна од Исус ке видите дека потполно се совпаѓа(таа лежи на рамото на Исус).
п.с Ова го видов на филмот и го кажувам за тие што не го гледале:helou:

Btw најдов некој код:
128-10-93-85-10-128-98-112-6-6-25-126-39-1-68-78​
Please note: This exact code appears inside the jacket of Digital Fortress.
It is very difficult. Only a very small percentage of people who visit this site have broken it.
Don't get frustrated. Keep trying!

Ај ако знае некој што значи ова да ми каже:helou:

Btw најдов некој код:
128-10-93-85-10-128-98-112-6-6-25-126-39-1-68-78​
Please note: This exact code appears inside the jacket of Digital Fortress.
It is very difficult. Only a very small percentage of people who visit this site have broken it.
Don't get frustrated. Keep trying!

Ај ако знае некој што значи ова да ми каже:helou:

Се предавам. Кажи што значи. Немој сега да ми пишеш дека ни ти не знаеш. :uvo: :)

gluposti na kvadrat se toa....lugeto nemaat druga rabota i se Gospod Isus Hristos bil venchan so Marija Magdalena....veter na magla...vo Biblijata pishi se sho e kako e...samo treba da se prochita i Star i Nov Zavet....

Peace

CRVENOKOSA a so mislis ti za Lord Vader? Postoel bratot a? :tapp: Gluposti.. Ako veruvame vo se sto ke procitame po knigite.. DALEKU KE STIGNEME

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom